Kyllingspyd med makaronisalat

Kyllingspyd med makaronisalat er mat de fleste liker. Om du synes grillsesongen er over, kan du tilberede spydene i stekeovnen. Om du bruker trespyd, er det viktig at de får ligge og trekke vann en stund, så de ikke tar fyr under grillingen. Oppskriften er passe til 4 personer (4 grillspyd).

Grillspyd:

800 g kyllinglårfilet

2 løk

2 fedd finhakket hvitløk

1 liten lime, kun saften

2 pk black garlic glaze (fra Meny)

2 ss ketjap manis

Black Garlic Glaze 50g Meny

Del kyllingen i passe biter og løken i biter på samme størrelse som kyllingen. Tre kylling og løk på spydene annenhver gang. Bland ingrediensene til marinaden og smør grillspydene på alle sider med den.

Grill spydene på alle kanter, til de har fått fin farge utenpå og så vidt stekt inni, så de fremdeles er saftige.

Makaronisalaten:

250 g makaroni (ukokt)

4 egg, hardkokte og avkjølt i kaldt vann

1 dl majones

2 dl rømme

1 ts dijonsennep

2 ss agurkmix

2 ts eplesidereddik

Salt og pepper (smak til)

1 vårløk, finstrimlet

1 paprika (i små terninger)

Kok makaronien etter anvisning på pakningen. Hell av kokevannet og skyll dem i kaldt vann, før du lar den renne av seg i et dørslag.

Rør sammen majones, rømme og sennep. Smak til dressingen med agurkmix, eddik, salt og pepper. 

Del eggene i små biter med eggedeler og bland dem med majonesblandingen, sammen med makaroni, egg, vårløk og paprika. La makaronisalaten stå en halvtimes tid, så smakene får satt seg før servering.

Kyllingspyd med makaronisalat
Kyllingspyd med makaronisalat

 

Du finner mange spennende kyllingretter her og flere oppskrifter på velsmakende grillmat her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Eggesalat

Eggesalat er et pålegg, som de aller fleste liker. I forbindelse med at det ble egg igjen etter lunsjen på jobben for mange år siden, fant jeg ut at jeg skulle finne en måte å få brukt dem opp på.

4 kokte, kalde egg i terninger

1 pose majones

1 ss dijonsennep, eller 2 ss av en mildere type

4 vårløk i strimler

Salt og pepper

Rør alt sammen og smak til med salt og pepper. Spises med brødskive under og passer godt til. f.eks. røykelaks.

Eggesalat
Eggesalat

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Hvite pizzasnurrer

Hvite pizzasnurrer er deilig til middag, kveldskosen, barnebursdag eller som turmat. Den hvite pizzasausen er veldig lettvinn å lage, siden den ikke skal kokes. Hvite pizzasnurrer smaker godt både nystekte, oppvarmet, lunkne og kalde. Jeg lager gjerne en dobbel porsjon, halvsteker de vi ikke skal spise med en gang og fryser ned til senere. Pizzasnurrer ble første gang laget midt på 1960-tallet i Minnesota i USA.

Bunnen: 

6 dl tipo 00 mel

2 ss olivenolje

1 ts salt

1 ts sukker

1/2 pose tørrgjær

Ca. 2,5 dl lunkent vann

Elt alt godt sammen. Pass på at deigen ikke blir for fast, men heller nesten litt for våt (sånn at den akkurat kan trykkes ut). La den heve i minimum 1 time. Du kan også lage deigen dagen i forveien og la den heve langsomt i kjøleskapet.

Pizzasaus:

1 boks crème fraîche

2 ts revet hvitløk, eller hvitløk fra tube

1 rødløk i strimler

Rør sammen crème fraîche, hvitløk, salt og pepper .

 

Utbaking:

Kjevle deigen flat. Den skal være ca. 30 x 50 cm. Smør pizzasausen utover, men unngå de siste 2 cm og legg på det fyllet du ønsker.

1 finhakket rødløk

200 g spekemat, delt i bitte små terninger

200 g ost

Det er viktig at du ikke legger på for mye fyll, for da blir det vanskelig å rulle sammen.

Når du er fornøyd med fyllet, rulles deigen sammen til en lang pølse, som skjæres i ca. 1,5 cm tykke skiver. Legg snurrene på et stekebrett kledt med bakepapir og dryss på ekstra ost. Etterhev pizzasnurrene i ca. 30 minutter. Stek på 225 °C i ca. 15 minutter.

Hvite pizzasnurrer
Hvite pizzasnurrer

 

Du finner mange spennende pizzavarianter, både tradisjonelle og pizzaer inspirert av mat fra rundt omkring i verden HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Ukemeny 34

Ukemeny for uke 34 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i her overskrift eller ved å trykke på bildene. Jeg håper menyen faller i smak.

Mandag: Bobotie – en godbit fra Sør-Afrika
Bobotie – en godbit fra Sør-Afrika
Bobotie – en godbit fra Sør-Afrika
Tirsdag: Laks med dillstuede poteter og agurksalat
Laks med dillstuede poteter og agurksalat
Laks med dillstuede poteter og agurksalat
Onsdag: Lettvinn thaiform med kylling
Lettvint thaiform med kylling
Lettvinn thaiform med kylling
Torsdag: Koteletter i fat
Koteletter i fat
Koteletter i fat
Fredag: Dak Gogi – koreansk BBQ-kylling
Dak Gogi – koreansk BBQ-kylling
Dak Gogi – koreansk BBQ-kylling
Lørdag:
Forrett: Salat med appelsin og karridressing
Salat med appelsin og karridressing
Salat med appelsin og karridressing
Hovedrett: Sebra med båtpoteter, karamellisert løk og grillet ananas
Sebra med båtpoteter, karamellisert løk og grillet ananas
Sebra med båtpoteter, karamellisert løk og grillet ananas
Dessert: Amarettopannacotta med espressosirup
Amarettopannacotta med espressosirup
Amarettopannacotta med espressosirup
Søndag:
Forrett: Syltet laks
Syltet laks
Syltet laks
Hovedrett: Poronkeitto – reinsdyrsuppe
Poronkeitto – reinsdyrsuppe
Poronkeitto – reinsdyrsuppe
Dessert: Eplekake med rosin, kanel og mandler
Eplekake med rosin, kanel og mandler
Eplekake med rosin, kanel og mandler

 

Ukemeny for uke 34 er bare et forslag og du finner masse andre spennende oppskrifter HER.

Du finner flere menyer HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kalv- og lammegryte

Kalv- og lammegryte er enkel å lage. Den er også praktisk på f.eks. hyttetur, siden alt er i én gryte. Oppskriften passer til 4 personer. Jeg har brukt ytrefilet for at det skal gå raskt. Du kan også bruke forpart, men da bør det koke et par timer, til kjøttet er mørt.

800 g lamme- og kalvekjøtt i terninger (ca. halvparten av hver)

3 løk

1 pk aromasopp i skiver

1 pk sjampinjong i skiver

2 fedd finhakket hvitløk

2 laurbærblader

1/2 flaske hvitvin, ev. eplemost

2 ts timian

2 ts rosmarin

4 ss oksefond

2 ts nykvernet pepper

8 poteter i terninger

1 søtpotet i terninger

4 gulrøtter

1 neve fersk bladpersille

3/4 ltr fløte

Salt og pepper

Start med å brune kjøttet, før du tilsetter finhakkede løk og bruner videre i noen minutter. Tilsett soppen og la det brunes sammen med kjøttet og løken. Hell i hvitvin, tilsett hvitløk, laurbærblader, timian, rosmarin og nykvernet pepper og la det koke inn til halv væskemengde. Tilsett oksefond, poteter, søtpotet, gulrøtter, finhakket bladpersille og fløte. La det koke i noen minutter, til sausen tykner. Smak til med salt og pepper og server gjerne med godt brød. Du finner oppskrifter på saftige, hjemmebakte brød her, om du ikke vil kjøpe ferdig.

Kalv- og lammegryte
Kalv- og lammegryte

 

Du finner mange spennende oppskrifter på gryteretter, fra fjern og nær her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Bringebær- og limoncellospritz

Bringebær- og limoncellospritz er en knallgod drink og en av mine favoritter. Bringebærsirupen lages i forkant, så den rekker å bli kald.

Bringebærsirup:

2 dl vann

200 g sukker

200 g bringebær

Kok opp vann og sukker. Tilsett bringebærene og klem saften ut av dem. La blandingen trekke i 1 time, før du siler vekk bærene og setter sirupen kaldt.

Bringebær- og limoncellospritz:

4 cl limoncello

4 cl bringebærsirup

8 cl prosecco

Sodavann

Hell limoncello og sirup i et glass med is, hell på prosecco og topp med sodavann. Pynt med en sitronskive og server med sugerør.

Bringebær- og limoncellospritz
Bringebær- og limoncellospritz

 

Du finner mange spennende drinker, både med og uten alkohol her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Hummer med couscoussalat

Hummer med couscoussalat er en rett som er inspirert av landene i Midt-Østen. Jeg kjøper hummer hos Meny og får dem til å dele dem i 2, ta ut paven og knuse klørne, så det bare er å legge dem på toppen av salaten ved servering.  Oppskriften er passe til 4 personer.

Dressingen:

1 beger creme fraiche

2 dl majones

2 ss karri

4 ss mangoeddik

Salt og pepper

Bland alt sammen, smak til med salt og pepper og sett kaldt til den skal brukes.

Salaten:

2 porsjoner couscous

1 ss kyllingfond

2 ss olivenolje

1 pose sukkererter

1 vårløk, finstrimlet

Salat etter eget ønske, finstrimlet

1 paprika i strimler

Spissrødkål, eller vanlig rødkål, finstrimlet

1 neve granateplekjerner

1 neve spirer, f.eks. reddik

Gi sukkerertene et raskt oppkok og kjøl dem øyeblikkelig ned i iskaldt vann. Skjær av endene og del dem i tre. Kok couscous etter anvisning på pakken, men tilsett fond og olje. Fordel den på tallerkener eller på et stort fat. Legg på salat, kål, paprika, sukkererter og vårløk. Legg på hummerne, dryss på spirer og risle over litt av dressingen før du drysser over granateplekjerner og spirer. Server resten av dressingen i en bolle, så hver enkelt kan bestemme mengden selv.

 

Hummer med couscoussalat
Hummer med couscoussalat

 

Er du glad i hummer og andre skalldyr? Du finner mange spennende oppskrifter fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Mongolske lammestrimler

Mongolske lammestrimler har mye smak fra den deilige marinaden. Du får kjøpt black bean sauce i asiatiske butikker. Mongolske lammestrimler blir aller best, om de får marinere lenge, så et tips i en hektisk hverdag, er å legge den i marinade kvelden før, så blir det en middag i løpet av veldig kort tid neste dag.

800 g – 1 kg lammestrimler

4 ss soyasaus

4 ss svart bønnesaus

2 ss risvineddik

4 fedd hvitløk, finhakket

2 ts finrevet fersk ingefær

1 ts kinesisk femkrydder

4 ss peanøttolje

6 vårløk, i  skiver på skrå

2,5 dl kjøttkraft, ev. vann og oksefond

1 ss sesamolje

Ev. maisenna

Ris eller nudler, kokt etter anvisning på pakken

Fremgangsmåte:

Bland soyasaus, black bean sauce, risvineddik, hvitløk, ingefær og kinesisk femkrydder i en bolle og rør inn lammestrimlene. Dekk til og sett kaldt i min. 2 timer for å marinere dem.

Brun lammestrimlene i peanøttolje i en wok eller sautépanne på høy varme, helst litt om gangen. Legg kjøttet tilbake i pannen, tilsett kraft og sesamolje og la det koke i noen minutter, mens du koker ris eller nudler, etter anvisning på pakken.

Om sausen er før tynn, kan du tilsette litt maisennajevner. Tilsett vårløken i sausen når det er igjen ca. 2 min. av koketiden på tilbehøret og kok videre, så vårløken er så vidt mør.

Om du ønsker, kan du servere mongolske lammestrimler med litt friske urter, f.eks. koriander.

Mongolske lammestrimler
Mongolske lammestrimler

Du finner flere spennende og velsmakende oppskrifter fra Mongolia her.

Du finner masse spennende og velsmakende matretter, fra fjern og nær her og om du har lyst på flere wokretter, finner du dem her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Pannebrød

Pannebrød er en fin avveksling til pitabrød og det er litt sunnere, siden det er litt grovere. Du kan steke dem i ovnen i stedet for i panna, om du vil.

350 g hvetemel

50 g sammalt rug

2 ts sukker

1 ts salt

1/2 pakke gjær

2 1/4 dl vann

1 dl yoghurt

1 ss olivenolje

Elt alt godt sammen i en kjøkkenmaskin i 10 min. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve i min. 1 time.

Del deigen i 8 like deler og form det til baller. La ballene hvile under plast i 15-20 minutter, før du kjevler ut ballene til runde brød. La dem etterheve i min. 20 minutter.

Bruk stekepanne med slippbelegg og tykk bunn. Sett den på middels varme i noen minutter, til den er god og varm.

Stek ett og ett brød. Snu etter ca. 1 minutt på den ene siden, før du snur dem og steker til de er gjennomstekte på den andre siden. Tiden avhenger av hvor tynt du har kjevlet dem.

Oppbevar brødene i et kjøkkenhåndkle og spis dem mens de fortsatt er lune.

Brødene kan også stekes i ovn på 200 grader, eller på pizzastein på grillen, til de får fin farge.

Pannebrød
Pannebrød

 

Du finner mange spennende oppskrifter på spennende og velsmakende brød fra hele verden her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Sitron- og urtebakt laks

Sitron- og urtebakt laks er både lettvint og godt. Jeg brukte båtpoteter og smørdampede gulrøtter til, men du kan gjerne bruke kokte poteter og andre grønnsaker også.

Potetene:

200-250 g poteter per person

Raps- eller solsikkeolje

Salt og pepper

Del potetene i båter og legg dem i en ildfast form og risle over litt olje. Krydre med salt og pepper og stek i ovnen på 250 grader til de får en gyllen, fin farge og er gjennomstekte. Rør et par ganger under stekingen, så de får farge på alle sider.

Laksen:

1 kg laksefilet med skinn

Salt og pepper

2 dl crème fraîche

1 neve finhakket kjørvel, ev. persille el. dill

Skall av 1 sitron

1 ss flytende honning

Legg laksen med skinnsiden ned i en smurt ildfast form. Krydre med fiskekrydder, salt og pepper.

Bland sammen resten av ingrediensene og smør blandingen over laksen.

Stek den i ovnen på 200 grader i ca. 30 min. Skvis over litt sitron og server med valgfrie poteter og grønnsaker.

 

Sitron- og urtebakt laks
Sitron- og urtebakt laks

 

Du finner spennende og varierte fiskeoppskrifter fra hele verden her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.