Danmarks grunnlovsdag

Danmarks grunnlovsdag markerer innføringen av den første grunnloven i 1849. Det var kongens kone som ba Frederik VII om å signere akkurat denne dagen, så det alltid ville bli flagget på sønnens fødselsdag i fremtiden. Dagen ble feiret som en festdag de første årene, men nå blir den ikke feiret lenger og det er kun fri fra jobben fra kl. 12.00 og ut dagen. Denne dagen er også den danske farsdagen.

Dansk tradisjonsmat er jordnær og har en del til felles med den norske. Noen av de mest kjente rettene er smørrebrød, frikadeller, rødgrøt og den røde pølsa. Du finner oppskrifter fra Danmark HER.

Danmarks grunnlovsdag

Danmarks grunnlovsdag markerer innføringen av den første grunnloven i 1849. Det var kongens kone som ba Frederik VII om å signere akkurat denne dagen, så det alltid ville bli flagget på sønnens fødselsdag i fremtiden. Dagen ble feiret som en festdag de første årene, men nå blir den ikke feiret lenger og det er kun fri fra jobben fra kl. 12.00 og ut dagen. Denne dagen er også den danske farsdagen.

Dansk tradisjonsmat er jordnær og har en del til felles med den norske. Noen av de mest kjente rettene er smørrebrød, frikadeller, rødgrøt og den røde pølsa. Du finner oppskrifter fra Danmark HER.

Fetetirsdag

Fetetirsdag (feitetirsdag – feittirsdag – grautatirsdag – hvitetirsdag – mardi gras) er dagen før faste. Denne dagen skulle du spise kraftig kost, som en overgang til de magre fastedagene. I Norge er det flere tradisjoner denne dagen, saltkjøtt og kålrotstappe er tradisjon i Trøndelag. Det er også vanlig å spise rømmegrøt, og fastelavnsboller.

Om du har lyst på pinnekjøtt på fetetirsdag, finner du oppskrift med en helt nydelig saus HER.

Fetetirsdag
Fetetirsdag

Om du har lyst på rømmegrøt, finner du oppskrift HER.

 

Fetetirsdag

Fetetirsdag (feitetirsdag – feittirsdag – grautatirsdag – hvitetirsdag – mardi gras) er dagen før faste. Denne dagen skulle du spise kraftig kost, som en overgang til de magre fastedagene. I Norge er det flere tradisjoner denne dagen, saltkjøtt og kålrotstappe er tradisjon i Trøndelag. Det er også vanlig å spise rømmegrøt, og fastelavnsboller.

Om du har lyst på pinnekjøtt på fetetirsdag, finner du oppskrift med en helt nydelig saus HER.

Om du har lyst på rømmegrøt, finner du oppskrift HER.