Kje på rotgrønnsaker smaker helt nydelig og jeg synes det er trist at kje ikke er så lett tilgjengelig, men jeg anbefaler å spørre etter det på nærmeste Menybutikk. Jeg kjøper mitt ferdigmarinerte kje på Meny ved Lillesand. Det ligger i en deilig urte- og hvitløksmarinade fra slakter Eide. Om du ikke får tak i kje, kan du bruke lammelår også.
Denne gangen vil jeg tilberede kjeet på en rotgrønnsaksseng. Nå om dagen får du ferdige pakker i grønnsaksdisken med div. rotgrønnsaker, så det er bare å fiske med seg en sånn.
2 kjelår
4 løk
2 pk sopp i skiver
1/2 sellerirot
1 hvitbete
2 persillerøtter
1 polkabete
1 rødbete i terninger
4 ss lammefond
2 dl vann
3 ts pepper
2 ts tørket timian
4 fedd finhakket hvitløk
Smør en stor langpanne, legg i skivet sopp og løk i strimler. Skrell og del sellerirot, persillerøtter og beter i terninger og fordel det utover langpanna. Bland lammefond med vann, pepper, timian og hvitløk og fordel utover blandingen. Legg på kjelårene og stek i ovnen på 180 grader i 3 timer.
Pynt med litt frisk timian og server med potetmos.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.