Stelle i hagen nakendagen (World Naked Gardening Day) ble grunnlagt i 2005 i USA av naturisten Mark Storey, men dagen ble raskt adoptert av flere andre land. En fun fact, er at du faktisk ikke kan bli straffet for å vandre naken rundt i egen hage. Det er kanskje greit å la det være av hensyn til naboene dine.
Naken eller ikke, det er hyggelig å pusle i hagen og hvis du vil ha litt inspirasjon, kan du ta en titt HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Stelle i hagen nakendagen (World Naked Gardening Day) ble grunnlagt i 2005 i USA av naturisten Mark Storey, men dagen ble raskt adoptert av flere andre land. En fun fact, er at du faktisk ikke kan bli straffet for å vandre naken rundt i egen hage. Det er kanskje greit å la det være av hensyn til naboene dine.
Naken eller ikke, det er hyggelig å pusle i hagen og hvis du vil ha litt inspirasjon, kan du ta en titt HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Stelle i hagen nakendagen (World Naked Gardening Day) ble grunnlagt i 2005 i USA av naturisten Mark Storey, men dagen ble raskt adoptert av flere andre land. En fun fact, er at du faktisk ikke kan bli straffet for å vandre naken rundt i egen hage. Det er kanskje greit å la det være av hensyn til naboene dine.
Naken eller ikke, det er hyggelig å pusle i hagen og hvis du vil ha litt inspirasjon, kan du ta en titt HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Burger med smak av Italia er perfekt, om du er glad i burger, og liker italienske smaker. Den kan lages i stekepanna på denne tiden av året, men kan gjerne stekes på grillen en deilig sommerdag.
Burgerne:
800 g karbonadedeig
2 egg
1 ts salt
1 ts pepper
2 ts tørket basilikum
2 ts tørket oregano
1 ss finhakket frisk basilikum
1 ss worcestersaus
2 dl revet parmesan
2 fedd finhakket hvitløk
Start med å spe karbonadedeigen med egg, salt, basilikum, oregano, pepper, basilikum, worcestersaus, parmesan og hvitløk. Når deigen er rørt godt sammen, formes den til 4 burgere og stekes i en blanding av rapsolje og smør.
Som tilbehør, bruker vi pitabrød, råkost ev. ruccola, tomater, agurk og rødløk i tynne skiver. Vi bruker også parmesanpoteter, som du finner oppskriften på her.
Dressing:
1 dl olivenolje
1/2 dl hvitvinseddik
2 ss vann
2 ts honning
1 ss sitronsaft
3 ss revet parmesan
3/4 ts hvitløkssalt
1 ts tørket persille
1 ts tørket basilikum
1/2 ts tørket oregano
1 ts tørket chili
Rør alt sammen og smak til med salt og pepper.
Om du vil lage pita selv, finner du oppskrift her.
Servering:
Varm pitabrødene i ovnen, skjær et snitt inn fra siden. Legg i burger, grønnsaker og dressing. Server burger med smak av Italia med parmesanpoteter.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Peshwarinan er fra Peshwariprovinsen i Pakistan. Nanbrød er en viktig del av et indisk eller pakistansk måltid, og peshwarinan er det aller beste av dem. Om du skal bake nanbrød en eneste gang i livet, er det dette. Det er ikke vanskelig og tar heller ikke lang tid.
500 g hvetemel
1,5 ss sukker
2 ts salt
1/2 pk gjær
5 ss yoghurt
2 ss smeltet ghee eller smør
2 dl lunken melk
Elt sammen mel, sukker, salt, gjær, yoghurt, smeltet ghee eller smør og lunken melk. La den heve, på et lunt sted, til dobbel størrelse i bollen, under plast eller et klede.
Fyll:
70 g smeltet smør
6 ss revet kokos
3 ss rosiner
6 ss mandelflak
1,5 ss sukker
Fyllet lages av smeltet smør, kokos, rosiner, mandelflak og sukker, som blandes og avkjøles.
Del deigen i 8 like emner. Sett dem på bakepapir, dryss lett med mel, dekk med plastfolie og la dem stå i 20 minutter.
Ta hver ball, press litt fyll inn i midten og lukk deigen over. Trykk dem flate med hendene og form dem til tårer på ca. 20×10 cm. Legg dem tilbake på bakepapiret og la dem heve i 30 min. til, med plast over, før du steker dem i ovnen på full varme til de er brunet og oppblåst.
Holdes varme til servering. Pensle med smeltet ghee eller smeltet smør.
Du finner flere spennende og velsmakende matretter fra Pakistan HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Fylt kyllingbryst med soppstuing smaker nydelig og ser ganske imponerende ut, selv om den er enkel å lage. Du trenger 1-2 kyllingfileter per person, avhengig av størrelse og hvor storspiste gjestene er.
Bank kyllingfiletene flate med en biffbanker. Smør på pesto, legg på hakket, soltørket tomat og strø over reven Parmesan, eller en annen ost med mye smak. Rull sammen kyllingfiletene og pakk dem inn i spekeskinke eller bacon. Legg dem i smurt ildfast form og sett dem i ovnen på 200 grader i 30 minutter.
Her serverer jeg dem med sukkererter, som kun har fått et raskt oppkok i saltet vann og kjølt raskt ned i kaldt vann. I tillegg har jeg båtpoteter, som du finner oppskrift på her.
og soppstuing med parmesan, som du finner oppskrift på her.
Du finner flere nydelige oppskrifter med kylling HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Svart og gull er favorittfargene mine, når jeg dekker bord for tiden. Jeg synes det ser litt eksklusivt ut, men med brikker i stedet for duk, ser det uformelt ut likevel.
Serviset er fra Villeroy & Boch og heter Urban Nature. Glassene heter Sonja og er fra Hadeland.
Blomsten er satt opp av min yndlingsdekoratør hos Interflora. Jeg leverer ofte en serviett til dem, så de lager noe som passer til den.
Serviettene, brikkene og lyslyktene har jeg kjøpt i en lokal interiørbutikk og bestikket fant jeg i en nettbutikk for lenge siden.
Om du har lyst til å se menyen til denne middagen, som ble servert med svart og gull på bordet? Trykk på hver av rettene, for å se oppskrift og bilder av dem:
Lammecarré med potet- og løkstabler og rotgrønnsaker julienne er velsmakende selskapsmat, som vil imponere gjestene. Du får kjøpt lammecarré i velassorterte matbutikker, f.eks. hos Meny. Til 4 pers. trenger du 2 lammecaréer.
Lammecarré:
2 lammecaréer
1 dl olivenolje
4 ss søt balsamico
2 fedd finmalt hvitløk (ev. fra glass eller tube)
1/2 ts pepper
1 ts salt
2 ts rosmarin
Carréen smøres inn med en blanding av olivenolje, balsamico, hvitløk, salt, pepper og rosmarin.
Det kan gjerne få hvile noen timer, gjerne over natten, med denne blandingen. Grill kjøttet til det får en lekker gyllen farge og kjernetemperaturen er 58 grader.
Du kan ev. brune kjøttet i en stekepanne med smør og olje og sette det i stekeovnen på 125 grader i ca. 20 minutter. Bruk steketermometer og ta ut kjøttet når du har oppnådd ønsket kjernetemperatur:
Lite stekt: 55 grader Medium: 60 grader Medium pluss: 70 grader
La kjøttet hvile noen minutter, før du deler det opp.
Rotgrønnsaker julienne:
Gulrot og sellerirot skjæres i tynne strimler (julienne). Jeg bruker det aller groveste på rivjernet til kjøkkenmaskinen og da går det på noen få sekunder, men du kan også bruke kniv. Jeg legger det i ildfast form, sammen med en god kladd smør, litt salt og masse finhakket estragon. Sett rotgrønnsaker julienne midt i ovnen på 175 grader i 45 minutter og rør av og til.
Potet- og løkstabler:
Bakepoteter skjæres i tynne skiver og legges i stabler i en smurt ildfast form, sammen med skivet rødløk, salt og pepper. Strø parmesan på toppen og legg på en klatt smør. Jeg bruker en metallring under stablingen, slik at alt holder seg på plass. Om du ikke har metallring, kan du fylle potet- og løkstablene i små, ildfaste former. Bak potet- og løkstabler i stekeovnen på 175 grader i 60 minutter.
Du finner masse, både tradisjonelle og mer spennende lammeoppskrifter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Soppstuing med parmesan får en smak av Italia, grunnet parmesanen. Den er nydelig til både grillet og stekt kjøtt og hvit fisk.
3 pakker med strimlet sopp, f.eks. aromasopp og sjampinjong
2 ss smør
1 finhakket løk
1 ss kyllingfond ev. buljongterning
4 dl fløte
1 god neve nyrevet, frisk parmesan
Litt nykvernet pepper
1 neve finhakket kjørvel, ev. andre urter du liker
Stek soppen i smøret. Tilsett løk og stek videre til den er gyllen. Tilsett fond og 4 fløte. La det småkoke til soppstuingen er passe tykk. Smak til med parmesan og pepper. Tilsett kjørvel ved servering.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Tacoform er en fin avveksling fra den vanlige fredagstacoen. Den inneholder ris, så du trenger ikke lefser eller tacoskjell, men det er godt med en salat og litt tacochips til. Oppskriften er passe til 4 personer.
4 dl ris
1 løk, finhakket
2 ss smør til steking
300 g bønner, gjerne med chili
1 liten boks mais
3 ss koriander, finhakket
1 ss tacokrydder
1/2 ts pepper
600 g kjøttdeig
125 g Crème Fraîche
4 dl tacosaus
1 pk revet ost, gjerne vellagret
Kok ris etter anvisning på pakken.
Brun kjøttdeig og løk i en kjele. Rør inn tacokrydder og koriander og fordel blandingen utover en ildfast form. Fordel bønner over, deretter mais og ris. Dryss over 1/3 av osten.
Bland sammen crème fraîche og tacosaus og fordel utover risen.
Strø resten av osten over og stek på midterste rille på 200 grader i ca. 20 minutter, til osten er gyllen.
Server gjerne tacoform med en frisk salat og tacochips.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.