Fyll glasset halvveis med knust is og hell i Blue Curacao og melonlikør. Rist sammen enkle sirup, sitronsaft og vodka i en shaker med is og hell over i glasset.
Du finner mange spennende drinker, både med og uten alkohol her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Tunfisk som i Østen er en nydelig rett og om du ikke har smakt fersk tunfisk, anbefaler jeg det på det varmeste. Til og med de mest sære, når det gjelder fisk, liker vanligvis tunfisk, som har en kjøttaktig konsistens. Du får fersk tunfisk på Meny og Rema 1000 og flere andre steder.
Marinade:
1 ts ingefær
2 ts hvitløkspaste
1 ts sitrongress
4 ss mushroomsoyasaus
2 ss sweet chili dippingsause
3 ss ketjap manis
1/2 ts sesamolje
Bland sammen ingrediensene til marinaden, del fisken i porsjonsstykker og la den ligge i marinaden i min. 30 min.
Saus:
6 ss mushroon soyasaus
1/2 ts ingefær
1 ss sweet chili dippingsause
1/4 ts sesamolje
3 ss ketjap manis
1 ss sesamfrø, ristet
1 ss limesaft
2 ss finhakket koriander
Rør sammen og sett til side til den skal serveres.
Servering:
Server tunfisk som i Østen med valgfrie grønnsaker, jeg har brukt agurk i staver og ris eller nudler, kokt etter anvisning på pakken.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Hvit og blå lasagne er laget med kantareller, eple og svinefilet eller lårfilet av kylling og det smaker kjempegodt av blåskimmelost. Oppskriften er passe til 6 personer.
2 pk bacon i strimler
750 g svine- eller kyllingstrimler, ev. svine- eller kyllingkjøttdeig
1 neve kantareller
1 løk i terninger
3 fedd hvitløk
1 ss oregano
1 ss basilikum
4 dl fløte
1 fast eple, skrelt og i terninger
1 ss kyllingfond
60 g revet parmesan
1 pk blåskimmelost
Salt og pepper
– – – – –
Lasagneplater
200 g revet ost
Brun baconet i en gryte, uten å tilsette smør eller olje. Løft ut baconet og brun sopp og løk i stekefettet som baconet har etterlatt seg i gryten. Tilsett kjøttet og legg tilbake baconet og la det steke til kjøttet er lett brunet på alle kanter.
Tilsett resten av ingrediensene, bortsett fra lasagneplater og revet ost og la det koke til sausen får en fin konsistens. Smak til med salt og pepper.
Legg sauseblandingen og lasagneplater lagvis i en ildfast form, dryss ost over og sett i ovnen på 180 grader i 50 minutter. Server med godt brød eller en frisk salat.
Du finner mange spennende og velsmakende retter fra Italia her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Knutekålstuing er en grønnsaksrett som smaker godt til både fisk og kjøtt og den gjør at du gjerne kan droppe sausen også.
1 knutekål, skrelt og delt i terninger
Gulrøtter, skrelt og delt i terninger
2 ss smør
1 klype muskat
2 ss hvetemel
5 dl melk
Salt og pepper
1 finstrimlet purre
Litt finhakket persille
Kok knutekål og gulrøtter i terninger i vann, til de er nesten møre. Hell av kokevannet. Smelt smør med muskat i en kjele og rør ut hvetemel, spe med melk og rør godt for å unngå klumper. La småkoke i 5 minutter og smak til med salt og pepper. Tilsett purre, knutekål og gulrøtter. Rett før servering tilsettes også finhakket persille.
Om du vil lage en mer luksuriøs selskapsvariant, kan du koke opp fløte og jevne med maizennajevner i stedet for å lage hvit saus.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Sildetallerken passer til frokost, forrett, lunsjrett eller som kveldskos. Sild brukes i hele Skandinavia, Storbritannia, de baltiske landene, Nederland, Øst- og Sentral-Europa og i deler av Canada. Silden kan behandles på mange forskjellige måter og smaker godt på en brødskive eller sammen flatbrød.
Du finner masse sildeoppskrifter på bloggen og helt klart noe for enhver smak, men husk at all sild har behov for å stå et par dager i kjøleskapet, for å få perfekt smak, etter at du har lagd dem.
Du finner oppskrift på både disse og mange andre, både tradisjonelle og nyere, mer eksperimentelle varianter her. Felles for alle, er at de smaker godt og jeg anbefaler å teste ut tacosild på den yngre garden.
Om du ikke ønsker å lage din egen sild til sildetallerkenen, kan du selvfølgelig kjøpe ferdig sild. De ferdigkjøpte smaker helt ok, men du får kun kjøpt et lite utvalg av varianter, mens når du lager selv, er det kun fantasien som begrenser deg.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Mannen i husets spagetti med kjøttboller i tomatsaus minner om Lady og Landstrykeren. Jeg synes det er kjempegodt og enda bedre når jeg ikke har laget det selv. Oppskriften er passe til 4 personer.
Sausen:
1 strimlet løk
1 fedd finhakket hvitløk
1,5 boks Mutte hakkede tomater
1 ss tørket basilikum
3 dråper tabasco
1 laurbærblad
1 kanelbark
Brun løk og hvitløk i smør. Tilsett resten av ingrediensene og la det koke lenge. Gjerne 1 time, om du har tid. Smak til med salt og pepper.
Kjøttbollene:
500 kjøttdeig av lam
2 ts salt
1 ts pepper
1 fedd hvitløk
2 ts tørket oregano
1 ts muskat
1 egg
Elt alt godt sammen og form små kjøttboller mellom hendene. Stek dem i smør, før de legges i sausen i noen minutter, så de blir gjennomkokte.
Spagettien kokes etter anvisning på pakken. Server gjerne mannen i husets spagetti med kjøttboller i tomatsaus med litt reven parmesan eller peccorino over. Pyntes med litt basilikum.
Du finner mange oppskrifter på spennende og velsmakende pastaretter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Pasta med bacon og tomat er raskt å lage smaker godt. Den passer som forrett, lunsjrett og til kveldskosen. Denne oppskriften kan også lages med andre typer kjøtt og er passe til 4 personer som lunsjrett. Om du skal brukte den til forrett, er den passe til 8 personer.
1 løk
2 hvitløksfedd
200 g bacon
1 knust, tørket chili
6 ss olivenolje
1 dl hvitvin
1 ts oksefond
10 minitomater, delt i to
1/2 glass sorte oliven i skiver
Salt og pepper
500 g pasta etter eget ønske
1 potte basilikum
Parmesan
Finhakk bacon, løk, hvitløksfedd og chili og fres det i olivenolje. Tilsett hvitvin, fond og tomater og la det koke i noen minutter, til tomatene går litt i stykker. Rør inn oliven og basilikum rett før servering.
Kok pasta etter anvisning på pakken, hell av vannet og bland den med sausen i en stor bolle og sett hele bollen på bordet, så gjestene kan forsyne seg selv. Pynt med basilikumblader og server med parmesan, som gjestene kan rive over selv. Sett frem salt og pepper også.
Laksesalat er godt og sunt og kan brukes både som en smårett, forrett eller lunsjrett. Oppskriften er passe til 4 personer, som lunsjrett og 8 personer som forrett.
Salaten:
600 g salma
1 mango i terninger
1 avocado i tynne båter
2 vårløk, i strimler
1 pose babyleafsalat eller babyspinat
Fordel salat/spinat og avocado utover et fat.
Skyll og tørk salmaen og fres den raskt på alle sider i olje i en stekepanne. Den skal fortsatt være rå inni. Skjær den i tynne skiver og fordel den utover fatet. Dryss over mango og vårløk.
Dressing:
1 ss soyasaus
1 ts revet ingefær
2 ss riseddik
1 ts honning
1 ts sesamolje
Rør sammen ingrediensene til dressingen og fordel den over salaten.
Topping:
4 ss granateplekjerner
4 ss rista sesamfrø
1 neve koriander
Dryss på granateplekjerner, sesamfrø og og korianderblader og server.
Laksesalat
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Ukemeny for uke 40 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene eller ved å trykke på bildene. Jeg håper menyen faller i smak.