Albania

Albania har en matkultur preget av Middelhavet og bruker mye urter, grønnsaker og frukt.

Kjøtt, fisk og grønnsaker står sentralt i kjøkkenet i nord. De bruker mye poteter, gulrøtter, mais, bønner, kål, men også kirsebær, valnøtter og mandler. Hvitløk og løk er også viktige komponenter i det lokale kjøkkenet og tilsettes nesten hver rett.

Kjøkkenet i den midtre delen preget av at regionen er den flateste og rik på vegetasjon og biologisk mangfold samt kulinariske spesialiteter. De bruker også mye fisk.

I sør brukes det mye meieriprodukter, sitrusfrukter, sjømat og olivenolje. Disse områdene er spesielt gunstige beiteområder og det gjør at mange driver med oppdrett av dyr.

Hvitløk og løk er viktige komponenter i Albansk og tilsettes nesten hver eneste rett. Albania er rangert nr. 4 i verden når det gjelder løkforbruk per innbygger.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.