Grønn demon eller Green Demon er en frisk drink, som passer ekstra godt etter et tungt måltid. Den kommer fra USA, som veldig mange andre drinker. Midori er en melonlikør.
3 cl Midori 3 cl vodka 3 cl hvit rom Lemonade
Bland Midori, vodka og hvit rom i et glass med en isbit. Fyll opp med lemonade og rør rundt. Pynt med en limeskive.
Du finner mange spennende drinker, både med og uten alkohol her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Tacosmørbrød er ostesmørbrød men texmex-smak og perfekt når du har tacorester. Du får brukt både kjøttsausen, salsaen, osten og guacamole eller rømmen. Om du har tacochips, kan de også spises sammen med tacosmørbrød.
Brød- eller loffeskiver
Tacokjøttsaus
Ost
Salsa
Guaccamole eller rømme
Tacochips
Legg kjøttsausen på brødskivene. Fordel ost over og stek på 200 grader til osten er gyllen.
Server med guacamole, som du finner oppskrift på her eller rømme, salsa og chips.
Færøysk eplekake smaker fantastisk godt. Det er ikke så vanlig med færøysk mat i Norge, men denne eplekaken kan gjøres mer lettvinn ved å kjøpe noen av elementene ferdige. Du kan gjerne bytte ut hjemmelagde marengsbunner og karamellsausen med ferdigkjøpt, om du har dårlig tid. Det smaker selvfølgelig best med hjemmelaget. Siden både marengsbunnene og karamellsausen er søte, skal det ikke være sukker i fyllet. Det gjør at kaken fremstår både som søt, frisk og harmonisk.
Marengsbunner:
5 eggehviter
1/4 teskje salt
300 g sukker
1 ts maisenna
1 ts 5 % eddik
Sett stekeovnen på 110 grader.
Pisk eggehviter og salt på lav hastighet til de skummer. Når skummet begynner å stivne tilsettes sukkeret litt av gangen samt maisenna og eddik. Pisk til du har en myk og blank marengs og alt sukkeret er oppløst.
Finn frem to bakeplater og legg på bakepapir. Bunnene skal være 24 cm i diameter, så legg på en tallerken i passe størrelse og tegn omriss etter den. Kanten rundt kan gjerne være litt høyere enn resten av bunnen. Hell marengsen i en sprøytepose med stjerneformet tip. Sprøyt den ytterste kanten og jobb deg innover.
Skru ned varmen til 100 grader og sett bunnene i ovnen. Stekes i ca. 1,5 time til bunnene er sprø og tørre. Skru av ovnen og la bunnene stå i stekeovnen til de er helt avkjølt, gjerne over natten.
Karamellsaus:
1 dl kremfløte
60 g melis
3 ss mørk sirup
1 spiseskje vaniljesukker
Bland alle ingrediensene i en kjele og la det småkoke uten lokk til du får ønsket konsistens. Det tar ca. 20 – 30 minutter og husk å rør av og til. Karamellen er ferdig når den er gyllenbrun og den har en passe tykk konsistens. Hell karamellsausen på et rent glass når den er ferdig.
Fyll:
4 grønne epler
4,5 dl creme fraiche
3 dl fløte
1 ts vaniljesukker
Visp fløten stiv, skrell eplene og del dem i små terninger. Rør alle ingrediensene forsiktig sammen.
Legg første marengsbunn på et fat. Bre halvparten av fyllet over. Legg på den andre bunnen og bre resten av fyllet utover. Risle karamellsausen over.
Kaken kan være som den er, eller pynt den med noe du har lyst på, for eksempel spiselige blomser eller friske bær.
Du finner oppskrift på flere velsmakende eplekaker her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.
Kyllingfilet med parmesanpoteter og konjakk- og peppersaus er så nydelig at den gjerne kan serveres gjester. Konjakk- og peppersaus er for øvrig min desiderte favorittsaus og kan brukes til andre stekte eller grillede kjøttslag også.
Parmesanpoteter:
Minipoteter
Rapsolje
Salt og pepper
Revet parmesan
Potetene deles i to og legges i en form som er smurt med olje. Krydre med salt og pepper. Stek dem på 300 grader, til de begynner å få farge. Skru ned til 200 grader og riv over masse parmesan. Stek videre til parmesanen har fått farge og potetene er gjennombakt.
Kyllingen:
Kyllingfilet krydres med salt og pepper og stekes eller grilles til den er gjennomstekt, uten å bli tørr. Om du bruker steketermometer, skal kjernetemperaturen være 66 grader.
Konjakk og peppersaus:
20 svarte pepperkorn
1/2 dl konjakk eller brandy
1/2 ltr fløte
2 ss lammefond
1 ss karamellsaus fra flaske
Syltede rosépepperkorn (antall etter hvor sterk du vil ha sausen)
2 ss smør rett før servering
Siden konjakk- og peppersaus er den beste sausen jeg vet, er det ekstra bra at den også er morsom å lage. Knus svarte pepperkorn grovt i en morter. Ha pepperkornene i en tørr stekepanne på middels varme til det begynner å lukte pepper. Tilsett konjakken, ta en tur på verandaen og tenn på (pass fingrene og luggen). La det brenne ut før du går inn igjen. Tilsett fløte, oksefond, karamellsaus og rosépepperkorn (etter hvor sterk du vil ha sausen). La det koke til det blir tykt og rør inn smør rett før servering. Sausen skal ikke koke etter smøret er tilsatt.
Kyllingfilet med parmesanpoteter og konjakk- og peppersaus serveres med valgfrie grønnsaker. Jeg har brukt blomkål.
Du finner mange velsmakende og spennende kyllingretter fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Blomkålsuppe med parmesan og sprøstekt bacon blir veldig godt, med den salte smaken fra både osten og baconet. Det er ingen grunn til å kjøpe blomkålsuppe i pose, når det er så enkelt å lage selv. I tillegg smaker hjemmelaget mye, mye bedre. Denne varianten, med parmesan og sprøstekt bacon er min favorittblomkålsuppe og vel verdt å prøve.
1 blomkål
1/2 finhakket løk
8 dl vann
2 hønsebuljongterninger
2 dl fløte
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1 finstrimlet vårløk
100 g revet parmesan
200 g sprøstekte baconterninger
Rens blomkål og del den i buketter. Ha blomkålbuketter, løk, vann og buljong i en kjele. Kok opp og la det koke til grønnsakene er møre.
Ta ut noen blomkålbuketter fra suppen og kjør resten av suppen jevn med en stavmikser. Tilsett fløte og vårløk, kok opp og smak til med salt og pepper.
Bre baconterningene utover i en ildfast form og ett i ovnen på 200 grader, til de er gylne og sprøstekte. Rør rundt etter en stund, så de blir jevnt stekt.
Serveres med baconterninger, parmesan og godt brød, f.eks. baguetter, som du finner oppskrift på her.
Om du skal bruke denne suppen til lunsj, smaker det godt med hjemmebakt brød til. Du finner mange saftige og gode varianter her.
Du finner masse oppskrifter på velsmakende og spennende supper, fra fjern og nær HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Pasta med gorgonzolasaus smaker så godt. Om du ikke er glad i blåskimmelost, bør du prøve denne likevel, for osten blir mer som et slags krydder. Denne oppskriften passer til 4 personer.
1 løk
1 pk sopp i skiver (f.eks. sjampinjong eller aroma)
¾ ltr. fløte
2 egg
1 ss kyllingfond
50 g parmesan
1 finhakket vårløk
50 g finhakket basilikum
100 g gorgonzola (eller mer om du vil ha mer ostesmak)
Finhakk løken og fres den i 1 ss smør. Finhakk soppen og fres den sammen med løken. Tilsett fløten, sammenpiskede egg, kyllingfond og osten. Kok opp og tilsett vårløk og basilikum.
Serveres med pasta etter eget ønske og et dryss med sprøstekt bacon.
Du finner flere oppskrifter på velsmakende pastaretter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Ukemeny for uke 38 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene eller ved å trykke på bildene. Jeg håper menyen faller i smak.
Indrefilet med løksaus og ovnspoteter er en deilig søndagsmiddag. Løksausen er laget på den gammeldagse måten, med bruning av smør og mel.
Ovnspoteter:
200 g poteter per person
Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper og ev. annet krydder du har lyst på, f.eks. paprika, risle over litt mer olje, bland godt og sett dem i ovnen på full guffe. Når båtpotetene begynner å få litt farge, skrus de ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.
Løksaus:
3 løk i strimler
2 + 2 ss smør
2 ss mel
4-5 dl kraft/sjy eller vann og fond
Salt og pepper
Brun løken i 2 ss smør og sett til side.
Brun resten av smøret til det er nøttebrunt. Tilsett melet og rør jevnt hele tiden. Bruk middels varme og kok til det er passe brunt.
Ta kjelen vekk fra platen og tilsett halvparten av den varme kraften. Rør godt så det ikke blir klumper. Tilsett resten av kraften når sausen er jevn. Tilsett løk og kok i 10 min. før du smaker til med salt og pepper.
Indrefilet:
Beregn 200 – 250 g kjøtt per person.
Krydre den med salt og pepper, brun den på alle kanter, enten i stekepanne eller på grillen. Sett fileten i ovnen på 125 grader, med steketermometer, til den har en kjernetemperatur på 54 grader. La den hvile i noen minutter før den skjæres opp.
Om du vil tilberede indrefileten i sous vide, krydrer du kjøttet med salt og pepper og vakuumerer det i posen, sammen med knust hvitløk, timian og 100 g smør. La det kose seg i sous viden i 1 time på 54 grader, før du tar det ut og gir det en rask bruning på alle side i stekepannen.
Indrefilet med løksaus og ovnspoteter serveres med ønskede grønnsaker, f. eks. lettkokt blomkål og gulrøtter.
Du finner masse spennende og velsmakende oppskrifter med storfe, fra både fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Moccha martini er en av mine favorittdrinker og kan gjerne brukes som dessert. Den er inspirert av den mer kjente espressomartini.
Isbiter
4 cl vodka
3 cl sjokoladelikør
3 cl sukkerlake
4 cl espressokaffe, avkjølt
Fyll shakeren med isbiter, tilsett vodka, sjokoladelikør, sukkerlake og espressokaffe og rist så lenge at lyden av isbitene blir svakere. Sil moccha martinien over i glasset og kos deg.
Du finner mange spennende drinker, både med og uten alkohol her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.