Dillstuede poteter – en veldig lettvint oppskrift

Dillstuede poteter er deilig til fiskeretter med både stekt og kokt fisk. Denne oppskriften er passe til 4 porsjoner, er av det lettvinte slaget, men smaker minst like godt som de tradisjonelle oppskriftene.  

8 poteter

2 ss smør

4 dl fløte

1 ts sennep

Lys maisennajevner

Salt

Pepper

Frisk dill

Skrell potetene, kok dem og skjær dem i biter. Kok opp fløte og sennep, jevne med lys maisennajevner, kok opp og smak til med salt og pepper. Tilsett potetene og masse finhakket dill. Et tips er å servere dillstuede poteter til spekemat.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

17. maikake i porsjonsglass

17. maikake i porsjonsglass er både velsmakende og hyggelig å sette på bordet, enten som dessert, eller til kaffen.
Denne ostekaken både ser ut som og smaker av 17. mai og kan gjerne gjøres klar dagen i forveien og pyntes når den skal brukes. Denne oppskriften gir 8 kaker.

Kjeksbunn:

300 g søt havrekjeks, f.eks. Bixit

1 ss brunt sukker

100 g smør

Knus kjeksen og bland med sukker og smeltet smør. Fordel i 8 porsjonsglass og press godt ned i bunnen og litt oppover kantene. Sett kaldt.

Ostekrem:

1 pk sitrongelé

2,5 dl vann

200 g kremost, f.eks. Philadelphia

120 g melis

3 dl rømme

1/2 ts vaniljeekstrakt

3 dl kremfløte

Gjør klar plass i fryseren, så du får avkjølt kakene fortløpende. Løs opp geléen i kokende vann. Avkjøl i romtemperatur. Den skal være kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen ost, melis, rømme og vanilje. Bland gelé og osteblanding. Pisk krem av fløten og bland den med ostefyllet. Fordel blandingen i 2 boller og fordel den ene i porsjonsglassene. Sett glassene i fryseren. La den andre bollen stå i romtemperatur og rør av og til så den ikke begynner å stivne.

1. gelélag:

1 pk blåbærgelé

2, 5 dl kokende vann

Løs opp geléen i kokende vann. Avkjøles til den er kald, men ikke stivnet. Fordel over den stivnede ostemassen og sett glassene tilbake i fryseren.

Når geléen har stivnet, fordeles resten av ostemassen over og glassene settes i fryseren igjen.

2. gelélag:

1 pk brinngebærgelé

2,5 dl kokende vann

Løs opp geléen i kokende vann. Avkjøles til den er kald, men ikke stivnet. Fordel over den stivnede ostemassen og sett glassene i kjøleskapet til desserten skal brukes, min. 2 timer.

Pyntes med friske bær og mynte rett før servering.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

17. mai – hva skal jeg servere?

17. mai – hva skal jeg servere? Det er hyggelig å gjøre litt ekstra på nasjonaldagen, men det er også greit at man har tid til å kose seg. Jeg har satt sammen en meny som man kan forberede det meste dagen i forveien.

Blomkålsuppe er greit å servere, både som lunsj, med litt godt brød til og som forrett. Den kan lages dagen før og bare varmes opp når den skal brukes.

Du finner oppskrift på flere nydelige blomkålsupper her.

17. mai - hva skal jeg servere?

Grillet kalve- eller oksefilet med betestrimler, kryddersmør og potetsalat er også enkelt å servere. Her kan potetsalaten og kryddersmøret lages dagen før. Betene kan legges i form, så kun stekingen gjenstår og kjøttet kan enten legges i marinade, eller rubbes kvelden i forveien.

Pannacotta er en nydelig dessert som kan lages klar kvelden i forveien og bare pyntes før servering.

17. mai - hva skal jeg servere?

En deilig kake til kaffen og min barndomsfavoritt, som også kan lages dagen i forveien, nøtteterte.

17. mai - hva skal jeg servere?
17. mai – hva skal jeg servere?

 

Hipp hurra og gratulerer med dagen!

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Blåskjell med eplemost fra Fiskum fruktpresseri

Blåskjell med eplemost fra Fiskum fruktpresseri er favoritten til mannen i huset. Blåskjellene blir gode, men kraften blir den deiligste suppe, som kan serveres alene eller sammen med skjellene. Denne oppskriften er passe til 4 personer.

2 kg blåskjell

2 rødløk, finhakket

Litt nøytral olje

1 fl. eplemost med god kvalitet

4 ss hummerfond eller 2 fiskebuljongterninger

2 fedd finhakket hvitløk

2 vårløk i strimler

1 potte finhakket bladpersille

Godt brød eller loff

Majones

Sjekk at blåskjellene er levende. De må være lukket, eller lukke seg om du kakker dem mot benkeplata. Om de ikke lukker seg, eller har gått i stykker, må de kastes. De som ikke åpner seg under koking, må også kastes.

Blåskjell med eplemost fra Fiskum fruktpresseri
Blåskjell med eplemost fra Fiskum fruktpresseri

Fres løken i olje til den blir blank. Tilsett hvitløk og la det frese under omrøring i ett par minutter til, før du tilsetter eplemost og fond og lar det koke i 10 minutter. Tilsett blåskjellene og vårløken, sett på lokk og la det dampe til blåskjellene åpner seg. Rør inn persille og server med loff og majones.

 

Yoghurtsalat med mais

Yoghurtsalat med mais passer til det meste av grillmat. Jeg liker den ekstra godt til sterk mat og du trenger ikke saus i tillegg.

1 boks mais
1/2 agurk i små terninger
4 vårløk, finstrimlet
1 neve finhakket mynte
4 dl gresk yoghurt
Salt og pepper
Rør alt sammen og smak til med mynte

Yoghurtsalat med mais
Yoghurtsalat med mais

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Blåskjell på italiensk vis

Blåskjell på italiensk vis er en av mine favorittretter med blåskjell. Oppskriften er passe til 4 personer, dersom den serveres alene som hovedrett og 8 personer, dersom den serveres med pasta eller som forrett.

2 kg blåskjell

4 finhakkede løk

1 ss tørket oregano

1 ss tørket timian

4 finhakkede fedd hvitløk

1 fl. hakkede tomater (Mutti)

4 ss fiskefond

1 glass hakkede, soltørkede tomater

1 lite glass oliven

Reven peccorino (eller parmesan)

Start med sausen. Fres løk og hvitløk i litt av oljen fra de soltørkede tomatene. Tilsett oregano, timian, fond, hakkede tomater og avrente, soltørkede tomater. La det koke i ca 1 time. Tilsett oliven og blåskjellene, rør rundt og la det trekke under lokk til skjellene har åpnet seg. Serveres med et dryss peccorinp, pasta eller godt italiensk brød, f.eks. foccacia, som du finner oppskrift på HER.

Blåskjell på italiensk vis
Blåskjell på italiensk vis

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Laks og pasta med kremet tomatsaus

Laks og pasta med kremet tomatsaus likes av både små og store og er en fin rett om du skal lære barn å like fisk. Jeg har brukt en morsom pastavariant jeg kjøpte på flyplassen i Verona.

400 g filet av laks

400 g valgfri pasta

1,5 dl fløte

400 g knuste hermetiserte tomater (helst Mutti)

1 dl rapsolje, eller en blanding av disse

3 fedd finhakket hvitløk

2 vårløk

Basilikum

Salt og pepper

Skjær laksen i passe stykker og ha på litt salt. Sett den til side.

Varm opp oljen i en gryte,  kutt hvitløken og la den frese en kort stund. Den må ikke bli brunsvidd.

Tilsett tomatene sammen med et par klyper tørket basilikum eller en kvast med frisk basilikum.

La det småkoke i ca. 15 minutter før du tilsetter fløten. Kok opp og smak til med salt og pepper.

Tilsett laksen og vårløken, kok opp igjen og la fisken trekke på kokepunktet i 5 -10 minutter

Laks og pasta med kremet tomatsaus serveres reven parmesan og en basilikumkvast, for de som liker det.

Laks og pasta med kremet tomatsaus

Laks og pasta med kremet tomatsaus

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Bacalao fra Puerto Rico

Bacalao fra Puerto Rico kan ligne på den vi kjenner fra Portugal, men den inneholder kapers og avokado i tillegg og det smaker kjempegodt til. Den er dessuten praktisk å servere til mange, siden alt tilberedes i samme gryte.

2 ss olivenolje

1 løk i strimler

4 fedd hvitløk, finhakket

500 g poteter i terninger

500 g utvannet klippfisk i serveringsstykker

2 bokser hakkede tomater

1 chili, finhakket

1 neve finhakket, fersk koriander

2 ss skiver pimentfylte grønne oliven

1 ss kapers, skylt

1 ts tørket oregano

2 ss fiskefond, ev. buljongterning

Vann, etter behov

Ev. salt og pepper

1 avokado i terninger

 

 

Bacalao fra Puerto Rico
Bacalao fra Puerto Rico

Varm olje i en gryte, tilsett løk og rør av og til, til den er myk, ca. 2 minutter. Tilsett hvitløk og stek videre under omrøring i 1 minutt.

Tilsett poteter, fisk, tomater, chili, koriander, oliven, kapers, oregano og rør det sammen. Om blandingen virker tørr, kan du tilsette litt vann. Dekk til og la det småkoke i ca. 20 minutter, til potetene er gjennomkokte. Smak til med salt og pepper og rør inn avokado rett før servering.

Du finner flere oppskrifter fra Karibia HER.

Bacalao fra Puerto Rico
Bacalao fra Puerto Rico

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Stelle i hagen nakendagen

Stelle i hagen nakendagen er i dag og det passer jo bra, for alle som elsker å vise seg frem… og for alle som har en høy og tett hekk 🤩

Jeg har alltid sagt at når naboen har sett nok, kjøper de rullgardin selv 🤣

Du finner denne dagen og mange andre morsomme dager HER.

Stelle i hagen nakendagen
Stelle i hagen nakendagen

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Buck’s Fizz

Buck’s Fizz er en enkel velkomstdrink, med kun to ingredienser. Den skal egentlig blandes med 1 del vin og 2 deler juice, men vi pleier å blande den 50/50.

1 fl. musserende vin (cava, prosecco el. lignende)

0,75 l appelsinjuice, ferskpresset

Hell juicen i egnede glass, fyll opp med musserende og server Buck’s Fizz helt nylaget.

 

Du finner flere spennende drinker HER.

Buck's Fizz
Buck’s Fizz

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.