Afrikansk kylling med løksaus

Afrikansk kylling med løksaus smaker godt og er en sunn rett. Oppskriften er passe til 4 pers.

Kyllingen:

800 g kylling, enten bryst- eller lårfilet

1 sitron, kun saften

Salt

1 dl raps- eller solsikkeolje

Gni kyllingfiletene inn med sitronsaft, salt og pepper og brun dem raskt i olje på over- og undersiden i en gryte. Ta dem ut, spar på innholdet i gryten og smør kyllingfiletene på alle kanter med en blanding av:

1 spiseskje olje

1/2 ss eddik

1/2 ss sennep

1 klype pepper

1 klype salt

Legg kyllingen på grillen, eller i ildfast form og sett den i ovnen på 180 grader til den er gjennomstekt. Om du bruker termometer, skal kjernetemperaturen være 68 grader. 

Løksausen:

Stekefettet etter bruning av kyllingen

400 g løk, finhakket

3 fedd hvitløk

2 kvister bladpersille

2 vårløk

1 grønn paprika

1 klype salt

1/2 teskje pepper

1 klype provençalske urter

1 spiseskje sennep

2 laurbærblader

1 sitron, kun saften

1 rød chili, finhakket

Brun løken i gryten du har brunet kyllingen i, på middels varme i 7 minutter, rør av og til.

Lag nokoss (smaksblanding til sausen): Finhakk hvitløk, bladpersille, vårløk og paprika og bland med salt, pepper og provençalske urter. Rør blandingen inn i løken og kok videre i 5 minutter på lav varme, rør jevnlig. Rør inn sennep og sitronsaft. Tilsett 2,5 dl vann og 1 ts kyllingfond. Tilsett laurbærbladene og fersk chili og rør godt sammen. Kok videre til oljen stiger til overflaten. Smak og ev. juster med mer salt og pepper.

Sauterte grønnsaker:

2 ss olje

3 paprika, (grønn, gul og rød) i strimler

2 gulrøtter i terninger

1 agurk, kjernen skrapet vekk og delt i terninger

1 tomat, i terninger

Sauter først gulrøttene i olje på middels varme i 5 minutter, rør av og til. Tilsett paprika og sauter videre i 2 minutter.

Servering:

Server afrikansk kylling med løksaus sammen med de sauterte grønnsakene og ris, kokt etter anvisning på pakken.

 

Afrikansk kylling med løksaus
Afrikansk kylling med løksaus

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese