Smørgåstårtans dag feires i Sverige i dag og dagen kan gjerne feires i Norge også. Smørgåstårta er en kake laget av brød eller loff, med majones og creme fraiche i stedet for krem og pålegg. Smørgåstårta passer godt som lunsjrett eller som middag.
Alle svenske familier har sin egen oppskrift, men om du trenger inspirasjon, HER har du oppskriften min.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Smørgåstårtans dag feires i Sverige i dag og dagen kan gjerne feires i Norge også. Smørgåstårta er en kake laget av brød eller loff, med majones og creme fraiche i stedet for krem og pålegg. Smørgåstårta passer godt som lunsjrett eller som middag.
Alle svenske familier har sin egen oppskrift, men om du trenger inspirasjon, HER har du oppskriften min.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Urtens dag feires i Sverige første lørdag i august hvert år. Vi har ikke denne dagen i Norge, men urter fortjener sin egen dag. Det er masse oppskrifter med urter på bloggen. Om du søker på navnet på en av dem, får du en oversikt over oppskrifter med dem. Du kan også trykke på linkene nedenfor:
Urtens dag feires i Sverige første lørdag i august hvert år. Vi har ikke denne dagen i Norge, men urter fortjener sin egen dag. Det er masse oppskrifter med urter på bloggen. Om du søker på navnet på en av dem, får du en oversikt over oppskrifter med dem. Du kan også trykke på linkene nedenfor:
Urtens dag feires i Sverige første lørdag i august hvert år. Vi har ikke denne dagen i Norge, men urter fortjener sin egen dag. Det er masse oppskrifter med urter på bloggen. Om du søker på navnet på en av dem, får du en oversikt over oppskrifter med dem. Du kan også trykke på linkene nedenfor:
Rotgrønnsaker julienne er deilig tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter. Julienne er egentlig måten grønnsakene er delt opp på, nemlig tynne strimler, helst skåret for hånd.
Gulrot og sellerirot skjæres i tynne strimler. Jeg bruker det aller groveste på rivjernet til kjøkkenmaskinen og da går det på noen få sekunder, men du kan også bruke kniv. Jeg legger det i ildfast form, sammen med en god kladd smør, litt salt og masse finhakket estragon. Sett rotgrønnsaker julienne midt i ovnen på 175 grader i 45 minutter og rør av og til.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Gratinert bakepotet er en deilig lunsj-, eller kveldsrett. Den blir et fullverdig måltid og smaker veldig godt. Det greier seg med 1/2 stor bakepotet til hver.
Vask bakepoteter og pakk dem inn i folie. Sett dem på et brett midt i ovnen og bak dem på 200 grader i 1 time og deretter 100 grader i 2 timer eller mer. De blir bare bedre av å stå lenge.
Ta potetene ut av ovnen, del dem på langs og legg dem tilbake på brettet, som nå er dekket med bakepapir eller blitt rislet med litt olje.
Stek kyllingstrimler, løk og bacon og smak til med peppermiks, tørket estragon og salt. Fordel blandingen oppa potetene, sammen med strimlet vårløk, strimlet paprika og mais. Strø over reven ost og gratiner i ovnen på 225 grader til osten er gyllen. Server gratinert bakepotet med rømme eller kryddersmør, som du enten kan kjøpe ferdig, eller enkelt lage selv. Du finner oppskrift på et deilig kryddersmør HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.