Armenerne var faktisk de første som lagde vin. De lager mat som grillet kjøtt krydret med ville fjellurter, solmodne frukter, friske og varierte salater, nydelige oster og ikke minst tynne, ferskbakte brød fra de karakteristiske steinovnene sine.
Oppskrifter fra Armenia:
- Baba ganoush
- Basturma
- Blåskjell med mandel- og harissasaus
- Börek (banitsa) med lammekjøttdeig
- Cacık – jajik – jajeek – tarator – ταλαττούρι – mast o khiar – ovdukh
- Dolma med kjøtt
- Hummus
- Kibbeh med fattoush
- Lam pilav (pilaff, pilau, plov)
- Mandel- og harissamarinerte grillspyd av lam
- Pilafris
- Šopska salat
- Tabbouleh
- Yoghurthummussaus
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.