Den nasjonale osteelskerdagen i USA

National Cheese Lovers Day feires i USA denne datoen hvert år og her er noen fun facts:

  • Det finnes ca. 5000 varianter av ost i verden
  • Det brukes ca. 10 liter melk til 1 kg ost
  • Den tyngste osten noen gang er laget var på 26.089 kg i Canada
  • Den aller mest populære osten i verden er cheddar
  • Verdens eldste ost ble funnet i Egypt i 2018. Den var 3200 år gammel
  • Det finnes en ost som spises på Sardinia, som inneholder levende maggot

Du finner både spennende og mer tradisjonelle oppskrifter med og på ost her.

Estlands nasjonaldag

Estlands nasjonaldag feires i dag, som en markering av frigjøringen fra Russland. Dagen feires med festligheter, presidentball, millitærparade og konserter. De spiser den tradisjonelle Kiluvõileib, som er en skive rugbrød med brislingfilet, gjerne med egg og friske urter.

Du finner flere matretter fra Estland her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kylling i svartpeppersaus

Kylling i svartpeppersaus er en ganske kjapp rett å tilberede, så den passer fint i en hektisk hverdag.

700 g kyllingkjøtt i strimler

2 løk i strimler

1/2 purre i strimler (ev. 2 vårløk)

2 paprika i strimler

4 ss Lee Kum Kee svart peppersaus

2 ts østerssaus

4 ts soyasaus

4 ts sukker

2 ts god sesamolje

3 dl kyllingkraft

Ev. maisennajevner

Kylling i svartpeppersaus
Kylling i svartpeppersaus med ris

 

Brun kyllingkjøttet i pannen til det er halvstekt. Bland svart peppersaus, østerssaus, soyasaus, sukker, sesamolje og kyllingkraft i en bolle eller litermål og hell det over kyllingen. Tilsett løk og det småkoke til kyllingen er gjennomkokt. Om du synes sausen er for tynn, kan du røre inn litt maisennajevner. Rør inn paprika og purre og la det kose seg ett par minutter, før du serverer med ris, kokt etter anvisning på pakken.

 

Kylling i svartpeppersaus

 

Om du har lyst på mer inspirasjon til matretter fra alle verdenshjørner, kan du ta en titt HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

 

Du kan også følge bloggen på Facebook.