Indrefilet med hummus og tahinisaus

Indrefilet med hummus og tahinisaus er en nydelig rett fra Midtøsten. Det er en super rett å servere gjester, siden alt kan lages klart i forkant, bortsett fra indrefileten og couscousen.

 

Indrefileten:

Beregn 200 – 250 g kjøtt per person.

Krydre den med salt og pepper, brun den på alle kanter, og sett den i ovnen på 125 grader, med steketermometer, til den har en kjernetemperatur på 54 grader. La den hvile i noen minutter før den skjæres opp.

 

Tahinisaus:

50 g tahini

1/2 sitron, kun saften

Ev. vann

Salt og pepper

Bland sammen tahini og sitronsaft og spe med vann til en tykk saus. Smak til med salt og pepper.

 

Salaten:

Rødkål i fine strimler

Kål i fine strimler

Gulrot, revet

Agurk i terninger

Vårløk, strimlet

Paprika i strimler

Granateplekjerner

Dressing:

1 del limesaft

2 deler olivenolje

Hummus:

1 boks kikerter i lake, skylles og tørkes

1/2 ts bakepulver

1/2 dl sitronsaft

2 fedd hvitløk

1/2 ts salt

1 dl tahini

1/2 ts spisskummen

1 ss ekstra virgin olivenolje

Alt kjøres i blender eller med stavmikser til en jevn masse. Pyntes med litt olivenolje og et dryss sumak eller paprika.

Couscous:

Couscous til 4 personer, laget etter anvisning på pakken

50 g pinjekjerner

50 g pistasjnøtter

2 vårløk finstrimlet

1/2 agurk, i små terninger

50 g rosiner

1 neve frisk mynte, finhakket

1 neve frisk koriander, finhakket

Bland alt med couscousen, pynt med friske korianderblader og servér. Om du vil servere couscous mer som en salat, kan du lage dressing av olivenolje og sitron og helle over.

 

Server indrefilet med hummus og tahinisaus sammen med couscous og salat.

Indrefilet med hummus og tahinisaus
Indrefilet med hummus og tahinisaus

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Sloppy Joe

Sloppy Joe er en rett fra USA, som er enkel og kjapp å lage. Den er ikke min favoritt, men kan være et alternativ til fredagstacoen. Oppskriften er passe til 2-3 personer

1 ss smør
1 ts olivenolje
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 grønn paprika, finhakket
1 stor løk, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
1 ss tomatpuré
2 dl kopp ketchup
1 dl vann
1 ts sennep
3/4 ts chilipulver
1 ts Worcestershire saus
1 ts salt
1/2 ts sort pepper
1 dash hotsauce (valgfritt)

Brun kjøttet i blandingen av smør og olje. Tilsett løk, hvitløk og paprika og brun videre i 2-3 minutter. Rør inn resten av ingrediensene og la det koke på lav varme 15 min.
Server kjøttblandingen i burgerbrød og om du er ekstra sprø… legg i et salatblad. En neve potetgull til hver hører også med.

Sloppy Joe
Sloppy Joe

Du finner flere matretter fra USA her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende e-postadressen din hit. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

International Women’s Collaboration Brew Day

International Women’s Collaboration Brew Day er en årlig begivenhet som er sammenfallende med den internasjonale kvinnedagen. Arrangementet samler kvinnelige ølbryggere over hele verden. Inntekter fra arrangementene doneres til veldedighet.

Jeg brygger ikke øl og er heller ikke så glad i å drikke det, men jeg bruker det i matlaging. Du finner en av favorittoppskriftene mine med øl her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kyllingnudelsuppedagen

Kyllingnudelsuppedagen er en av matdagene fra USA. Kylling, nudler og suppe passer godt sammen og kan varieres etter humør og tilgjengelige råvarer. Japansk ramensuppe med pankokylling er en av mine favoritter og du finner oppskrift på den her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende e-postadressen din hit. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Spis nudlene dinedagen

Spis nudlene dinedagen eller “Eat Your Noodles” Day markeres i USA i dag. Nudler sies å være laget i over 4000 år og forgjengeren til den europeiske pastaen.

De vanligste formene for nudler er eggnudler, sobanudler, ramennudler, risnudler, udonnudler, shiratakinudler, somennudler, harusamenudler, tokorotennudler og hiyamuginudler.

Du finner mange oppskrifter med nudler her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Laks med eple- og fennikelsaus, ertepuré og bacon

Laks med eple- og fennikelsaus, ertepuré og bacon smaker kjempegodt og er en av mine favorittretter med laks. Du kan selvfølgelig erstatte laksen med annen rød eller hvit fisk eller kanskje med fiskepudding.

Laks:

Beregn 150 – 200 g laks per pers.

Fiskekrydder

Laksen krydres med fiskekrydder, legges i smurt, ildfast form og bakes i ovnen på 180 grader i 10 min.

Baconterningene brunes i stekepanne eller legges i ildfast form og settes i ovnen på 200 grader til de er brune.

Saus:

4 sjalottløk, finhakket

1 liten, finhakket fennikel

1 eple, skrelt og finhakket

2 ss  pastis, pernod eller annet anisbrennevin

1 dl hvitvin

2 dl fløte

1 ss kyllingfond

Fres løk og fennikel i smør, til løken er blank. Tilsett eple og la det frese videre i 5 minutter, før du tilsetter vinen og la den koke inn. Tilsett pastis, fløte og kyllingfond og la det småkoke i 5 minutter. Kjør blandingen jevn med en stavmikser.

Ertepuré:

1 pose frosne erter

100 g smør

1 fedd hvitløk

Kok ertene i smør og finhakket hvitløk til de er møre. Kjør blandingen jevn med en blender og smak til med salt og pepper.

Server laks med eple- og fennikelsaus, ertepuré og bacon med valgfrie poteter. Du finner mange spennende og velsmakende varianter her.

Laks med eple- og fennikelsaus, ertepuré og bacon
Laks med eple- og fennikelsaus, ertepuré og bacon

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Saus med masse estragon

Saus med masse estragon er perfekt tilbehør til både kylling og biff. Den er enkel og rask å lage også.

3 store sjalottløk

1 fedd hvitløk

Litt smør til steking

1 ss kyllingfond

1/3 ltr fløte

1 neve finhakket frisk estragon

Salt og pepper

Løken og hvitløken kuttes fint og stekes gyllent i smør. Tilsett kyllingfond, fløte og estragon. Kokes ned til fin sausekonsistens. Smak til med salt og pepper.

Saus med masse estragon
Saus med masse estragon

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende e-postadressen din hit. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Bondens dag

Bondens dag feires i Myanmar i dag. Bønder over hele verden gjør at vi får mat på bordet og det er hyggelig at Myanmar ærer dem litt ekstra i dag.

Om du har lyst til å hedre bøndene litt ekstra i dag, du også, finner du mye god mat, basert på produkter fra bøndene, både frukt, grønnsaker og kjøtt her.

Hvis du har lyst til å hedre bøndene i Myanmar, finner du oppskrifter her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Stua i 2. etasje

Stua i 2. etasje har blitt en koselig hule, hvor vi ofte sitter med et glass vin, eller en drink.

Da barna bodde hjemme, var dette stua deres og den ble stort sett brukt til TV-titting eller besøk av venner. Da sistemann hadde flyttet ut, pusset vi den opp og kjøpte nye møbler.

Skapene fra Ikea gjør at ikke bøkene blir så fort støvete. Det er hyllen Billy, som har vært i mange år, med tilhørende dører.

Lampa fra Hadeland, hadde jeg ønsket meg i flere år og det var stor stas, da den endelig hang oppe. Vi har tilsvarende i taket i trappa, men med kun én kuppel.

Lampa i stua i 2. etasje
Lampa i stua i 2. etasje

 

 

Det er hyggelig med gamle, arvede ting i huset og åket, den gamle vinballongen og tralla er koselige elementer i stua.

 

 

Stua i 2. etasje
Stua i 2. etasje

 

Du finner bilder fra flere av rommene våre HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.