Den globale mintsjokoladedagen

Den globale mintsjokoladedagen feires i dag. Den mest kjente mintsjokoladen i Norge, er nok after eight og den har jeg brukt i en deilig dessert fra 80-tallet. Du finner oppskriften HER.

 

Den globale mintsjokoladedagen
Den globale mintsjokoladedagen

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Den globale mandeldagen

Den globale mandeldagen kan feires denne dagen hvert år. Mandler kan brukes som tilbehør til middag, til desserter og kaker.

Du finner varierte og velsmakende mandeloppskrifter HER.

Den globale mandeldagen
Den globale mandeldagen

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kåldagen

Kåldagen markeres i dag. Kål finnes i mange varianter og kan brukes både rå, kokt, bakt, syltet og fermentert. Kål kommer opprinnelig fra Europa, men brukes over store deler av verden. Du finner masse oppskrifter med forskjellige kålvarianter HER.

Kåldagen
Kåldagen

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Cheddardagen

Cheddardagen markeres i USA i dag. Cheddar er en av de mest populære osteslagene i verden og kan brukes til mye forskjellig, både kald og i forskjellige varmretter.

Cheddardagen
Cheddardagen

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Pasta carbonara med salami

Pasta carbonara med salami smaker godt og er en personlig vri på carbonara.

2 eggeplommer

3 dl fløte

40 g reven parmesan

1 cm hvitløk fra tube

Litt nykvernet pepper

Pasta etter eget ønske

Salami, gjerne italiensk

Minitomater

Visp sammen eggeplommer, fløte, parmesan, hvitløk og pepper i en bolle.

Kok pasta i en stor kjele med saltet vann etter anvisning på pakka, til den er al dente. Hell av kokevannet og tilsett eggeblandingen. La det koke i noen minutter, før du tilsetter italiensk salami i strimler og små, søte tomater, delt i to. Rør blandingen sammen. Serveres med reven parmesan, litt nykvernet pepper og pyntes med basilikum.

Pasta carbonara med salami
Pasta carbonara med salami

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Hjemmelagd müsli

Hjemmelaget müsli kan tilpasses enhver smak og den kan bli sunnere enn ferdigkjøpt, siden du har kontroll på sukkermengden. Jeg slumper i vei og varierer min etter hva jeg har lyst på og har i skuffer og skap, så det blir aldri den samme oppskriften, men her er en variant. Den smaker godt, både med melk på, men er også deilig å blande inn i yoghurt.

1 pk havregryn

1 pk solsikkekjerner

1/2 pk tørka bringebær

1/2 pk tørka jordbær

1 pk tørka blåbær

1/2 pk kokosnøtt i skiver

100 g rosiner

Om du ønsker mer søtt enn det som kommer fra den tørka bæra, kan du tilsette litt honning.

Bland alt sammen og oppbevar i tett boks, så holder den lenge.

Bacondagen

Bacondagen markeres i Australia i dag.

Funfacts om bacon:

  • Kineserne fant opp bacon for mer enn 3000 år siden
  • Den aller første baconfabrikken åpnet i 1770 i England
  • Bacon ble brukt til å lage eksplosiver under andre verdenskrig
  • Det finnes en egen baconkirke med mer enn 25 000 medlemmer under budet «Pris bacon»
  • Camp Bacon holdes hvert år i Ann Arbor, Michigan, og har foredragsholdere, matlagingskurs og andre baconrelaterte aktiviteter for kokker og entusiaster som er ivrige etter å lære mer om favorittmaten deres
  • Det er laget en baconskulptur av Kevin Bacon. Kunstneren Mike Lahue brukte baconbiter, lim og fem strøk med lakk

Bacon kan brukes til mer enn å lage skulptur av og du finner masse oppskrifter med bacon HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Browniedagen

Browniedagen markeres i Australia i dag. Brownies er en av favorittkakene mine og finnes i mange varianter.

Du finner flere varierte og velsmakende oppskrifter på brownies HER.

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Flesk og duppe som mormor lagde det

Flesk og duppe som mormor lagde det er skikkelig husmannskost og en av de store tradisjonsrettene i Norge.

Den består av sprøstekt flesk, poteter, kålrabistappe og en hvit saus, som kalles duppe.

Flesk og duppe
Flesk og duppe som mormor lagde det

Kålrabistappe:

1 stor kålrot i terninger

2 gulrøtter

1/2 ts malt muskatnøtt

200 g smør

Fløte til det blir passe konsistens

Kok kålrot og gulrøtter møre i vann. Hell av vannet, mos grønnsakene og tilsett muskatt, smør og fløte til mosen har fin konsistens. Smak til med salt og pepper.

Duppe:

2 ss smør

3 ss hvetemel

5 dl melk

1/2 ts salt

1/4 ts pepper

1 neve finhakka gressløk

Smelt smører i en kjele og rør inn melet. Spe med litt og litt av melken, mens du rører godt. Det skal bli en tykk, glatt saus. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til så sausen ikke blir brent. Smak til med salt og pepper og rør inn finhakket gressløk.

Kok poteter og stek fleskeskivene i smør. Server poteter, kålrabistappe og flesk og duppe som mormor lagde det.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.