Bringebærmartini

Bringebærmartini er en deilig drink, som kan gjøres søtere eller friskere ved å justere mengden limesaft. Den passer både som velkomstdrikke og som drink etter middagen.

4 bringebær

25 ml bacardi razz

25 ml bringebærlikør

1 skvis frisk limesaft

50 ml sodavann

Til pynt:

1 kvist rosmarin

3 bringebær

Knus 4 bringebær lett i glasset og legg i isbiter.

Tilsett bacardi razz, bringebærlikør og lime og rør godt. Tilsett sodavann og pynt med bringebær, tredd på en rosmarinrosmarinkvist.

 

Du finner mange spennende drinker, både med og uten alkohol her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kyllingruller i ovnen

Kyllingruller i ovnen er en nydelig rett, som gjerne kan serveres til gjester, Oppskriften er passe til 4 personer.

800 g kyllingfilet

Salt og pepper

1 pose majones

2 ss sennep

5 dl revet ost

1 bunt persille, finhakket

Legg kyllingfiletene flatt og del dem i to tynnere fileter. Legg bakepapir eller plastfolie over og slå dem helt flate.

Krydre dem med salt og peper på begge sider.

Bland majones og og sennep i en bolle og smør 2/3 av blandingen utover kyllingfiletene.

 

Bland ost og persille i en annen bolle og fordel det over kyllingfiletene, før du ruller dem sammen og legger dem med skjøten ned i en ildfast form, smurt med olivenolje.

 

Smør resten av majonesblandingen over rullene og sett dem i ovnen på 200 grader til de begynner å få farge.

 

Dryss over resten av osteblandingen og sett dem tilbake i ovnen, til de har fått fin og gyllen farge.

Server kyllingrullene med valgfritt tilbehør. Jeg har brukt pommes noisettes, som du kan finne i frysedisken eller finne oppskrift på her og en salat med isbergsalat, paprika, vårløk, mais og tomat. Dressingen finner du oppskrift på her.

 

Du finner masse spennende og varierte oppskrifter fra fjern og nær her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Det er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Dressing til salat

Dressing til salat passer både når du skal servere salaten som egen rett og når du skal servere salaten til kjøtt- eller fiskeretter. Den passer også godt til burger av både kjøtt og fisk.

2 ss majones

100 g creme fraiche

1 ss ketsjup

2 ts HP sauce

1 ss sennep

Salt og pepper

Rør alt sammen, smak til med salt og pepper og sett kaldt til den skal brukes.

 

Dressing til salat
Dressing til salat

 

Du finner flere oppskrifter på sauser og dressinger her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Det er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Biffpizza

Biffpizza er kjempegodt og super restemat om du har hatt helstekt kalv- eller oksefilet. Du kan også kjøpe et biffstykke eller biffstrimler, om du ønsker det. Om du bruker rått kjøtt, kan du legge det oppa alt den andre fyllet, så får den stekt seg litt i ovnen. Uansett er denne pizzaen populær hos oss.

1 liten boks Mutti pizzasaus

1 ss oregano

2 fedd finhakket hvitløk

1 ts timian

Div. ost etter eget ønske

Mozarella

1 god neve sjampinjong i skiver

1 liten rødløk i strimler

1/2 rød paprika i strimler

1 boks ananas

400 g biff i strimler

 

Bland Mutti pizzasaus, oregano, hvitløk og timian i en kjele og la det koke i min. 15 min på svak varme.

Du finner oppskrift på pizzabunn her.

Bre pizzasausen over den halvstekte bunnen. Legg på osten, bortsett fra mozzarellaen. Legg på sopp, løk, paprika, ananas og kjøtt. Krydre med f.eks. biffkrydder, italiensk krydder eller kyllingkrydder. Riv opp mozzarellaen og legg rundt om kring på pizzaen. Stekes på høy temperatur i ovnen til den er gyllen oppa. Biffpizza deles opp i porsjonsstykker og serveres varm.

 

Du finner mange flere spennende pizzavarianter HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Kjøttpudding av hjort

Kjøttpudding av hjort er en tradisjonsrik rett som serveres med deilig brun saus, poteter og valgfrie grønnsaker.

1/2 dl griljermel

1 dl fløte

1 finhakket løk

500 g kjøttdeig av hjort

1 sammenpisket egg

2 pk bacon i skiver

1 ts salt

1 ts pepper

Bland griljermel og fløte i en bolle, og la det svelle i 5 minutter. Elt sammen alle ingrediensene utenom bacon.

Legg baconskivene med litt overlapp i en ildfast brødform. La endene henge utover kanten. Fordel deigen i formen. Pakk over baconendene og stek midt i ovnen på 150 grader i ca. 1 time.

Serveres med brun saus, poteter, stekt sopp og valgfrie grønnsaker, f.eks. blomkål eller bønner.

Du finner oppskrift på gammeldags, brun saus HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Gratinert løksuppe

Gratinert løksuppe er en av mine barndoms favorittretter og moren min lagde det ofte som lørdagskos. Jeg synes det fortsatt smaker nydelig og lager det av og til, enten som en koserett en kveld, eller som forrett. Alkoholen gir kun retten en god kryddersmak, så jeg anbefaler at du ikke kutter ut den. Denne oppskriften er passe til 4 personer.

4 store løk i ringer

2 ss smør

2 ss hvetemel

1 l vann

6 ss grønnsaksfond

2 laurbærblader

4 stilker timian

2 ts tørket persille

1/2 ts salt

1 ts grovmalt pepper

1,5 dl hvitvin

1 god klunk konjakk, eller 2

4 stk formloff i terninger, tørket i tørr stekepanne

2 dl vellagret, revet ost, som f.eks. Gruyère eller Jarlsberg

Brun løken i smør i en gryte på svak varme til den er gyllen, før du tilsetter vinen og lar det koke litt inn. Dryss over mel, spe med vann og tilsett fond.

Tilsett konjakk, krydder, urter, salt og pepper. La suppen småkoke under lokk på svak varme i ca. 1 time. Smak til om suppen trenger mer krydder eller fond.

Hell suppen i en stor bolle, eller flere små porsjonsboller, som tåler varme. Dekk suppen med brødterninger og strø over den revne osten. Gratiner suppen ved 250 grader, til osten har smeltet fått fin farge.

Du finner flere oppskrifter på spennende og velsmakende supper her.

Gratinert løksuppe
Gratinert løksuppe

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Smørdampa gulrøtter med hvitløk og vårløk

Smørdampa gulrøtter med hvitløk og vårløk smaker perfekt til fisk. Oppskriften er passe til 4 personer.

2 ss smør

2 ss vann

1 ts grønnsaksfond, ev. buljongterning

4 gulrøtter, revne

2 vårløk, finstrimla

1 fedd hvitløk, finhakka

Salt

Smelt smøret og tilsett hvitløken. La det frese et par minutter, før du tilsetter vann og  fond og koker opp. Tilsett vårløk og gulrot og la det dampe i et par minutter, mens du rører hele tiden. Smak til om det ev. trenger salt (fond og buljongterning inneholder også salt). Server smørdampa, revne gulrøtter med hvitløk og vårløk rykende varmt.

Smørdampa gulrøtter med hvitløk og vårløk

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Estragonkylling med nydelig saus

Estragonkylling med nydelig saus er en fin rett til både hverdags og selskap. Estragon og kyllingbryst passer perfekt sammen. Denne sausen smaker nydelig til kylling, men kan også brukes til biff.

3 store sjalottløk

1 fedd hvitløk

1 ss kyllingfond

1/3 ltr fløte

1 neve finhakket, frisk estragon

Salt og pepper

Sjalottløk og hvitløk kuttes fint og stekes gyllent i smør. Tilsett kyllingfond, fløte og estragon. Kokes ned til fin sausekonsistens. Smak til med salt og pepper.

1 – 2 kyllingfilet per person krydres med salt, pepper og tørket estragon, før de stekes gylne i panne. Om du heller vil ta kyllingbrystene i sous vide, kan du krydre den og vakuumere den med litt smør eller olje, før du legger den i sous viden på 61 grader i 1 time. Brun den deretter raskt i litt smør i stekepannen.

Server med en god salat og kokte poteter eller ris.

Estragonkylling med nydelig saus
Estragonkylling med nydelig saus

 

Du finner flere spennende og velsmakende retter med kylling her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Cumberlandsaus

Cumberlandsaus er en engelsk klassiker, som serveres kald til kjøttretter. Den passer godt til både rødt og hvitt kjøtt og er super til grillmat.

1 sjalottløk, finhakket

4 ss rødvinseddik

12 hvite pepperkorn, støtt

1 dl kalvekraft, ev. fond og vann

1/2 dl portvin

1 ts worcestershiresaus

2 ss ripsgele

1 appelsin, kun saften

1 sitron, kun det gule skallet, kokt opp og skjært i strimler

Ev. salt

Kok opp løk, eddik og pepper i en liten kjele og kok ned til 1/3. Tilsett resten av ingrediensene, bortsett fra sitronskallet og la det småkoke i 20 min. Smak til med salt og sil sausen over i en bolle. Sett cumberlandsaus kaldt til den skal serveres. Rett før serveringen tilsettes strimlet sitronskall.

Cumberlandsaus
Cumberlandsaus

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Bentes gratinerte rekerett

Bentes gratinerte rekerett er en litt uvanlig, men veldig god forret, med en blanding av reker og spekeskinke. Den kan også brukes som en tapasrett, eller om du dobler oppskriften, en deilig liten kveldsrett med salat til. Den kan lages nesten klar i forveien og bare settes i ovnen når gjestene har kommet. Denne oppskriften er passe til 6 personer.

100 g spekeskinke i små terninger

1/2 løk, finhakket

3 dl crème fraîche

1 ss sitronsaft

1 ss finhakket frisk dill

2 fedd finhakket hvitløk

1 finhakket vårløk

300 g pillede reker

1⁄4 ts pepper

100 g revet, vellagret ost

Brun skinke og løk lett, i bittelitt olje i en kjele. Hell av oljen, tilsett resten, bortsett fra rekene og osten og kok opp under omrøring. Legg rekene i ildfaste former, hell den varme sausen over og dryss over ost.

Sett formene under grillelementet på 220 grader i noen minutter. Pass på så det ikke blir brent, for det går ganske fort.

Ta formene ut av ovnen når osten har smeltet og fått en fin, gyllen farge.

Server Bentes gratinerte rekerett med grissini eller annet brød du har lyst på.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.