Baguette med karrikylling

Baguette med karrikylling er en deilig lunsjrett. Du kan enten kjøpe ferdige baguetter, eller lage dem selv. Jeg baker alltid en stor porsjon og legger halvstekte i fryseren, så de smaker helt nybakte igjen etter en tur i ovnen.

Kyllingsalaten:

2 kyllingbryst

1 pose majones

3 ss rømme

1 ss karri

1/2 sitron, saften

1 klype tørket chili

1 boks ananas, finhakket

1/2 rødløk, finhakket

2 ss bladpersille, finhakket

Salt og pepper

Stek kyllingbrystene og del dem i terninger. Bland alle ingrediensene i en bolle.

Del baguetter på langs, legg på et salatblad og kyllingsalaten på den nederste delen. Legg på sprøstekt bacon og pynt med friske grønnsaker. Legg på den øverste delen av baguetten. Server gjerne baguette med karrikylling sammen med ovnsbakte småpoteter.

Du finner oppskrift på baguetter her.

Ovnsbakte poteter finnes i mange varianter på bloggen, du finner du oppskrift på en variant her.

Baguette med karrikylling
Baguette med karrikylling

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Republikkens dag i Irak

Republikkens dag i Irak feires med at skoler har stengt og de fleste har fri.

Hvete, bygg, ris og dadler er hovedingredienser i irakisk mat. Sau og geit er det vanligste kjøttet, men de spiser lam, kyr, kylling, fisk og kamel også. Kjøttet kuttes vanligvis i strimler, tilberedes deretter med løk og hvitløk, eller hakkes og serveres med ris.

Du finner spennende mat fra Irak HER.

Republikkens dag i Irak

Republikkens dag i Irak feires med at skoler har stengt og de fleste har fri.

Hvete, bygg, ris og dadler er hovedingredienser i irakisk mat. Sau og geit er det vanligste kjøttet, men de spiser lam, kyr, kylling, fisk og kamel også. Kjøttet kuttes vanligvis i strimler, tilberedes deretter med løk og hvitløk, eller hakkes og serveres med ris.

Du finner spennende mat fra Irak HER.

Republikkens dag i Irak

Republikkens dag i Irak feires med at skoler har stengt og de fleste har fri.

Hvete, bygg, ris og dadler er hovedingredienser i irakisk mat. Sau og geit er det vanligste kjøttet, men de spiser lam, kyr, kylling, fisk og kamel også. Kjøttet kuttes vanligvis i strimler, tilberedes deretter med løk og hvitløk, eller hakkes og serveres med ris.

Du finner spennende mat fra Irak HER.

Iraks nasjonaldag

Iraks nasjonaldag feires 3. oktober til minne om frigjøringen fra Stor-Britannia i 1932.

Hvete, bygg, ris og dadler er hovedingredienser i irakisk mat. Sau og geit er det vanligste kjøttet, men de spiser lam, kyr, kylling, fisk og kamel også. Kjøttet kuttes vanligvis i strimler, tilberedes deretter med løk og hvitløk, eller hakkes og serveres med ris.

Du finner spennende mat fra Irak HER.

 

Iraks nasjonaldag

Iraks nasjonaldag feires 3. oktober til minne om frigjøringen fra Stor-Britannia i 1932.

Hvete, bygg, ris og dadler er hovedingredienser i irakisk mat. Sau og geit er det vanligste kjøttet, men de spiser lam, kyr, kylling, fisk og kamel også. Kjøttet kuttes vanligvis i strimler, tilberedes deretter med løk og hvitløk, eller hakkes og serveres med ris.

Du finner spennende mat fra Irak HER.

 

Jom ha’atsma’ut

Jom ha’atsma’ut – Israels uavhegighetsdag feires i dag. Den er en offentlig fridag, de fleste har fri, og skoler og de fleste bedrifter er stengt. Jom ha’atsma’ut feires på forskjellig dato hvert år, siden de følger den jødiske kalenderen og ikke vår kalender (den gregorianske).

Du finner smaksrike matretter fra Israel HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kålrulettens dag

Kålrulettens dag (kåldolmens dag) feires i Sverige i dag. Den feires på dødsdagen til Karl XII og er i følge foreningen “Kåldolmens venner” en påminnelse om at svensk kultur alltid har hatt utveksling med andre kulturer. Opprinnelsen til denne retten er trolig at Karl XII henta med seg retten hjem fra Tyrkia på 1600-tallet. Heldigvis for oss i Norge, spredde kålruletter seg hit også.

Du finner oppskrift HER, om du også vil feire kåldolmens dag.

Kålrulettens dag

Kålrulettens dag (kåldolmens dag) feires i Sverige i dag. Den feires på dødsdagen til Karl XII og er i følge foreningen “Kåldolmens venner” en påminnelse om at svensk kultur alltid har hatt utveksling med andre kulturer. Opprinnelsen til denne retten er trolig at Karl XII henta med seg retten hjem fra Tyrkia på 1600-tallet. Heldigvis for oss i Norge, spredde kålruletter seg hit også.

Du finner oppskrift HER, om du også vil feire kåldolmens dag.

De dødes dag feires i Meksiko

De dødes dag (Dia de los Muertos) feires i Meksiko, hvert år 1. og 2. november. Dagen har etter hvert spredd seg til Spania og til Sentral-Amerika og områder i USA med mange meksikanere. Denne feiringen har foregått i flere tusen år. Dagen feires med meksikansk kakao og god mat, bl.a. Pan de Muerto (de dødes brød), som er smaksatt med anis og appelsin.

 

Om du har lyst til å feire de døde litt i dag, du også, finner du oppskrifter på masse deilig meksikansk mat HER.