Gratinert hvitløksbrød med bacon

Gratinert hvitløksbrød med bacon er en lettvinn og billig kvelds- eller lunsjrett, som de fleste kan like. Du kan gjerne bruke gårsdagens brød, for det blir akkurat like godt. Om du vil gjøre retten litt sunnere, kan du servere den med en frisk og god salat.

1 landbrød eller loff

50 g smør

1 cm hvitløk fra tube

100 g bacon i terninger, sprøstekt

250 g revet, helst vellagret ost etter eget ønske. Gjerne flere slag.

Smelt smør og tilsett hvitløk.

Del brødet i skiver, nesten igjennom. La bunnen henge sammen. Pensle skivene med smørblandingen. Vær forsiktig, så ikke brødet faller fra hverandre. Fordel baconterningene mellom skivene. Riv osten og press den ned mellom skivene. Pensle litt hvitløkssmør på toppen og stek gratinert hvitløksbrød med bacon i ovnen på 180 grader til osten er smeltet og brødet er gyllent.

Hvitløksbrød
Hvitløksbrød med bacon

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Ukemeny 43

Ukemeny for uke 43 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene eller ved å trykke på bildene. Jeg håper menyen faller i smak.

Mandag: Manti
Manti
Manti
Tirsdag: Laks teriyaki med deilige grønnsaker
Laks teriyaki med deilige grønnsaker
Laks teriyaki med deilige grønnsaker
Onsdag: Wienersnitsel
Wienersnitsel
Wienersnitsel
Torsdag: Kinesisk biffgryte
Kinesisk biffgryte
Kinesisk biffgryte
Fredag: Villsvinfilet
Villsvinfilet
Villsvinfilet
Lørdag:
Forrett: Börek
Börek
Börek
Hovedrett: Lammedolma med fattoush og baba ganoush
Lammedolma med fattoush og baba ganoush
Lammedolma med fattoush og baba ganoush
Dessert: Gadjar halwa
Gadjar halwa
Gadjar halwa

 

Søndag:
Forrett: Blåskjell i hvitvin
Blåskjell i hvitvin
Blåskjell i hvitvin
Hovedrett: Suppelapskaus
Suppelapskaus
Suppelapskaus
Dessert: Oppned eplekake
Oppned eplekake
Oppned eplekake

 

Ukemeny for uke 43 er bare et forslag og du finner masse andre spennende oppskrifter HER.

Du finner flere spennende og varierte menyer HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Tagliata Di Manzo

Tagliata Di Manzo høres flott ut, men det betyr skivet biff. Denne biffsalaten er en deilig lunsj- eller kveldsrett eller den kan brukes som en antipastirett (italias svar på tapas).

500 g oksefilet

4 ss extra virgin olivenolje

1 ts hakket timian

150 g minitomater, kuttet i 2

100 g ruccola

Saften av 1/2 sitron

1 ts modnet balsamicoeddik

1 neve store kapers (fås i asiatiske butikker)

75 g parmesan, skjært med ostehøvel

Havsalt og nykvernet, svart pepper

Litt extra virgin olivenolje til serveringen.

Gni fileten med 1 ss olivenolje, dryss over timian, salt og pepper.

Brun eller grill fileten på alle kanter. Sett den i ovnen med steketermometer på 180 grader, til termometeret viser 52 grader. Ta ut kjøttet og la det hvile i noen minutter.

Bland tomater og ruccola på et fat. Bland inn resten av olivenoljen, balsamicoeddiken og sitronsaften.

Skjær kjøttet i tynne skiver og anrett på toppen av salaten. Risle over litt olje, og litt nykvernet papper. Avslutt med parmesan.

 

Tagliata Di Manzo
Tagliata Di Manzo

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

White Lady Highball

White Lady Highball er fra Ciro’s Club i London i 1919, men den opprinnelige oppskriften ble laget med myntelikør, som senere ble erstattet av gin. White Lady Highball er en frisk og syrlig drink. Du får kjøpt limonade bl.a. på Meny.

4 cl gin

2 cl Cointreau

12 cl limonade

1/2 eggehvite

Physalis til pynt

Hell alle ingrediensene sammen med isbiter i en drinkmikser og rist godt i 20 sekunder. Hel over i glass og pynt med physalis.

 

White Lady Highball
White Lady Highball

 

Du finner mange spennende drinker fra fjern og nær, både med og uten alkohol her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Pasta med kylling og kantareller i rosépeppersaus

Pasta med kylling og kantareller i rosépeppersaus er knallgodt og smaker ekstra bra om høsten. Oppskriften er passe til 4 personer.

600 g kylling lårfilet i strimler

2 sjalottløk, finhakket

200 g kantareller

400 g tørket pasta

Brun kylling, løk og sopp i smør og sett til side.

Rosépeppersaus:

2 ss smør

2 sjalottløk, finhakket

3 dl vann

4 ss oksefond

2 ts røde, syltede pepperkorn

3 dl fløte

Salt

Ev. maisennajevner og sukkerkulør

Fres løken i smøret til den er gyllen. Tilsett pepper, vann, fond og fløte og la det koke til sausen tykner litt.  Rør inn litt maisennajevner om sausen er for tynn og litt sukkerkulør om du ønsker mørkere farge. Tilsett litt mer pepper om du ønsker sausen sterkere. Smak til med salt og server bland med kylling, sopp og pasta kokt etter anvisning på pakken.

 

 

Pasta med kylling og kantareller i rosépeppersaus
Pasta med kylling og kantareller i rosépeppersaus

 

Du finner flere spennende og velsmakende pastaretter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Gratinerte nachos med kylling

Gratinerte nachos med kylling er en deilig variant av fredagstacoen og en favoritt hos oss. Nachos brukes i hele Latin-Amerika og kan både brukes som snacks, med en dipp og som her, som en middagsrett, som er lett å like av både liten og stor. Oppskriften kan gjerne dobles og fylle hele langpannen, om du skal servere til mange, for eksempel til barnebursdag eller til nachspiel.

1 pk nachos etter smak og behag. Jeg har brukt med ost og jalapeño

400 g kyllingstrimler

1 finhakket løk

2 fedd finhakket hvitløk

1 pk revet ost

1 pk. tacokrydder, eller bruk hjemmelaget

Limebåter

Koriander

Stek kylling, løk og hvitløk i olje og bland i tacokrydder. Hell posen med tortillachips utover en ildfast form, dekket med bakepapir. Bre kyllingblandingen over og dryss ost på toppen. Gratineres i ovnen på 225 grader, til osten er gyllen. Ta den ut når osten har fått fin farge og før chipsen blir for brun. Legg på limebåter og frisk koriander.

Server gratinerte nachos med kylling med en god salat eller salsa og guacamole, som du finner oppskrift på her. Pynt gjerne med limebåter og frisk koriander og server med en gang, mens det er varmt.

Du finner flere deilige varienter av fredagstaco HER.

Gratinerte nachos med kylling
Gratinerte nachos med kylling

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Et hyggelig høstbord

Et hyggelig høstbord kan lyse opp i den mørke tiden vi er inne i og for oss som har bursdag på høsten, kan dagen være et kjærkomment avbrekk i hverdagen. Jeg synes gjerne at dagen kan markeres litt ekstra, med god mat, godt drikke og gjester man er glad i. Høstfarger er ikke bare oransje og jordtoner. Selv om jeg synes det er fint, liker jeg å variere med rødligere toner også.

 

Vakre høstblomster
Vakre høstblomster

 

Jeg bruker to forskjellige måter å bestemme farger og dekorasjoner på. Den ene er å velge servietter, for deretter å finne passende blomster. Den andre måten, er å gi blomsterdekoratøren frie tøyler og ta med blomsten i butikken, for å finne de riktige serviettene til. Denne gangen har jeg gått for den siste varianten og er veldig fornøyd med resultatet.

Menyen til denne anledningen ble kantarellpai med chèvre og skinke til forrett, kalvefilet med konjakk- og peppersaus til hovedrett og salt karamellpannacotta til dessert.

 

Hyggelig høstbord
Hyggelig høstbord

 

Vil du ha mer inspirasjon til interiør og borddekking? Du finner det HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Olivenbrød med urter og soltørka tomater

Olivenbrød med urter og soltørka tomater smaker godt til for eksempel suppe, gryteretter, meze eller et tapasmåltid. Denne oppskriften gir 4 luftige og saftige olivenbrød.

4 fedd hvitløk, finhakket

1 rødløk, finhakket

2 små glass sorte oliven i skiver, finhakket

10 soltørkede tomater, finhakket

2 dl finhakket frisk kruspersille

1 dl finhakket frisk koriander

Ca. 1,5 kg hvetemel

2 pk tørrgjær

4 ts salt

1 l vann

4 ss olivenolje

Elt alt godt sammen og la det heve til dobbel størrelse, min. 2 timer. Del deigen i 4 like deler. Bak ut runde brød og la dem etterheve i ca. 1 time. Stekes på 200 grader i ca. 50 minutter. Sjekk om de er gjennomstekte ved å knakke på dem med en finger under. Lyden skal være hul.

Avkjøl brødene på rist. Olivenbrød går utmerket å fryse ned.

 

Olivenbrød med urter og soltørka tomater
Olivenbrød med urter og soltørka tomater

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Baguettepizza med kjøttsaus

Baguettepizza med kjøttsaus er en god lunsj-, kvelds- eller middagsrett, og en super måte å bruke rester på. Baguettepizza smaker godt både varm og kald og er super til turmat. Den kan også med stort hell serveres i barnebursdag, eller som nattmat. Denne oppskriften er passe til 4 personer.

2 baguetter

1/2 porsjon kjøttsaus, du finner oppskrift her

Paprika i strimler

Ost etter eget ønske

Baguettepizza med kjøttsaus på gang

Del baguettene på midten og deretter på langs, så hver baguett blir det i fire. Legg på pizzasaus, paprika og ost. Stekes midt i ovnen på 225 grader til osten er gyllen.

Baguettepizza med kjøttsaus
Baguettepizza med kjøttsaus


Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Entrecôte med rosépeppersaus

Entrecôte med rosépeppersaus er lettvinn mat, som i tillegg smaker godt. Jeg har servert retten med ovnspoteter og brokkolini, men du kan selvfølgelig bruke andre poteter og grønnsaker, om du foretrekker det. Du finner oppskrift på både ovnspoteter og andre spennende varianter her.

Rosépeppersaus:

2 ss smør

2 sjalottløk, finhakket

3 dl vann

4 ss oksefond

2 ts røde, syltede pepperkorn

3 dl fløte

Salt

Ev. maisennajevner og sukkerkulør

Fres løken i smøret til den er gyllen. Tilsett pepper, vann, fond og fløte og la det koke til sausen tykner litt.  Rør inn litt maisennajevner om sausen er for tynn og litt sukkerkulør om du ønsker mørkere farge. Tilsett litt mer pepper om du ønsker sausen sterkere. Smak til med salt og server.

Biffen:

4 biffstykker på 180 – 300 g avhengig av hvor sultne gjestene er i ønsket kvalitet

1 ts salt

1 ts peppermiks

Krydre biffene med salt og pepper på begge sider og la de ligge tildekket i romtemperatur i 30 min. Brun dem raskt på begge sider i smør i en stekepanne. Sett panna i ovnen, eller flytt biffene over i en ildfast form (ta med den brunede løken også) og sett dem på 200 grader. Putt inn steketermometer i en av biffene og stek til ønsket temperatur:

  • Rå/lite stekt: 55 grader
  • Medium/medium+: 60-65 grader
  • Godt stekt: 70 grader

La biffene hvile i noen minutter før servering, så kjøttsaften får satt seg og ikke forsvinner ut, når dere begynner å spise.

 

Entrecôte med rosépeppersaus
Entrecôte med rosépeppersaus

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.