Alt-i-en-form-kylling er en av de greieste formene for middagstilbereding. Jeg liker denne måten å lage mat på, siden det går kjapt og det blir lite rot og oppvask.
Denne formen med kylling smaker kjempegodt og kan selvfølgelig varieres etter smak, humør og årstid. Denne oppskriften er passe til 2 pers, men man kan jo fylle hele langpanna og lage til hele slekta, om man vil.
Start med en ildfast form og litt smør eller olje.
Tilsett:
4 poteter i tynne skiver
Litt salt og pepper
Sett i ovnen på 220 grader. Mens potetene bruner seg, skjæres
2 løk i tynne skiver
8 sjampinjonger i strimler
Fordel løk og sopp utover potetene, dryss over litt kyllingkrydder og sett alt i ovnen igjen og nå bør det få stå til det får litt farge. Nå kan du bruke tiden til grønnsaker etter eget ønske. Jeg har brukt:
12 minitomater delt i to
Legg på tomatene. Bland sammen:
1 dl vann
1 fedd finhakket hvitløk
2 ss kyllingfond
Hell blandingen over deretter legges:
3 kyllingfileter, som krydres med kyllingkrydder
200 g ost i terninger
La det stå i ovnen til alt er klart, ca. 20 – 30 min.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.