Afghanistans mattradisjoner er preget av impulser fra hele Asia i tillegg til middelhavslanda, etter mange reisende gjennom landet opp igjennom tiden. De har bl.a. brød som nan, lavash og obi non. Ris er statusmat i Afghanistan og de lager bl.a. sin versjon av pilaff, som heter palao.
- Eple- og pærechutneyEple- og pærechutney er nydelig tilbehør til kjøttretter. Ordet chutney er indisk, og lages av grønnsaker eller frukt, tilsatt søte ogFortsett å lese «Eple- og pærechutney»
- Eple- og plommechutneyEple- og plommechutney er nydelig tilbehør til kjøttretter. Ordet chutney er indisk, men du finner chutney under mange forskjellige navn overFortsett å lese «Eple- og plommechutney»
- EplechutneyEplechutney er nydelig tilbehør til kjøttretter. Ordet chutney er indisk, og lages av grønnsaker eller frukt, tilsatt søte og sure elementerFortsett å lese «Eplechutney»
- Hot tomatsuppeHot tomatsuppe har deilige kryddersmaker og kan gjøres mer eller mindre hot, ved å justere mengden cayenne. Den lange koketiden gjørFortsett å lese «Hot tomatsuppe»
- Kylling kormaKylling korma er en av de mildere rettene, som serveres i Afghanistan, Bangladesh, India og Pakistan og lett å like forFortsett å lese «Kylling korma»
- Lam pilav (pilaff, pilau, plov)Lam pilav (pilaff, pilau) er laget med langkornet ris, safran, rosiner, svisker og lam. Om du ikke får tak i lammedeig,Fortsett å lese «Lam pilav (pilaff, pilau, plov)»
- LammebollebiriyaniLammebollebiriyani er kanskje min favorittrett Sør-Asia og kjært barn har mange navn, f.eks. biriani, beriani, briyani, breyani, briani, birani, buriyani, barianiaFortsett å lese «Lammebollebiriyani»
- Lettvinn mangoisLettvinn mangoiskrem kan lages på to minutter. Det er kun innfrysningen som tar litt tid. Mangopuréen får du kjøpt på asiatiske-Fortsett å lese «Lettvinn mangois»
- MasalananMasalanan eller nan med masala smaker godt, både alene og som tilbehør til indisk, iransk, afghanistansk eller pakistansk mat. Denne oppskriftenFortsett å lese «Masalanan»
- Nanbrød med chiliNanbrød med chili er nanbrødet for den litt tøffere ganen og spises over nesten hele verden. Denne oppskriften gir 8 flotteFortsett å lese «Nanbrød med chili»
- Nanbrød med hvitløk – knallgodeNanbrød med hvitløk er nesten obligatorisk tilbehør til indisk, iransk, afghanistansk eller pakistansk mat. Denne oppskriften gir 8 fantastiske nanbrød medFortsett å lese «Nanbrød med hvitløk – knallgode»
- Nanbrød med hvitløk og korianderNanbrød med hvitløk og koriander er en god variant av nanbrød, som nesten obligatorisk tilbehør til indisk, iransk, afghanistansk eller pakistanskFortsett å lese «Nanbrød med hvitløk og koriander»
- Nanbrød med korianderNanbrød er et nydelig innslag til maten i mange land. Det er enkelt å lage nanbrød selv, og det smaker myeFortsett å lese «Nanbrød med koriander»
- Nanbrød med løkfrø (Nigellafrø)Nanbrød med løkfrø (Nigellafrø) er det vanligste nanbrødet. Det er en naturlig del av den indiske maten, men de er også populæreFortsett å lese «Nanbrød med løkfrø (Nigellafrø)»
- Paneer – peynirPaneer – peynir er ferskost fra persia, som har spredd seg i Midt-Østen og Sør-Asia. Den er enkel å lage selvFortsett å lese «Paneer – peynir»
- PilafrisPilafris er deilig tilbehør til mange slags retter. Du kan gjøre den vegetar, ved å bruke grønnsakskraft i stedet for kyllingkraft.Fortsett å lese «Pilafris»
- TandoorikyllingTandoorikylling spises i India, Afghanistan, Bangladesh, Nepal og Pakistan. Den lages i tandooriovn, men de fleste av oss har ikke det,Fortsett å lese «Tandoorikylling»
- Yoghurtsaus med mangoYoghurtsaus med mango passer godt som dip til f.eks. samosas eller som dressing på en salat. 1 dl matyoghurt 1 dlFortsett å lese «Yoghurtsaus med mango»
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.