Ålandspannekake med eplekompott lages tradisjonelt på semulegryn og krydres med kardemomme. Den serveres gjerne med blandede bær eller kompott og krem. Oppskriften er passe til 6-8 porsjoner
Ålandspannekake:
1 l H-melk
1 dl semulegryn
1,5 dl hvetemel
1/2 ts salt
1 ts malte kardemommefrø
3 egg
1 dl melis
Smør til smøring av formen
Kok opp melken i en kjele, visp inn semulegryn og kok til grøt, på lav varme under omrøring. Det tar ca. 5 minutter. La grøten avkjøles.
Sikt melet inn i grøten og bland inn salt og kardemomme.
Pisk egg og sukker luftig og rør det inn i grøten. Hell blandingen i en smurt form på ca. 20 x 30 cm og stek langt ned i ovnen på 200 grader i ca. 45 minutter.
Eplekompott:
6 epler
2 ss vann
100 g sukker
1 vaniljestang, delt på langs, skrap ut frøene og bruk både stang og frø
1 bit kanelbark
Skrell og skjær eplene i små terninger. Legg alle ingrediensene i en kjele og kok til eplene er myke, avkjøl og oppbevar kaldt til den skal brukes.
Servering:
Server pannekaken lun eller lunken med kompotten og nypisket krem.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.