Måltider fra Algerie inneholder vanligvis brød, kjøtt (lam, biff eller fjærkre), olivenolje, grønnsaker og friske urter. Grønnsaker brukes ofte til salater, supper, tagine og couscous. Den mest kjente retten er couscous, som regnes som nasjonalretten.
- Appelsindessert
- Blåskjell med mandel- og harissasaus
- Couscous
- Fersk tunfiskbiff
- Harira
- Hummer med couscoussalat
- Kameltagine
- Khobz, khoubz, khobez, khubez, khubooz, kesra, agroum
- Kyllingtagine med couscous
- Kyllingtagine med smaksrik couscous
- Lammetagine
- Lammetagine med kikerter
- Mandel- og harissamarinerte grillspyd av lam
- Nordafrikansk helstekt kylling
- Nordafrikansk lammelår
- Preserverte sitroner
- Shakshouka
- Tagine – vår favoritt fra Afrikas nordkyst
- Tagine med kjøttboller og tabouleh
- Tomatcouscous
- Tunfiskspyd med couscous
- Yoghurthummussaus