Kalvefilet med fløtegratinerte poteter og konjakkstuet sopp

Kalvefilet med fløtegratinerte poteter og konjakkstuet sopp trenger ikke saus, for å være et komplett måltid.

Konjakkstuet sopp:

1 finhakket løk

1 beger aromasopp i skiver

3 dl fløte

1 neve finhakket persille

10 ml konjakk

Salt og pepper

Brun løk og sopp i litt smør. Tilsett fløte og konjakk og kok inn til god god og tykk konsistens. Tilsett persillen rett før servering.

Fløtegratinerte poteter:

Fløtegratinerte poteter finner du oppskrift på HER.

 

Kalvefilet:

Kalvefileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før grilling. La den ligge i ferdigkjøpt rub før grillingen, så blir den ekstra god. Brun fileten godt på alle kanter på grillen, før du legger den på den øvre hylla og lar den ligge der til den er ferdig stekt. Stikk gjerne inn et steketermometer, så er du sikrere på resultatet. Fileten er rød når den har en kjernetemperatur på 55-60 grader og rosa når steketermometeret viser 60-65 grader. La fileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres.

Om du vil sous videbehandle kalven, finner du fremgangsmåte HER.

 

Kalvefilet med fløtegratinerte poteter og konjakkstuet sopp
Kalvefilet med fløtegratinerte poteter og konjakkstuet sopp

 

Du finner masse deilige kalveoppskrifter, både tradisjonsrike og mer spennende varianter HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Blushing Piña Colada

Blushing Piña Colada er en rødmende variant av den tradisjonelle Piña Coladaen. I tillegg til smaken av ananas og kokos, tilsettes den grenadin, som faller til bunnen og røres delvis inn. Den første gangen jeg smakte det, var på Mauritzius.

4 cl Bacardi hvit rom

2 cl ananasjuice

2 cl kokosmelk

1/2 lime, kun saften

2 cl grenadine

Knust is

Ananas til pynt

Hell knust is, ananasjuice, rom, kokosmelk og lime i en blender og kjør i ca. 20 sekunder.

Hell Piña Colada i et avkjølt glass, hell i grenadine, rør den delvis inn i drinken og pynt med en ananasskive.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Mammas minestronesuppe

Mammas minestronesuppe (minestra) smaker mye bedre når du lager den selv, enn når du kjøper minestronesuppe i pose. I tillegg er den laget av ingredienser, som du gjerne har tilgjengelig i kjøleskapet.

150 g baconterninger

1 løk, finhakket

3 fedd hvitløk, finhakket

2 gulrøtter, i små terninger

2 poteter, i små terninger

1/2 squash, i terninger

1 stilk stangselleri, i må terninger

1 l kyllingkraft, ev. vann og kyllingfond eller buljongterninger

400 g hakkede, hermetiske tomater, helst Mutti

1 boks limabønner ev. andre hvite bønner

1 kjøttpølse med smak, f.eks. ramsløkpølse fra slakter Eide i tynne skiver

2 dl snarkokt makaroni

1 neve frisk persille, finhakket

Salt og pepper

Parmesan

Mammas minestronesuppe
Mammas minestronesuppe

Brun baconet, i noen minutter før du tilsetter løk, hvitløk, poteter, gulrøtter, squash og stangselleri og lar det frese i noen minutter. Tilsett tomater og kraft og la suppen småkoke i 20 minutter, mens du koker makaronien al dente, etter anvisning på pakken. Tilsett bønnene og pølsa i suppen, når det gjenstår 10 min. av koketiden og smak til med salt og pepper. Hell vannet av makaronien og tilsett den rett før servering.

Server mammas minestronesuppe varm med litt revet parmesan og godt brød som tilbehør, for eksempel focaccia, som du finner oppskrift på HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Langøya bar – en hjemmelaget hyttebar

Kjæresten min har laget en lekker og morsom bar, som henger ute på hytta på Sørlandet om sommeren. Vi kaller den langøya bar. I den finner du alt du trenger for å lage en long island iced tea. Baren er utstyrt med downlights, for å sikre at den er brukbar i nattemørket også. I tillegg er det en flaskeåpner, for de som ikke liker det så sterkt.

Når noen ringer i bjella, beveger fiskeduppen og kroken seg, slik at fisken kan bite, hvis du har veldig flaks.

Her er noen detaljer. Vi har kjøper litt nye småting til langøya bar hvert år:

Kalenderen er kjøpt på Mauritius.

 De to måkene er årets nyanskaffelse.

 

Fuglebrettet er til peanøtter.

 

Båtene er kjøpt på diverse utenlandsturer.

De små fatene i bunnen, sørger for at det ikke blir drypp direkte på treverket. De er enkle å løfte vekk for å vaske ved behov.

Når Langøya bar er hengt ut, er det bare å vente på storinnrykk.

Langøya bar - en hjemmelaget hyttebar
Langøya bar – en hjemmelaget hyttebar

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Eplemostens dag feires i Sverige

Eplemostens dag feires i Sverige i dag og siden eplemost er minst like populært i Norge, kan vel vi også feire den. Eplemost er godt til mer enn å drikkes bar og kan gjerne brukes i mat også, så HER finner du noen varianter.

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Eplemostens dag feires i Sverige

Eplemostens dag feires i Sverige i dag og siden eplemost er minst like populært i Norge, kan vel vi også feire den. Eplemost er godt til mer enn å drikkes bar og kan gjerne brukes i mat også, så HER finner du noen varianter.

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kyllingkos med ris

Kyllingkos med ris er en skikkelig koserett, som også er lettvint å lage og passer for både små og store gjester.

2 strimlede løk

1 pk skivet sjampinjong

4 store kyllingfileter i strimler

1 ss grillkrydder

1 ss paprikakrydder

2 paprika i terninger (gjerne flere farger)

1/2 l fløte

1 dl soyasaus

Pepper

Stek løken mør i smør. Legg den over i en kjele. Stek sjampinjongen i det samme smøret og hell den over i den samme kjelen. Krydre godt med pepper, grillkrydder og paprikakrydder. Tilsett paprika, fløte, kyllingstrimler og soyasaus. Kok til sausen har passe konsistens og kyllingen er gjennomkokt. Smak om sausen er salt nok, om ikke, tilsett mer soyasaus.

Server kyllingkos med ris og pynt gjerne med friske urter.

Kyllingkos med ris
Kyllingkos med ris

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kylling med rød currysaus

Kylling med rød currysaus er en av spesialitetene til sønnen min og når den skal serveres har vi alltid en diskusjon om hvor sterk den skap være. Nå har vi kommet frem til en løsning alle kan leve med, og det er at hver enkelt kan drysse over så mye av chilien de  ønsker. Oppskriften er passe til 4 personer.

1 ss olje

1/2 ss ingefærpuré

1/2 ss finhakket hvitløk, eller puré fra tube

5-6 ss rød currypaste

400 ml kokosmelk

400 ml kokoskrem

600 g kyllingfilet, kuttet i terninger

kaffirlimeblader (helst fersk)

1 ss brunt sukker

2 ss fishsauce

1 neve finhakket thaibasilikum eller koriander, pluss litt til serveringen

1 rød chili, finstrimlet

ingefær i tommelstørrelse, skåret i fyrstikkstykker

kokt ris, til servering

Varm oljen i en stor kjele og fres ingefær og hvitløk i 2 minutter. Tilsett rød currypaste og fres et par minutter før du tilsetter kokosmelk og krem og la det småkoke til oljen stiger til overflaten. Legg i kylling og kaffirlime, og la det småkoke i 15 min eller til kyllingen er gjennomkokt.

Tilsett fishsauce og sukker, smak til – hvis du liker det litt saltere, tilsett mer fishsauce, hvis du liker det søtere, tilsett litt mer sukker. Tilsett thaibasilikum, rør rundt og fordel det i porsjonsboller. Dryss over chili, litt thaibasilikum og litt thaibasilikum. Server med ris.

Kylling med rød currysaus
Kylling med rød currysaus

Du finner masse spennende og velsmakende mat fra Thailand HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.