Maten fra Tunisia er ofte basert på olivenolje , krydder, tomater, fisk, skalldyr og kjøtt. De bruker mye «varmt» krydder i middagen, som vi fra Norge ofte forbinder med julebakst.
Tunisere lager mye av maten i en tagine, men du kan lage den i en vanlig gryte også.
Kryddere som harissa og ras el hanout, finner du i asiatiske butikker.
Oppskrifter fra Tunisia:
- Blåskjell med mandel- og harissasaus
- Börek (banitsa) med lammekjøttdeig
- Couscous
- Fersk tunfiskbiff
- Filopakket fiken med chèvre
- Hummer med couscoussalat
- Hummus – lettvint og godt
- Kameltagine
- Kyllingtagine med couscous
- Kyllingtagine med smaksrik couscous
- Lam shawarma
- Lammetagine
- Lammetagine med kikerter
- Mandel- og harissamarinerte grillspyd av lam
- Nordafrikansk helstekt kylling
- Nordafrikansk lammelår
- Preserverte sitroner
- Shakshouka
- Tagine – vår favoritt fra Afrikas nordkyst
- Tagine med kjøttboller og tabouleh
- Tagine med kylling og kokos
- Tunfiskspyd med couscous