Kyllingsalat med karri og ananas smaker godt på brødskiva, rundstykket eller i en baguette. Jeg synes det kan være godt å lage pålegg selv og denne kyllingsalaten, med god smak av karri, er nok en favoritt.
2 kyllingbryst
1 pose majones
3 ss rømme
1 ss karri
1/2 sitron, saften
1 klype tørket chili
1 boks ananas, finhakket
1/2 rødløk, finhakket
2 ss bladpersille, finhakket
Salt og pepper
Stek kyllingbrystene og del dem i terninger. Bland alle ingrediensene i en bolle. Den blir bare bedre av å stå litt i kjøleskapet og kan gjerne lages dagen i forveien.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Oberstinnesild er spesialiteten til stefaren min. Den passer perfekt på frokostbordet til jul og er veldig populær i vår familie.
5 kryddersildfileter
1 dl eddik
200 g sukker
10 hele nellikspiker
10 hele pepperkorn
2 store finhakkede løk
3 ss agurkmiks
1 dl ketsjup
1 dl rapsolje
Vann ut silda som det står på pakken og del den i 1 cm store biter. Bland sildebitene med eddik, sukker, nellikspiker, pepperkorn som knuses, løk, agurkmiks, ketsjup og rapsolje. La det stå kaldt i 2 dager før den spises, så smakene får satt seg.
Oberstinnesild
Du finner flere spennende oppskrifter med sild HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
En deilig gryterett med fløtesaus smaker ekstra godt når det er litt ruskete vær. Om du får tak i kantareller, kan du gjerne erstatte soppen i oppskriften med det. Denne oppskriften passer til 4 personer.
800 g oksekjøtt (f.eks. rundbiff)
3 finhakkede løk
1 pk aromasopp
1 pk sjampinjong
2 fedd finhakket hvitløk
1/2 fl. hvitvin
2 laurbærblader
2 ts timian
4 ss oksefond
2 ts rosmarin
2 ts nykvernet pepper
10 poteter
4 gulrøtter
1 bunt persille
3/4 ltr fløte
Start med å brune terninger av oksekjøtt (f.eks. rundbiff). Tilsett løk og brun videre i noen minutter, før du tilsetter soppen i skiver og lar den brunes sammen med kjøttet og løken. Tilsett hvitløk, hvitvin, laurbærblader, timian, rosmarin og pepper og la det koke inn til halv væskemengde. Legg i poteter i terninger, gulrøtter og finhakket bladpersille og rør inn oksefond og fløte. La det småkoke i ca. 1 time, før du smaker til med salt og pepper. Server gjerne gryteretten med godt brød.
Du finner flere spennende og velsmakende gryteretter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Advent – vi pynter og gleder oss til jul og det er koselig i mørketiden. Jeg bruker en god del tid på pynting og juleforberedelser. Jeg synes alltid det er morsomt å finne frem adventseskene og glede meg over alt jeg ikke har sett på et år.
Her har jeg lagt på brikker fra Black Design og pyntet med en koselig juledekorasjon fra den lokale Interflorabutikken min.
De vakre juletrærne og de søte musene har jeg kjøpt hos Karjolen. Det fine med dem, er at de i tillegg til adventstiden, passer godt som juledekorasjon også.
Jeg synes det er hyggelig å pynte i entreen og på gjestedoen også. Det trenger ikke å være så mye, bare et lite snev av lilla og litt levende lys.
Jeg kjøper alltid lilla asaleaer til advent. Jeg synes det er den vakreste av alle juleblomster. Når jeg har pyntet ferdig, er det bare å tenne det første lyset og glede seg til masse hyggelig matlagning og noen fredelige dager i slutten av desember.
Innbakt kyllinglårfilet med duchessepoteter og blåskimmelsaus smaker veldig godt og kan gjerne serveres til gjester. Oppskriften er passe til 4 personer.
Kylling:
600 g kyllinglårfilet eller brystfilet
1 skive serranoskinke per filet
Pepper
Krydre kyllingen med pepper. Rull inn hver filet med skinke og stek dem i smør, til skinken er gyllen og sprø og fileten er gjennomstekt, men ikke tørr.
Sausen:
2 finhakkede løk
2 ss smør
3 dl chablis
2 laurbærblader
2 ss kyllingfond
150 g blåskimmelost
5 dl fløte
1 ss konjakk
Løken blankes mør i smør. Tilsett hvitvin og laurbærblader og la det koke inn til grøtkonsistens. Tilsett fløte, kyllingfond, konjakk og osten. Kok i noen minutter, til sausen får fin konsistens.
Laks med eplesaus er ikke den mest vanlige kombinasjonen, men det smaker veldig godt sammen.
Eplesausen:
1 løk, finhakket 2 epler, skrelt og i små terninger 100 g smør 6 dl eplejuice 2 ss konjakk 1 laurbærblad 1 ss kyllingfond Lys maisennajevner Salt og pepper
Fres løk og epler i smøret til løken er blank, men ikke brun. Tilsett eplejuice, konjakk og laurbærblad og la det koke i 30 min. Sil av løken og eplene, hell sausen tilbake i kjelen og smak til med pepper og kyllngfond, til sausen er passe salt. Kok opp og tilsett maisennajevner, til sausen er passe tykk.
Gulrøttene:
1 gulrot per person
Sitronsaft
Sukker
Riv gulrøttene på rivjern og smak til med nypresset sitronsaft og sukker.
Laksen:
180 – 200 g laks per person
Smør
Salt og pepper
Legg laksen i en smurt, ildfast form, krydre med salt og pepper og sett formen i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter.
Om du vil ta laksen i sous vide, kan du krydre den og vakuumere den med litt smør eller olje, før du legger den i sous viden på 45 grader i 25 minutter.
Server laks med eplesaus, revne gulrøtter og valgfrie poteter. Du finner mange spennende varianter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Vodka sunrise er en vareiant av tequila sunrise, som er en frisk drink fra USA på 1930-tallet.
4,5 cl vodka
9 cl appelsinjuice
1,5 cl grenadine (fås i matbutikken)
Hell vodka og appelsinjuice i glasset. Hell grenadinen forsiktig lang glassets innside, så den legger seg på bunnen av glasset. Pynt med appelsinskive og et cocktailbær
Kyllingconfit med madeirasaus, ovnspoteter og gulrot- og persillerotpuré er en perfekt kombinasjon. Du får kjøpt ferdig kyllingconfit i velassorterte dagligvareforretninger, men det er enkelt å lage selv også. Om du ikke får tak i andefett (fås i glass på Meny), kan du bruke mild olivenolje, med nesten like godt resultat.
Kyllingconfit:
4 kyllinglår, helst økologiske 50 g grovt havsalt
1 ss sitronskall, revet 2 ss rosmarin, ferske Andefett, ev. olivenolje 6 fedd hvitløk, uskrelt 2 stilker rosmarin 1 ss timian hel sort pepper
Knus havsalt, 1 ss revet sitronskall og 2 ss rosmarin sammen i en morter. Gni inn lårene med blandingen og legg alt over i en brødpose og la det stå i kaldt i 12 timer. Skyll vekk saltblandingen under rennende kaldt vann og klapp lårene tørre med kjøkkenpapir. Legg lårene over i en passe stor gryte, tilsett knuste hvitløkfedd, urter, pepper og andefett. Lårene må være helt dekket av fettet. Dett på lokk og la de stå i ovnen i 2,5 time, eller til lårene er møre på 130 grader. Løft lårene opp av fettet. Legg dem med skinnsiden opp i en ildfast form og stek videre på 220 grader, til lårene er gylne og sprø. Det tar ca. 10 minutter.
Madeirasaus
2 sjalottløk
Smør til steking
1/2 ss tomatpuré
1.5 ss hvetemel
3.5 dl kyllingkraft
2 dl madeira
2 ss soyasaus
Salt og hvit pepper
1.5 ss smør
Finhakk løken og fres den i smør til den er blank. Tilsett tomatpuré og dryss over hvetemel. Rør godt sammen. Spe med kraft og vin. Visp godt og kok opp. Tilsett soyasaus og smak til med salt og pepper. La sausen trekke i 30 minutter før den siles.
Visp inn smør rett før servering.
Gulrot- og persillerotpuré:
Start med å skrelle og dele gulrøtter og persillerøtter i terninger. Jeg beregner 1 liten rot per person, så 4 pers. trenger 2 gulrøtter og 2 persillerøtter. Terningene legges i en kjele, med litt finhakket hvitløk. Fyll på fløte til det nesten dekker. Kok opp på middels temperatur, så ikke fløten legger seg ved. Kokes til terningene er møre og kjøres til fin mos med stavmikser eller i en blender. Gulrot og persillerotpuré smakes til med salt og pepper og serveres varm.
Server kyllingconfit med madeirasaus, ovnspoteter og gulrot- og persillerotpuré med valgfrie poteter. Du finner mange spennende varianter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Hvit thaipizza lages med en saus av creme fraiche. Det kan kanskje høres rart ut, men det smaker veldig godt.
Pizzabunnen:
550 g mel, helst tipo 00
1 ts salt
1/2 pk pizzagjær
1 ss honning
1 ss olivenolje
Ca. 3 dl kaldt vann
Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer å kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann.
Når jeg lager pizza, lar jeg deigen kose seg i lang tid, gjerne i kjøleskapet natten over. Jeg tar den ut ca. 1 time før jeg skal bruke den og lar den heve seg ferdig på benken, før jeg trykker/kjevler den ut og lar den etterheve i ca. 30 minutter. For italiensk pizza, kjevles den veldig tynn og for pizza med amerikansk bunn litt tykkere. Om du lager pizzadeigen samme dag, som du skal bruke den, kan den få stå på benken og heve i minimum 1 time. Jeg steker alltid bunnen på høy temperatur i noen få minutter, før jeg tar på fyllet.
Hvit pizzasaus:
1 boks creme fraiche
2 fedd finhakket hvitløk
1 finhakket chili
Rør ingrediensene til sausen sammen og sett den kaldt til den skal brukes.
Pizzaen:
250 g kyllingfilet i strimler
1 finhakket løk
Olje til steking
1 dl sweet chili dipping sauce
300 g revet ost, gjerne vellagret og gjerne flere slag
1 boks ananasbiter
2 lime i båter
1 pose cashewnøtter
1 potte frisk koriander
Brun kyllingfileten og løken i litt olje, krydre med litt salt og pepper. Sil av oljen, så blandingen blir ganske tørr.
Montering:
Smør på den hvite pizzasausen, risle over sweet chili dipping sauce og legg på ananas, kylling og cashewnøtter. Stek pizzaen midt i ovnen på 225 grader til osten er gyllen. Dryss over koriander, legg på limebåter og server.
Du finner masse spennende og varierte pizzavarianter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.