Pastagrateng er en rett som er enkel å lage og som faller i smak hos både liten og stor. Denne oppskriften passer til 4 personer.
500 g karbonadedeig eller kjøttdeig
300 g pastarør eller skruer
2 finhakkede løk
2 fedd finhakket hvitløk
1/3 ltr fløte
1 boks hakede hermetiske tomater (helst Mutti)
2 ss tomatpuré
200 g revet ost
1 ts tørket oregano
2 stilker frisk oregano
1 ts timian
2 laurbærblader
Salt og pepper
Olje til steking
50 g reven parmesan
Kok pasta etter anvisningen på pakken.
Brun karbonadedeig, løk og hvitløk i en stekepanne med litt olje. Tilsett urter, fløte, tomater, tomatpuré, salt og pepper og la det koke på lav varme i 1 time.
Plukk ut laurbær og oreganostilker. Legg karbonadeblandingen og pastaen lagvis i en ildfast form, dryss et lag med parmesan midt i og dryss reven ost på toppen.
Stek pastagrateng midt i ovnen på 200 grader i ca. 20-30 minutter, til osten får fin farge og server med en god salat. Det kan smake med litt godt, nybakt brød til også.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.