Israels kulinariske tradisjoner består av mat og tilberedningsmetoder som spenner over tre tusen års historie. I løpet av den tiden har disse tradisjonene blitt formet av påvirkninger fra Asia, Afrika og Europa, og religiøse og etniske påvirkninger har resultert i en kulinarisk smeltedigel.
Oppskrifter fra Israel:
- Baba ganoush
- Babka – cozonac med nøtte og mandelspon
- Blåskjell med mandel- og harissasaus
- Börek (banitsa) med lammekjøttdeig
- Couscous
- Couscoussalat med mango- og karridressing
- Dadler med bacon
- Dolma med kjøtt
- Falafel med hummus og tahinisaus
- Fattoush
- Fersk tunfiskbiff
- Filopakket fiken med chèvre
- Gadjar halwa – en deilig dessert
- Granateplelaks
- Helstekt kylling med preserverte sitroner og potetstabler
- Hjemmelaget kebab i pita – sunnere og bedre
- Hummer med couscoussalat
- Hummus
- Hummus – lettvint og godt
- Indrefilet med hummus og tahinisaus
- Kald middelhavssaus
- Kebab av lammedeig
- Kebabdressing
- Kibbeh med fattoush
- Kjøttboller med salat og hummus
- Kylling med couscous og salat
- Kylling med couscoussalat og mango- og karridressing
- Kyllingtagine med couscous
- Lam pilav (pilaff, pilau, plov)
- Lam shawarma
- Lammedolma med fattoush og baba ganoush
- Lammekebab i pita
- Linsesuppe
- Machboos
- Mandel- og harissamarinerte grillspyd av lam
- Mango- og karridressing
- Manti – shishbarak
- Min aller beste couscous
- Muhalabia
- Pannebrød
- Pilafris
- Pita – pide – pitka – pitta – pyada – lepinje – aish baladi
- Pizza med smak av Midtøsten
- Preserverte sitroner
- Pulled pork fra Israel
- Salat fra Midt-Østen
- Salat med appelsin og karridressing
- Salat med couscous og biffstrimler
- Shakshouka
- Tabbouleh
- Tomatcouscous
- Tunfisk med couscous og salat
- Tunfisk med couscoussalat og mango- og karridressing
- Yoghurthummussaus