Havregrøt med banan, rosiner og mandelflak er sunn mat, som smaker godt til frokost, men den kan spises til alle måltider. Denne oppskriften er passe til 1-2 personer.
1,5 dl havregryn
4 dl melk ev. vann
1 klype salt
Kok opp under omrøring og la det småkoke til ønsket konsistens, før du rører inn salt.
Mens grøten koker, skreller og skiver du en banan.
Fordel grøten i to boller og legg på bananskiver, rosiner og mandelflak.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Tunisias uavhengighetsdag markerer uavhengigheten fra Frankrike i 1956. Dagen feires med opptog og flagg.
Maten fra Tunisia er ofte basert på olivenolje , krydder, tomater, fisk, skalldyr og kjøtt. De bruker mye «varmt» krydder i middagen, som vi fra Norge ofte forbinder med julebakst.
Tunisere lager mye av maten i en tagine, men du kan lage den i en vanlig gryte også.
Kryddere som harissa og ras el hanout, finner du i asiatiske butikker.
Du finner spennende og smaksrike matretter fra Tunisia HER.
Tunisias uavhengighetsdag markerer uavhengigheten fra Frankrike i 1956. Dagen feires med opptog og flagg.
Maten fra Tunisia er ofte basert på olivenolje , krydder, tomater, fisk, skalldyr og kjøtt. De bruker mye «varmt» krydder i middagen, som vi fra Norge ofte forbinder med julebakst.
Tunisere lager mye av maten i en tagine, men du kan lage den i en vanlig gryte også.
Kryddere som harissa og ras el hanout, finner du i asiatiske butikker.
Du finner spennende og smaksrike matretter fra Tunisia HER.
Tunisias uavhengighetsdag markerer uavhengigheten fra Frankrike i 1956. Dagen feires med opptog og flagg.
Maten fra Tunisia er ofte basert på olivenolje , krydder, tomater, fisk, skalldyr og kjøtt. De bruker mye «varmt» krydder i middagen, som vi fra Norge ofte forbinder med julebakst.
Tunisere lager mye av maten i en tagine, men du kan lage den i en vanlig gryte også.
Kryddere som harissa og ras el hanout, finner du i asiatiske butikker.
Du finner spennende og smaksrike matretter fra Tunisia HER.
Sør-Afrikas nasjonaldag kalles også den nasjonale frihetsdagen og de feirer at de har hatt frie, ikkeradikale, demokratiske valg siden 1994.
Maten fra Sør-Afrika er veldig variert og mye av den inneholder ingredienser vi ikke har hørt om i Norge. De serverer eksotiske retter som krokodillekjøtt og sauehoder, men også matretter vi kjenner igjen fra Europa. Oksekjøtt er det mest verdsatte kjøttet og vegetarmat blir møtt med forvirring. De fleste måltider serveres med grønnsaker som for eksempel gresskar, bønner og kål. Du finner oppskrifter fra Sør-Afrika HER.
Sør-Afrikas nasjonaldag kalles også den nasjonale frihetsdagen og de feirer at de har hatt frie, ikkeradikale, demokratiske valg siden 1994.
Maten fra Sør-Afrika er veldig variert og mye av den inneholder ingredienser vi ikke har hørt om i Norge. De serverer eksotiske retter som krokodillekjøtt og sauehoder, men også matretter vi kjenner igjen fra Europa. Oksekjøtt er det mest verdsatte kjøttet og vegetarmat blir møtt med forvirring. De fleste måltider serveres med grønnsaker som for eksempel gresskar, bønner og kål. Du finner oppskrifter fra Sør-Afrika HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Sør-Afrikas nasjonaldag kalles også den nasjonale frihetsdagen og de feirer at de har hatt frie, ikkeradikale, demokratiske valg siden 1994.
Maten fra Sør-Afrika er veldig variert og mye av den inneholder ingredienser vi ikke har hørt om i Norge. De serverer eksotiske retter som krokodillekjøtt og sauehoder, men også matretter vi kjenner igjen fra Europa. Oksekjøtt er det mest verdsatte kjøttet og vegetarmat blir møtt med forvirring. De fleste måltider serveres med grønnsaker som for eksempel gresskar, bønner og kål. Du finner oppskrifter fra Sør-Afrika HER.
Mosambiks nasjonaldag markerer uavhengigheten fra Portugal og har vært feiret siden 1975. Dagen feires stort i Maputo, med en flott konsert, med musikk, dans, kunst og poesi.
Mosambiks tradisjonsmat består mye av fersk sjømat, maisgrøt, hirse, gryteretter og mandioka (cassava pudding). Det er vanlig å servere kylling med bønner, kassavachips, batatapoteter, kokosnøtt og cashewnøtter. Det brukes mye hvitløk og piri piri (portugisisk innflytelse).