Verdens vegetardag

Verdens vegetardag er en av dagene i året med fokus på vegetarisk mat. Du spiser trolig vegetarmat uten å tenke på det også. Jeg er ikke vegetarianer og kommer nok ikke til å bli det, men det ligger mye vegetarmat på bloggen uansett. Litt morsomt at den sammenfaller med pølsedagen, men uansett finner du masse spennende og noen mer tradisjonelle vegetarretter her.

Den internasjonale matsvinndagen

Den internasjonale matsvinndagen er stiftet av FN, for å fokusere på at mange av oss kaster for mye mat. Matrester kan være både godt og spennende og jeg har mange forslag på bloggen, om du søker på rester. Jeg har lyst til å fremheve noe av det norskeste innen restemat, nemlig “pytt i panne”. Det fine med “pytt i panne” er at den kan varieres etter hvilke rester du har og slenge et speilegg på toppen.

Du finner oppskrift på “pytt i panne” HER.

Den internasjonale matsvinndagen

Den internasjonale matsvinndagen er stiftet av FN, for å fokusere på at mange av oss kaster for mye mat. Matrester kan være både godt og spennende og jeg har mange forslag på bloggen, om du søker på rester. Jeg har lyst til å fremheve noe av det norskeste innen restemat, nemlig “pytt i panne”. Det fine med “pytt i panne” er at den kan varieres etter hvilke rester du har og slenge et speilegg på toppen.

Du finner oppskrift på “pytt i panne” HER.

Østersdagen i Sverige

Østersdagen feires i Sverige hvert år, den første lørdagen i september. Østers er en spennende skapning og det finnes over 100 kjente arter av den. Den kan bli over 30 år og skifter kjønn underveis. Østers må ikke spises rå, men kan f.eks. grilles eller dampes også. I motsetning til blåskjell, åpner den seg ikke under varmebehandling, så det er smart med en østerskniv.

Du finner denne deilige østersoppskriften her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Østersdagen i Sverige

Østersdagen feires i Sverige hvert år, den første lørdagen i september. Østers er en spennende skapning og det finnes over 100 kjente arter av den. Den kan bli over 30 år og skifter kjønn underveis. Østers må ikke spises rå, men kan f.eks. grilles eller dampes også. I motsetning til blåskjell, åpner den seg ikke under varmebehandling, så det er smart med en østerskniv.

Du finner denne deilige østersoppskriften her.

 

Østersdagen i Sverige

Østersdagen feires i Sverige hvert år, den første lørdagen i september. Østers er en spennende skapning og det finnes over 100 kjente arter av den. Den kan bli over 30 år og skifter kjønn underveis. Østers må ikke spises rå, men kan f.eks. grilles eller dampes også. I motsetning til blåskjell, åpner den seg ikke under varmebehandling, så det er smart med en østerskniv.

Du finner denne deilige østersoppskriften her.

 

Köttbullens dag i Sverige

Köttbullens dag feires selvfølgelig i Sverige for de har lange tradisjoner for kjøttboller. Du kan få masse spennende kjøttboller, hvis du reiser rundt i verden. Variasjonene er store, med forskjellige kjøttslag, tilberedt på forskjellige måter og med forskjellig tilbehør.

På bloggen ligger det mange oppskrifter, både på og med kjøttboller, og du finner dem her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Köttbullens dag i Sverige

Köttbullens dag feires selvfølgelig i Sverige for de har lange tradisjoner for kjøttboller. Du kan få masse spennende kjøttboller, hvis du reiser rundt i verden. Variasjonene er store, med forskjellige kjøttslag, tilberedt på forskjellige måter og med forskjellig tilbehør.

På bloggen ligger det mange oppskrifter, både på og med kjøttboller, og du finner dem her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Köttbullens dag i Sverige

Köttbullens dag feires selvfølgelig i Sverige for de har lange tradisjoner for kjøttboller. Du kan få masse spennende kjøttboller, hvis du reiser rundt i verden. Variasjonene er store, med forskjellige kjøttslag, tilberedt på forskjellige måter og med forskjellig tilbehør.

På bloggen ligger det mange oppskrifter, både på og med kjøttboller, og du finner dem her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Den internasjonale müslidagen

Den internasjonale müslidagen kan du feire i dag og hva passer vel bedre enn å finne frem oppskrifter på og med müsli? Opprinnelsen til müsli er en sveitsisk psykolog, som lagde en sunn og næringsrik blanding til pasientene sine. Den ble raskt populær i Sveits og Tyskland og etter hvert over store deler av verden.

Du finner oppskrifter på og med müsli her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.