Asiatisk kylling med ris

Asiatisk kylling med ris er  fusionmat, som vil si at den er en blanding av ingredienser fra flere land. F. eks. så er hoisin fra Kina og peanøttsausen fra Thailand. Denne oppskriften er passe til 4 personer.

800 g kyllingfilet i strimler

1 rødløk i strimler

4 vårløk i skiver

1 paprika i strimler

1 boks kokoskrem

2 ss chili garlic sauce (sriracha)

1 dl hoisinsaus

1 flaske peanut sauce

2 ss Asian fond (ev. kyllingfond eller kyllingbuljongterning)

1 pk cashewnøtter

 

Asiatisk kylling med ris
Ingredienser til asiatisk kylling med ris

Fres løk og kylling i en panne med høye kanter (sautèpanne eller wok). Om du ikke har det, kan du bruke en gryte. Tilsett kokoskrem, hoisinsaus, chili garlic sauce, peanut sauce og asian fond. La det koke i 5 – 10 minutter. Legg i paprika, vårløk og nøttene og la det trekke på svak varme, til kyllingen er klar. Det tar noen minutter, avhengig av hvor store terninger du har skjært den i. Server med ris, laget etter anvisning på pakken.

Grillspyd med salat og hvitløksdressing i pita

Grillspyd med salat og hvitløksdressing i pita kan lages med nesten all slags kjøtt, som f.eks. storfe, lam, svin og kylling. Det lønner seg å marinere kjøttet over natten, men det går bra med et par timer også. Du kan kjøpe pita ferdig og bare varme i ovnen eller grillen, eller du kan gjøre som meg, lage dem selv.

Ca. 200 – 250 g kjøtt per person

Marinade:

2 fedd hvitløk

1 dl ketjap manis

2 ss worcestersaus

2 dl sweet chili dipping sauce

Bland alle ingrediensene, del ønsket kjøtt i terninger, bland dem inn i marinaden og sett det kaldt. Tre kjøttet på grillspyd, om du bruker trespyd, er det lurt å la dem ligge i vann først, så de ikke tar så lett fyr. Grill spydene på alle kanter og server med tilbehøret.

Hvitløksdressing:

100 g majones

100 g rømme

2 fedd hvitløk, finhakket

2 ss sitronsaft

Salt og pepper

Rør alt sammen og smak om det behøves mer sitron, salt eller pepper. Settes kaldt til den skal brukes.

Salat:

Salaten kan lages etter eget ønske og hva som er i sesong eller du har i kjøleskapet, f.eks:

Isbergsalat i strimler

Paprika, gjerne flere farger

Agurk

Ananas i terninger

Mais

Tomat

Jordbær

Bringebær

Vårløk

Spirer

Urter

Spiselige blomster

Du finner oppskrift på deilige, hjemmelagde pitabrød HER.

Pitabrød
Hjemmelagde pitabrød

Du finner flere oppskrifter med grillmat her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kinesisk soyakylling

Kinesisk soyakylling er en av mine favorittretter fra Kina. Den har mye smak, uten å være sterk. Oppskriften er passe til 4 personer.

800-900 g kyllingfilet i strimler

15 shitakesopp i skiver

2 vårløk i strimler

Bok choy

Sausen:

6 vårløk i strimler

4 fedd finhakket hvitløk

2 ss oystersaus

4 stjernanis

4 dl vann

10 ss soyasaus

4 ss honning

3 ss sukker

2 ss sesamolje

2 ts pepper

Brun maisennajevner

Bland ingrediensene til sausen i en kjele som er så stor at du også får plass til kyllingen. Varm opp mens du rører ut sukkeret. Legg i soppen, 6 vårløk og kyllingen og kok opp. La det koke til kyllingen er gjennomkokt, ca. 10 min. Hell i maisenna under omrøring, til du synes sausen har passe konsistens. Tilsett de to siste vårløkene og server.

Server med ris eller nudler etter eget ønske og bok choy. Bok choyen er stekt i 2 ss rapsolje og 1 ts sesamolje og har fått litt flaksalt rett før servering.

Kinesisk soyakylling
Kinesisk soyakylling

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Bakt ishavsrøye med sennepspoteter

Bakt ishavsrøye med sennepspoteter smaker helt nydelig og er velegnet når man skal ha middagsgjester, siden det meste kan gjøres ganske klart i god tid.

Potetene: 

Hell litt nøytral olje i en ildfast form, legg i poteter. Rull dem rundt, så de får olje på alle kanter. Krydre dem med salt og pepper og sett dem i ovnen på 200 grader til de er møre. Snu litt på dem, så de får litt farge på alle kanter. Mens potetene er i ovnen blander du resten av ingrediensene i en bolle.

1/2 dl Bergbys søt og sterk  pølsesennep

2 ss kapers

1/2 dl olivenolje

1 finhakka vårløk

1/2 lime, kun saften

Pepper

Bland med ovnspotetene og server varmt eller lunkent.

Bakt ishavsrøye:

1 hel ishavsrøye på ca. 2 kg.

100 g smør i terninger + litt til å smøre folien med

1 bunt bladpersille, hel

1/2 purre i strimler

Skyll godt ut av røya og skjær eventuelt av hodet. Dryss salt og pepper i buken og fyll med smør, finstrimlet purre og bladpersille. Fyllet kan godt tyte ut i alle retninger.
Legg ishavsrøya på dobbelt ark tykk aluminiumsfolie smurt med smør. Pakk tett sammen og legg med skjøten opp enten i en ildfast form og stek i stekeovn ved 200 grader, ca. 20-30 min eller på indirekte varme på grillen (ev. på hylle høyt opp). Åpne forsiktig og sjekk om fisken er ferdig eller om den trenger litt mer tid.

Server gjerne bakt ishavsrøye med sennepspoteter  med rømme tilsatt finhakket gressløk, salt og pepper og agurksalat, som du finner oppskrift på her.

Bakt ishavsrøye med sennepspoteter
Bakt ishavsrøye med sennepspoteter

 

Du finner oppskrifter på masse spennende fiskeretter, både til hverdags og fest HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Strawberry daiquiri

Strawberry daiquiri er kanskje den optimale sommerdrinken, med sin deilige jordbærsmak og konsistens som slush. Daiquiri er en gammel og tradisjonell drink fra Cuba, men å tilsette jordbær i den kom mye senere og ingen vet helt når det startet.

1 dl sukker

1 dl vann

400 g frosne jordbær

1 lime, kun saften

1 dl blank rom, ev. vodka

Lag sukkerlake ved å koke opp sukker og vann. Rør til alt sukkeret har løst seg opp, skru av varmen og la sukkerlaken avkjøles litt.

Legg jordbær i en blender, tilsett sukkerlake, limesaft og rom. Kjør alt sammen til en jevn masse. Hell strawberry daiquirien i glass, pynt med revet limeskall, et jordbær på kanten eller mynteblader og server.

 

Strawberry daiquiri
Strawberry daiquiri

Du finner mange spennende drinkoppskrifter HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Et lettvint italiensk spekefat

Et lettvint italiensk spekefat er kjekt å sette frem om du får uventede gjester, eller det er litt for lenge til middagen. Alle ingrediensene, bortsett fra melonen og jordbærene har lang holdbarhet og er noe jeg gjerne har liggende i kjølerommet.

Spekefatet består av:

Italiensk skinke

Italienske pølser

Soltørka minitomater

Fylte oliven

Mozarella sticks

Melon

Jordbær

Basilikumblader til pynt

Jeg serverer maten med italienske kjeks til, enkelt, greit og veldig godt.

 

Et lettvint italiensk spekefat
Et lettvint italiensk spekefat

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Et koselig sommerbord

Et koselig sommerbord er hyggelig å dekke, og dette bordet er  i forbindelse med at vi inviterte svigerinnene mine med mennene sine, til en grillbuffet. Det var ganske ustabilt vær denne dagen, så det var vanskelig å bestemme seg for om vi skulle sitte inne eller ute, men endte med å dekke på inne. Da gjestene kom, var det plutselig nydelig ut, så vi tok velkomstdrinken og forretten der, før vi rømte inn og spiste resten av måltidet inne.

Et koselig sommerbord
Et koselig sommerbord

Denne gangen var bestillingen til Kari hos Interflora at jeg gjerne ville ha en dekorasjon som oser av sommer og det fikk jeg. Siden jeg alltid passer på når det er tilbud på servietter, har jeg mange varianter å velge i og disse gikk fint både til løperne og til blomsterdekorasjonen.

Og menyen?

Velkomstdrink: Pornstar martini

Italiensk 3-retters meny

Forrett: Et fat med skinke, spekepølser, oliven, ost og deilig, sprøtt brød

Hovedrett: Fire slag grillet kjøtt (indrefilet av storfe, indrefilet av lam, kyllingfilet og spareribs med diverse tilbehør, som f.eks. chimichurry, salsa

og BBQ-saus.

Dessert: Limoncellotiramisu

 

Et koselig sommerbord
Et koselig sommerbord

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Frankrikes nasjonaldag

Frankrikes nasjonaldag, La Fête Nationale, også kjent som Bastille-dagen, feires den 14. juli. Denne datoen i 1789 regnes som starten på den franske revolusjonen, med stormingen av Bastillen. Kranser legges ned ved krigsminnesmerker og den eldste og største årlige militærparaden i Europa går på Champs-Élysées i Paris. Presidenten og flere høytstående franske og utenlandske gjester er til stede. Fyrverkeriet i Paris er noe for seg selv, og to av de beste utsiktsplassene er ved Eiffeltårnet og på Champs de Mars.

Hvorfor ikke feire dagen sammen med Frankrikes nasjonaldag, med å lage en deilig, fransk spesialitet, som f.eks. ostesufflè, boeuf bourginon eller franske makroner.

Frankrikes nasjonaldag

Du finner masse spennende, både enkle og mer avanserte franske retter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.