Hjemmelaget rekesalat med sting

Hjemmelaget rekesalat med sting er ikke komplisert, det smaker godt og du kan fylle på med akkurat så mye reker du har lyst på.

1 boks reker i lake eller aller helst ferske reker

1 pose majones

1 ss chiliketsjup

Om du bruker ferske reker, rens dem for skall. Om du bruker lakereker, skyll dem godt og tørk godt av dem. Bland alt i en bolle og la det trekke i kjøleskapet i min. 30 min. Du kan gjerne tilsette litt finhakket dill.

Hjemmelaget rekesalat
Hjemmelaget rekesalat med sting

Du finner flere oppskrifter med reker her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Gresk salat med biff

Gresk salat med biff er en super måte å få brukt opp potet- og kjøttrester på. Den har ingen nøyaktige mål, men blir til mens man tømmer kjølerommet for rester.

Kokte eller bakte poteter i skiver

Bønnemiks

Salat

Agurk i skiver

Minitomater, delt i 2 eller 4

Paprika i strimler

Fetaost, gjerne marinert

Kjøttrester, jeg har brukt biff, men du kan gjerne bruke både kylling, svin, lam og geit også.

Oliven i skiver

Som dressing passer det med tzatzikikrydder blanda med yoghurt eller olje og vann.

Gresk salat med biff
Gresk salat med biff

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kanel i svingen – kanelboller

Kanel i svingen – kanelboller er veldig godt. Jeg lager alltid dobbel porsjon, steker det jeg ikke skal bruke noen minutter kortere og putter i fryseren. Når jeg skal bruke de frosne, tiner jeg dem og steker dem ferdig, så de smaker nylagde.

7 dl lunken melk

140 g smeltet smør

100 g gjær

2 sammenpiskede egg

160 g sukker

2 ts kardemomme

2 ts salt

1,2 kg mel

1/2 ts bakepulver

Alt eltes sammen og heves lenge, gjerne et par timer.

Fyll:

100 g smør – romtemperert

1 dl sukker

3 ss kanel

Kanel i svingen - kanelboller
Kanel i svingen – kanelboller

Del deigen i to deler. Kjevle hver del til en rektangulær leiv. Smør på smøret, dryss over sukker og kanel. Rull sammen og skjær i skiver, som legges på brett, kledd med bakepapir. La dem heve under klede i 1 time til. Stekes på 200 grader til de er gylne og fine (ca. 10 – 12 minutter). Pensle med sammenpisket egg og dryss på perlesukker.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Piña Colada

Piña Colada er min favorittdrink når jeg er i syden. Den smaker deilig av ananas og kokos og kan gjerne erstatte en dessert. Opphavet var bartenderen på Hotel Caribe Hilton på Puerto Rico, Ricardo Garcia, som serverte den allerede i 1954.

4 cl Bacardi hvit rom

2 cl ananasjuice

2 cl kokosmelk

1/2 lime, kun saften

Knust is

Ananas til pynt

Hell knust is, ananasjuice, rom, kokosmelk og lime i en blender og kjør i ca. 20 sekunder.

Hell Piña Colada i et avkjølt glass og pynt med en ananasskive. Jeg har tilsatt frosne ananasterninger, for å holde drinken god og kald i sommervarmen.

 

Kyllingsalat med kiwibær, bønnespirer og reddikspirer

Kyllingsalat med kiwibær, bønnespirer og reddikspirer passer både som en lunsjrett, som tilbehør til annen mat og som en selvstendig middagsrett. Denne salaten med kylling er deilig og mettende og den ser ekstra lekker ut, når den egges på fat, i stedet for i en bolle..

Legg strimlet salat nederst. Gjerne flere slag i blanding. Legg på strimlet vårløk, ferske bønnespirer, strimlet paprika, kiwibær (fås på Meny) og småtomater delt i fire.

1 kyllingfilet per person, strimles, krydres med salt, pepper og estragon og stekes i litt olje. Sil av oljen og legg kyllingen utover salaten. Topp med reddikspirer. Serveres med en god dressing og et godt brød til. For eksempel valnøttbrød, som du finner oppskrift på her.

Kyllingsalat med kiwibær, bønnespirer og reddikspirer
Kyllingsalat med kiwibær, bønnespirer og reddikspirer

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Grillet kveite med spennende tilbehør

Kveite er en fantastisk fisk. En kveitekotelett passer perfekt til personer som ikke kan fordra bein, siden beinet ligger midt i koteletten og er lett å fjerne. Denne varianten får ligge i saltlake og kose seg, før den legges på grillen. Tilbehøret smaker så godt, at du ikke kommer til å savne saus til.

Lag saltlake av:

1/2 ltr. vann

40 g salt

1 laurbærblad

Rør sammen til saltet er oppløst og legg kveiteskivene i saltlaken i 15 minutter.

Ta opp kveita av saltlaken og tørk den godt. Smør kveita med olivenolje og hvitløk fra tube. Dryss på Santa Marias Seafood & Fishkrydder og grill kveita i 2-3 minutter på hver side.

Server kveita med trøffel- og baconpotetmos, som du finner oppskrift på HER.

og smørdampede grønnsaker, som du finner oppskrift på HER.

Pynt med dill og limebåter.

Grillet kveite med spennende tilbehør
Grillet kveite med spennende tilbehør

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Sangria

Sangria smaker godt som velkomstdrink og spesielt om du skal servere tapas, men det passer også godt med sangria som kosedrikke på varme sommerkvelder. Jeg har mange hyggelige minner fra sene kvelder i Spania, etter vi har spist middag og koser oss på terrassen med hvert vårt glass og en koselig prat før sengetid. Denne oppskriften er til ca. 6 personer, som velkomstdrikke.

1 liter spansk rødvin

1 dl spansk brandy

Frukt og bær etter eget ønske. Jeg har brukt eple, appelsin, jordbær, bringebær og blåbær

1 kanelstang

1/2 liter sitronbrus

Dag 1:

Bland rødvin, brandy og kanelstang. Sett kaldt over natten.

Vask og rens bærene og legg dem i fryseren.

Dag 2:

Skrell og kutt all frukten i terninger. Det er viktig å fjerne det hvite skallet på appelsinen, så den ikke gir bitter smak til sangriaen.

Legg frukt og bær i rødvinsblandingen, fyll på brusen og server sangria iskald.

Sangria
Sangria

 

Du finner flere sangriaoppskrifter, både med og uten alkohol her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Carne de porco á Alentejana

Carne de porco á Alentejana er en deilig gryte, som er tradisjonsmat på Algarvekysten i Portugal. Grunnen til at de valgte å kalle den «á Alentejana» skal være at Alentejos var kjent for sitt fantastiske svinekjøtt. I originalretten ble det brukt hjerteskjell i tillegg. Jeg har ikke med det her, men om du vil, kan du legge på 400 g ferske hjerteskjell mot slutten og sette på lokket, til de åpner seg.

Potetterningene kan gjerne fordeles i olje i en langpanne og stekes på 200 grader, til de er møre og gylne. Det er enklere og det blir mindre sprut.

 

Pickles:

1 dl 7 % eddik

2 dl vann

1 liten blomkål i små buketter

2 gulrøtter, skrelt og i tynne skiver

Kok opp eddik og vann. Ta kjelen av platen og tilsett grønnsakene. La blandingen bli kald. Hell over i rent glass og sett på lokk.

Gryten:

800 g benfritt svinekjøtt, i terninger

800 g poteter, i terninger

100 g pickles (kun grønnsakene, ikke laken)

4 fedd hvitløk, finhakket

3 dl hvitvin

1,5 dl olivenolje

3 ss ajvar

2 ss kapers

Finhakket koriander

Salt og pepper

Olje til steking

Bland hvitløk, hvitvin, ajvar, salt og pepper. La kjøttet marinere i blandingen i min. 20 minutter. Hell marinaden i en egen bolle.

Stek potetene gylne og gjennomkokte i olje. Legg dem på et tørkepapir, så de ikke blir så fete.

Brun kjøttet i en gryte. Hell over marinaden og kok til kjøttet er mørt. Tilsett eventuelt med litt vann, så det koker og ikke steker. Tilsett poteter, pickles og kapers og bland godt. Dryss over hakket koriander og server.

Carne de porco á Alentejana
Carne de porco á Alentejana

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Grillspyd fra Myanmar

Grillspyd fra Myanmar er spennende. De blander smaker fra flere av landene rundt seg. I tillegg er de kjent for veldig sunn mat. Jeg kan anbefale disse grillspydene. De kan også lages i ovnen på 200 grader, men da får de ikke den deilige grillede smaken.

6 stk kyllingfileter

Marinade:

0,5 ts gurkemeie

1 ts chilipulver

0,5 ts kanel

0,5 ts allehånde

1 ts salt

3 ss olje

6 stk finhakket sjalottløk

2,5 cm ingefær

2 fedd hvitløk, presset

1 stk finhakket, rød chili

2,5 ts garam masala

Saften av 1 lime

Skjær kyllingfiletene i lange, tynne strimler. Bland ingrediensene til marinaden i en bolle. Legg i kyllingstrimlene og gni inn krydderet. La kjøttet marinere i et par timer eller gjerne natten over. Tre kyllingstrimlene på grillspyd, og legg dem på grillen i 5-10 minutter, til de er stekt. Snu litt på grillspydene under grillingen. Server med en deilig salat fra Myanmar, som du finneroppskrift på HER.

Grillspyd fra Myanmar
Grillspyd fra Myanmar

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Smørdampet gulrot, fennikel og vårløk

Smørdampet gulrot, fennikel og vårløk er en enkel og smakfull grønnsaksblanding, som smaker perfekt til fisk. Denne porsjonen er passe til 4 personer.

4 store gulrøtter

1 stor fennikel

4 vårløk

4 ss smør

Salt

Kutt gulrøtter og fennikel i bittesmå terninger og vårløken i tynne strimler.

Smelt smør i en kjele eller sautepanne. Damp gulrøtter og fennikel til de er nesten møre. Det tar ca 5 minutter, avhengig av hvor små terninger du har laget. Rør av og til. Tilsett vårløk og fres videre i 1 minutt, før du smaker til med salt.

Smørdampet gulrot, fennikel og vårløk
Smørdampet gulrot, fennikel og vårløk

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.