Den globale mintsjokoladedagen feires i dag. Den mest kjente mintsjokoladen i Norge, er nok after eight og den har jeg brukt i en deilig dessert fra 80-tallet. Du finner oppskriften HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Kåldagen markeres i dag. Kål finnes i mange varianter og kan brukes både rå, kokt, bakt, syltet og fermentert. Kål kommer opprinnelig fra Europa, men brukes over store deler av verden. Du finner masse oppskrifter med forskjellige kålvarianter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Cheddardagen markeres i USA i dag. Cheddar er en av de mest populære osteslagene i verden og kan brukes til mye forskjellig, både kald og i forskjellige varmretter.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Kremostdagen markeres i USA i dag. Kremost finnes i utallige smaksvarianter og blir ofte brukt i desserter og kaker. Du finner oppskrifter med kremost HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Pasta carbonara med salami smaker godt og er en personlig vri på carbonara.
2 eggeplommer
3 dl fløte
40 g reven parmesan
1 cm hvitløk fra tube
Litt nykvernet pepper
Pasta etter eget ønske
Salami, gjerne italiensk
Minitomater
Visp sammen eggeplommer, fløte, parmesan, hvitløk og pepper i en bolle.
Kok pasta i en stor kjele med saltet vann etter anvisning på pakka, til den er al dente. Hell av kokevannet og tilsett eggeblandingen. La det koke i noen minutter, før du tilsetter italiensk salami i strimler og små, søte tomater, delt i to. Rør blandingen sammen. Serveres med reven parmesan, litt nykvernet pepper og pyntes med basilikum.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Hjemmelaget müsli kan tilpasses enhver smak og den kan bli sunnere enn ferdigkjøpt, siden du har kontroll på sukkermengden. Jeg slumper i vei og varierer min etter hva jeg har lyst på og har i skuffer og skap, så det blir aldri den samme oppskriften, men her er en variant. Den smaker godt, både med melk på, men er også deilig å blande inn i yoghurt.
1 pk havregryn
1 pk solsikkekjerner
1/2 pk tørka bringebær
1/2 pk tørka jordbær
1 pk tørka blåbær
1/2 pk kokosnøtt i skiver
100 g rosiner
Om du ønsker mer søtt enn det som kommer fra den tørka bæra, kan du tilsette litt honning.
Bland alt sammen og oppbevar i tett boks, så holder den lenge.
Kineserne fant opp bacon for mer enn 3000 år siden
Den aller første baconfabrikken åpnet i 1770 i England
Bacon ble brukt til å lage eksplosiver under andre verdenskrig
Det finnes en egen baconkirke med mer enn 25 000 medlemmer under budet «Pris bacon»
Camp Bacon holdes hvert år i Ann Arbor, Michigan, og har foredragsholdere, matlagingskurs og andre baconrelaterte aktiviteter for kokker og entusiaster som er ivrige etter å lære mer om favorittmaten deres
Det er laget en baconskulptur av Kevin Bacon. Kunstneren Mike Lahue brukte baconbiter, lim og fem strøk med lakk
Bacon kan brukes til mer enn å lage skulptur av og du finner masse oppskrifter med bacon HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Flesk og duppe som mormor lagde det er skikkelig husmannskost og en av de store tradisjonsrettene i Norge.
Den består av sprøstekt flesk, poteter, kålrabistappe og en hvit saus, som kalles duppe.
Kålrabistappe:
1 stor kålrot i terninger
2 gulrøtter
1/2 ts malt muskatnøtt
200 g smør
Fløte til det blir passe konsistens
Kok kålrot og gulrøtter møre i vann. Hell av vannet, mos grønnsakene og tilsett muskatt, smør og fløte til mosen har fin konsistens. Smak til med salt og pepper.
Duppe:
2ss smør
3ss hvetemel
5dl melk
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1 neve finhakka gressløk
Smelt smører i en kjele og rør inn melet. Spe med litt og litt av melken, mens du rører godt. Det skal bli en tykk, glatt saus. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til så sausen ikke blir brent. Smak til med salt og pepper og rør inn finhakket gressløk.
Kok poteter og stek fleskeskivene i smør. Server poteter, kålrabistappe og flesk og duppe som mormor lagde det.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.