Ålandspannekake med eplekompott

Ålandspannekake med eplekompott

Ålandspannekake med eplekompott lages tradisjonelt på semulegryn og krydres med kardemomme. Den serveres gjerne med blandede bær eller kompott og krem. Oppskriften er passe til 6-8 porsjoner

Ålandspannekake:

1 l H-melk

1 dl semulegryn

1,5 dl hvetemel

1/2 ts salt

1 ts malte kardemommefrø

3 egg

1 dl melis

Smør til smøring av formen

Kok opp melken i en kjele, visp inn semulegryn og kok til grøt, på lav varme under omrøring. Det tar ca. 5 minutter. La grøten avkjøles.

Sikt melet inn i grøten og bland inn salt og kardemomme.

Pisk egg og sukker luftig og rør det inn i grøten. Hell blandingen i en smurt form på ca. 20 x 30 cm  og stek langt ned i ovnen på 200 grader i ca. 45 minutter.

 

Ålandspannekake
Ålandspannekake
Eplekompott:

6 epler

2 ss vann

100 g sukker

1 vaniljestang, delt på langs, skrap ut frøene og bruk både stang og frø

1 bit kanelbark

Skrell og skjær eplene i små terninger. Legg alle ingrediensene i en kjele og kok til eplene er myke, avkjøl og oppbevar kaldt til den skal brukes.

Eplekompott
Eplekompott

 

Servering:

Server pannekaken lun eller lunken med kompotten og nypisket krem.

Ålandspannekake med eplekompott
Ålandspannekake med eplekompott

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese