Frikadeller med brun saus og råstekte potetskiver

Frikadeller med brun saus og råstekte potetskiver er en deilig middagsrett, som passer ekstra godt høst og vinter. Frikadeller en en dansk spesialitet, som kan minne om norske kjøttkaker.

Frikadellene:

600 g karbonadedeig

100 g bacon, kjørt til mos i blender

1 ts salt

1 finhakket løk

3 ss hvetemel

1 egg

3 dl fløte

1 ts sort pepper

Elt alt sammen og sett kaldt i 30 minutter.

Ha litt smør og olje i stekepannen, og varm opp til middels høy temperatur. Lag jevne boller med en spiseskje dyppet i fettet fra stekepannen. Legg deretter frikadellene i pannen, drypp skjeen i fettet før du lager neste. Da setter ikke farsen seg fast.

Stek kjøttbollene i ca. 5-6 minutter på hver side, de er ferdige når de har en fin og mørk stekeskorpe (her er mye av smaken). Hvis de blir mørke for raskt, skru ned varmen litt.

Legg kjøttbollene til avrenning på litt kjøkkenpapir før servering.

Gammeldags brun saus finner du oppskrift på HER.

Frikadeller med brun saus og råstekte potetskiver
Frikadeller med brun saus og råstekte potetskiver

Råstekte poteter finner du oppskrift på HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Pikekyss

Pikekyss er små marengstopper, som er enkle og billige å lage. De trenger bare litt tid i ovnen, på lav temperatur. Pikekyss kan spises alene, som tilbehør til dessert eller brukes som kakepynt. Pikekyss eller marengs (meringue, på fransk) er oppkalt etter den sveitsiske byen Meyringen.

6 romtempererte eggehviter

450 g sukker

1/2 ts salt

2 ts sitronsaft

Konditorfarge(r) om du ønsker

Gni inn piskebollen med saltet og sitronen. Tilsett eggehviten og 1/3 av sukkeret og pisk det luftig. Tilsett resten av sukkeret litt etter litt.

Fyll marengsen over i en sprøytepose og sprøyt små topper på bakepapir. Sett pikekyssene i ovnen ved 60-70 grader i ca. 2 timer til tørking.

Pikekyss
Pikekyss

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Svinemage med ovnsbakte beter

Svinemage med ovnsbakte beter er ikke så mye jobb, men trenger lang tid i ovnen for å bli helt mør. Jeg synes svinemage (eller porkbelly, som noen leverandører kaller den) er et av de bedre stykkene på grisen.

1 løk

1 pakke strimlet aromasopp

2 pakker strimlet betemiks

1,2 kg svinemage

2 laurbærblader

3 dl rødvin

4 ss oksefond

2 dl vann

Salt og pepper

Fordel alle ingrediensene i en ildfast form med svinemagen på toppen. Pakk aluminiumsfolie over og sett den i ovnen på 200 grader i 1 time og deretter 100 grader i 3 timer. Ta av folien, sett opp temperaturen til 200 grader og stek videre til svinemagen har fått fin farge.

Svinemage med ovnsbakte beter serveres med valgfrie poteter, som du finner oppskrift på HER.

Svinemage med ovnsbakte beter
Svinemage med ovnsbakte beter

Du finner flere oppskrifter med svinemage her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Annapoteter

Annapoteter eller pommes Anna smaker godt til både kjøtt og fiskeretter. Du kan lage dem i en stor form, eller i porsjonsformer, som jeg har gjort her.

400 g poteter i tynne skiver

50 g smør, smeltet

1 ts salt

1 ts pepper

Bland godt sammen, så potetene får smør overalt. Legg potetene over i ildfaste porsjonsformer. Sett dem i vannbad i ovnen på 180 grader til potetene er møre og lekkert brune. Det tar ca. 45 minutter.

 

Annapoteter
Annapoteter

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.