Skreisesongen er i gang og nå er det bare å nyte. Skrei er en ekstra flott torsk, som har vandret langt og er muskuløs og fast i kjøttet. Den serveres tradisjonelt med lever og rogn.
Du finner oppskrifter med skrei HER.
Mat, drikke, reiser og interiør
Skreisesongen er i gang og nå er det bare å nyte. Skrei er en ekstra flott torsk, som har vandret langt og er muskuløs og fast i kjøttet. Den serveres tradisjonelt med lever og rogn.
Du finner oppskrifter med skrei HER.
Basso social i Storgata i Oslo, var en positiv overraskelse. At vi bestemte oss for å spise på akkurat denne restauranten, var et resultat av googling, i forbindelse med en konsert vi skulle på.
Konseptet er at du kan velge retter fra menyen og ende opp med en 3-retters, for eksempel. Du kan også velge en 10-retters til kr. 748,- eller 13-retters meny til kr. 898,- og ev. med vinpakke. Vi valgte 13 retter og fikk en smak av alle rettene på menyen.
Rettere ble servert tre og tre, med vin, så til sammen 5 viner til vår pakke. De tre første rettene, omtalt som snacks i menyen var disse, og kun en munnfull av hver. Spesielt minipaien var en smaksbombe, men alle tre smakte nydelig.
Så var det tid for forretter:
Den første av forrettene er en velsmakende suppe, som sammen med kamskjellet, var våre favoritter.
Etter forrettene, kom kveldens store favoritt, som var risottoen. Den står alltid på menyen og det er ikke uten grunn
Den ble servert samtidig med
og
som var en vitello tonnato, med nordisk vri. Begge disse rettene smakte også veldig godt.
Det var omsider tid for hovedretter, og det er ikke sånn at man velger én av dem, du får servert alle tre – samtidig.
Min soleklare favoritt blant hovedrettene var andebrystet, som ble servert rosastekt, med glaze laget med blodappelsin og fritert cappelli pasta.
Dagens siste rett var selvfølgelig desserten:
Det var en slags dekonstruert tiramisu med mye kaffesmak og en verdig avslutning på et minneverdig måltid.
Vinene var utvalgt med perfeksjon, for å passe til hver sekvens av måltidet og det hører med til historien at betjeningen er hyggelig og profesjonell. Vi kommer gjerne tilbake til Basso social når menyen er fornyet, noe som skjer fire ganger i året.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.
Suppebyttedagen er tredje lørdag i januar hvert år og tanken bak denne dagen er at du kan lage din favorittsuppe, møte andre suppelagere og bytte suppe med hverandre. Denne dagen kommer selvfølgelig fra USA, men kanskje en god idé? Uansett finner du masse fristende suppeoppskrifter her.
Fisketacodagen markeres i USA i dag. Om du ikke har smakt fisketaco, kan det anbefales. Det er også en smart måte å få barn til å like fisk på også. Du finner oppskrift her.
Den internasjonale Hot and Spicy Food Day er i dag og er til ære for noen av de sterkeste matrettene i verden. Til ære for dagen finner du link til noen av chilirettene i bloggen her.
Lammefilet med soppsaus og ovnsbakte poteter er en rett de fleste vil like.
2 pk sopp i skiver
2 finhakkede løk
3 fedd finhakket hvitløk
5 dl fløte
4 ss fond, f.eks. kylling, okse, kantarell eller vilt etter hva du skal servere sausen til
pepper
Brun soppen og løken godt i smør. Tilsett hvitløk og la den frese med noen minutter. Tilsett fløte og fond. La det koke til det tykner. Smak til med pepper og ev. mer fond om du ikke synes det er salt nok
1 kg kokefaste minipoteter
1/2 dl olivenolje
Salt og pepper
Risle litt olivenolje i en langpanne, legg i potetene, ta på salt, risle over litt mer olje. Sett dem i ovnen på 200 grader og stek til de er myke inni.
800 g lammefilet
Salt og pepper
Smør til steking
Krydre lammefiletene med salt og pepper og brum dem i smør til de er gylne rundt hele. Du kan enten steke lammefiletene ferdig i stekepanna, eller du kan steke dem noen minutter i ovnen på 180 grader (3-4 minutter).
Du finner flere oppskrifter på lam, både tradisjonelle og mer spennende varianter, HER.
Lammefilet med soppsaus kan serveres med valgfrie grønnsaker, for eksempel romanesco, blomkål eller brokkoli.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.
Grenadas nasjonaldag feires i dag. Grenada ligger i Karibia og maten er også farget av det. Du finner oppskrifter på karibisk mat her.
Setsubun er en japansk festival, som feires i dag, med bønnekasting. Bønnene kastes på samme måte som vi kaster ris i brylluper, men bønnene kastes inne i huset, for å rense det. Den tradisjonelle maten denne dagen er sushi rolls som heter ehomaki.
Jeg har aldri lagd ehomaki, men du finner mange andre japanske oppskrifter på japansk mat her.
Den nasjonale tannpinedagen markeres i USA i dag. Hadde det vært i Norge, ville dagen sikkert hett noe så kjedelig som den nasjonale tannhygienedagen.
Uansett vil jeg markere dagen med en link inn i godterienes verden og du finner godsakene her.
National Shortbread Day feires i USA i dag. Det er kanskje ikke så mye feiring, men shortbread har fått sin egen dag.
Mamma har en nydelig oppskrift på shortbread, som jeg gjerne vil dele og du finner den her.