Aioligratinert hummer er en lekker og velsmakende rett, som passer godt i selskap. Den er passe til 4 pers som forrett eller 2 pers som hovedrett.
2 hummer
1 porsjon aioli, helst hjemmelaget, men du kan bruke ferdigkjøpt
2 dl reven ost, helst gruyère eller en annen ost med mye smak
Hjemmelaget aioli:
Aioli er enkelt og morsomt å lage selv. Det viktige er at alle ingrediensene har romtemperatur og du trenger en stavmikser.
1 egg
2 cm hvitløk fra tube
1/2 sitron, kun saften
1/2 dl extra virgin oliven olje
1,5 dl rapsolje
1 klype salt
Legg alle aioliingrediensene i et litermål. Kjør med stavmikser, start helt i bunnen og jobb deg oppover, etter hvert som blandingen blir til aioli.
Her kan du se hvor enkelt det kan gjøres 😊
Hummer:
Del hummerne i to og fjern paven og tarmen. Om du kjøper hummer på Meny, hjelper de deg med dette. Ta ut kjøttet fra kroppen og ev. klørne og del det i terninger, før du legger det tilbake i skallet. Smør på aioli, dryss på revet ost, legg hummerne i en ildfast form og gratiner dem midt i ovnen på 220 grader til osten er gyllen.
Du finner flere oppskrifter med hummer og andre typer skalldyr her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.