Snowball er en frisk, men rund drink og en av mine favoritter. Du kan justere frisk- og rundhet ved å tilsette mer eller mindre eggelikør og limejuice. Snowball ble oppfunnet allerede på 1940-tallet, men ble ikke populær før på 1970-tallet.
2 cl eggelikør
2 cl vodka
1/2 ml limejuice
Sprite
Isbiter
Limeskive
Bland likør, limejuice og vodka i et longdrinkglass med knuste isbiter. Snowball pyntes med en limeskive.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Verdens vegetardag er en av dagene i året med fokus på vegetarisk mat. Du spiser trolig vegetarmat uten å tenke på det også. Jeg er ikke vegetarianer og kommer nok ikke til å bli det, men det ligger mye vegetarmat på bloggen uansett. Litt morsomt at den sammenfaller med pølsedagen, men uansett finner du masse spennende og noen mer tradisjonelle vegetarretter her.
Verdens vegetardag er en av dagene i året med fokus på vegetarisk mat. Du spiser trolig vegetarmat uten å tenke på det også. Jeg er ikke vegetarianer og kommer nok ikke til å bli det, men det ligger mye vegetarmat på bloggen uansett. Litt morsomt at den sammenfaller med pølsedagen, men uansett finner du masse spennende og noen mer tradisjonelle vegetarretter her.
Den internasjonale matsvinndagen er stiftet av FN, for å fokusere på at mange av oss kaster for mye mat. Matrester kan være både godt og spennende og jeg har mange forslag på bloggen, om du søker på rester. Jeg har lyst til å fremheve noe av det norskeste innen restemat, nemlig «pytt i panne». Det fine med «pytt i panne» er at den kan varieres etter hvilke rester du har og slenge et speilegg på toppen.
Den internasjonale matsvinndagen er stiftet av FN, for å fokusere på at mange av oss kaster for mye mat. Matrester kan være både godt og spennende og jeg har mange forslag på bloggen, om du søker på rester. Jeg har lyst til å fremheve noe av det norskeste innen restemat, nemlig «pytt i panne». Det fine med «pytt i panne» er at den kan varieres etter hvilke rester du har og slenge et speilegg på toppen.
Østersdagen feires i Sverige hvert år, den første lørdagen i september. Østers er en spennende skapning og det finnes over 100 kjente arter av den. Den kan bli over 30 år og skifter kjønn underveis. Østers må ikke spises rå, men kan f.eks. grilles eller dampes også. I motsetning til blåskjell, åpner den seg ikke under varmebehandling, så det er smart med en østerskniv.
Østersdagen feires i Sverige hvert år, den første lørdagen i september. Østers er en spennende skapning og det finnes over 100 kjente arter av den. Den kan bli over 30 år og skifter kjønn underveis. Østers må ikke spises rå, men kan f.eks. grilles eller dampes også. I motsetning til blåskjell, åpner den seg ikke under varmebehandling, så det er smart med en østerskniv.
Østersdagen feires i Sverige hvert år, den første lørdagen i september. Østers er en spennende skapning og det finnes over 100 kjente arter av den. Den kan bli over 30 år og skifter kjønn underveis. Østers må ikke spises rå, men kan f.eks. grilles eller dampes også. I motsetning til blåskjell, åpner den seg ikke under varmebehandling, så det er smart med en østerskniv.
Köttbullens dag feires selvfølgelig i Sverige for de har lange tradisjoner for kjøttboller. Du kan få masse spennende kjøttboller, hvis du reiser rundt i verden. Variasjonene er store, med forskjellige kjøttslag, tilberedt på forskjellige måter og med forskjellig tilbehør.
På bloggen ligger det mange oppskrifter, både på og med kjøttboller, og du finner dem her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Köttbullens dag feires selvfølgelig i Sverige for de har lange tradisjoner for kjøttboller. Du kan få masse spennende kjøttboller, hvis du reiser rundt i verden. Variasjonene er store, med forskjellige kjøttslag, tilberedt på forskjellige måter og med forskjellig tilbehør.
På bloggen ligger det mange oppskrifter, både på og med kjøttboller, og du finner dem her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.