Karamelldagen feires i USA i dag og det synes jeg er på sin plass, så nydelig som karamell smaker. Karamell har til og med fått sin egen dans, som heter karamelldansen. Du finner den på youtube, om du vil se selv.
Jeg vil benytte anledningen til å foreslå en fantastisk deilig karamellsaus med peanøtter, som passer godt til både kaker, is og andre desserter. Du finner oppskriften her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Karamelldagen feires i USA i dag og det synes jeg er på sin plass, så nydelig som karamell smaker. Karamell har til og med fått sin egen dans, som heter karamelldansen. Du finner den på youtube, om du vil se selv.
Jeg vil benytte anledningen til å foreslå en fantastisk deilig karamellsaus med peanøtter, som passer godt til både kaker, is og andre desserter. Du finner oppskriften her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Karamelldagen feires i USA i dag og det synes jeg er på sin plass, så nydelig som karamell smaker. Karamell har til og med fått sin egen dans, som heter karamelldansen. Du finner den på youtube, om du vil se selv.
Jeg vil benytte anledningen til å foreslå en fantastisk deilig karamellsaus med peanøtter, som passer godt til både kaker, is og andre desserter. Du finner oppskriften her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Islands nasjonaldag er en feiring av uavhengigheten fra Danmark. De går ut på gatene for å feire sin selvstendighet med fargerike seremonier, tog, gateteater, underholdning og friluftsdans i midnattssolen.
De tradisjonelle matrettene er ofte med fisk, hval, melkeprodukter eller lam.
Laufabrauð, kleinur og bollur er populære bakverk.
Þorramatur er en tradisjonell buffet, som inneholder tradisjonelt tilberedte kjøtt- og fiskeprodukter, servert med rugbrød.
Nasjonalretten er Kæstur Hàkarl – hai, som først graves i to måneder og deretter henges i to måneder. Dette gjør at den blir kraftig gjæret og den nytes gjerne med Svartadaudir, en snaps laget på potet.
Du kan være med å feire Islands nasjonaldag, med en deilig matrett. Du finner oppskrifter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Islands nasjonaldag er en feiring av uavhengigheten fra Danmark. De går ut på gatene for å feire sin selvstendighet med fargerike seremonier, tog, gateteater, underholdning og friluftsdans i midnattssolen.
De tradisjonelle matrettene er ofte med fisk, hval, melkeprodukter eller lam.
Laufabrauð, kleinur og bollur er populære bakverk.
Þorramatur er en tradisjonell buffet, som inneholder tradisjonelt tilberedte kjøtt- og fiskeprodukter, servert med rugbrød.
Nasjonalretten er Kæstur Hàkarl – hai, som først graves i to måneder og deretter henges i to måneder. Dette gjør at den blir kraftig gjæret og den nytes gjerne med Svartadaudir, en snaps laget på potet.
Du kan være med å feire Islands nasjonaldag, med en deilig matrett. Du finner oppskrifter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Islands nasjonaldag er en feiring av uavhengigheten fra Danmark. De går ut på gatene for å feire sin selvstendighet med fargerike seremonier, tog, gateteater, underholdning og friluftsdans i midnattssolen.
De tradisjonelle matrettene er ofte med fisk, hval, melkeprodukter eller lam.
Laufabrauð, kleinur og bollur er populære bakverk.
Þorramatur er en tradisjonell buffet, som inneholder tradisjonelt tilberedte kjøtt- og fiskeprodukter, servert med rugbrød.
Nasjonalretten er Kæstur Hàkarl – hai, som først graves i to måneder og deretter henges i to måneder. Dette gjør at den blir kraftig gjæret og den nytes gjerne med Svartadaudir, en snaps laget på potet.
Du kan være med å feire Islands nasjonaldag, med en deilig matrett. Du finner oppskrifter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Elggryte med bacon, godt krydder og fløte, er en deilig høst- eller vinterrett og du kan bruke de seigeste delene av elgen, siden den skal koke i flere timer, til kjøttet blir mørt og nydelig. Om du heller vil bruke annen vilt, som f.eks. hjort, går det helt fint. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
800-900 g elgkjøtt i store terninger
200 g bacon, grovhakket
200 g sopp
2 løk i båter
2 ss smør
4 laurbærblader
4 nellikspiker
3 ts tørket timian
8 dl god elgkraft, eller vann og viltfond, eller vann og kraftbein
6 gulrøtter i skiver
1/2 sellerirot i terninger
1 persillerot
5 dl fløte
2 ss tyttebærsyltetøy
½ salt
1 ts pepper
Brun kjøttet, soppen og løken i en gryte med smør.
Tilsett krydderet og kraften, som skal dekke kjøttet, så fyll på vann og fond, om du ikke har nok kraft. Kok opp og la det småkoke på svak varme under lokk i 2 timer.
Tilsett grønnsaker, tyttebær og fløte og la det småkoke uten lokk i 30 minutter, til grønnsakene er møre og sausen tykner. Smak til elggryten med salt og pepper. Server elggryte med bacon sammen med kokte poteter eller potetmos.
Thai grønn curry med kylling og brekkbønner er en lettvint og smakfull kylling- og bønnecurry. Oppskriften er passe til 4 pers.
800 g kyllingfilet i terninger
Litt nøytral olje
4 strimlede rødløk
4 ss Thai green curry paste
2 bokser kokoskrem (ev. kokosmelk)
300 g brekkbønner
2 ss finhakket ingefær
2 fedd finhakket hvitløk
Litt frisk, finhakket koriander
Stek kyllingfilet i olje til de er lett brune. Tilsett rødløk, Thai green curry paste, kokoskrem (ev. kokosmelk), brekkbønner, ingefær og hvitløk. Kokes i 10 minutter, før du strør over finhakket koriander og serverer den med ris.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Irans nasjonaldag er feires på uavhengighetsdagen og er en nasjonal fridag. Dagen har vært feiret siden 1979.
Iransk mat er kombinasjoner av ris med kjøtt, grønnsaker og nøtter. De bruker mye urter sammen med frukt som plommer, granatepler, kvede, svisker, aprikoser og rosiner. Av krydder og smakstilsetninger bruker de mye safran, tørket lime og andre sitrusfrukter, kanel, gurkemeie og persille.
Du finner spennende matretter fra Iran HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Irans nasjonaldag er feires på uavhengighetsdagen og er en nasjonal fridag. Dagen har vært feiret siden 1979.
Iransk mat er kombinasjoner av ris med kjøtt, grønnsaker og nøtter. De bruker mye urter sammen med frukt som plommer, granatepler, kvede, svisker, aprikoser og rosiner. Av krydder og smakstilsetninger bruker de mye safran, tørket lime og andre sitrusfrukter, kanel, gurkemeie og persille.
Du finner spennende matretter fra Iran HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.