Laksetaco smaker bedre enn det høres ut. Jeg liker godt denne varianten med fisk og hjemmelaget salsa. Det går fort å lage laksetaco. Den trenger kun å stekes i 2 minutter med krydder og olje og den tilsettes heller ikke vann, som du gjør med kjøttdeigtaco. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
Laksen:
600 g laksefilet, f.eks. Salma
4 ss tacokrydder, gjerne hjemmelagd
2 ss nøytral olje, f.eks raps
Krydre laksen med tacokrydder og stek den i oljen i 1 minutt på hver side.
Salsa:
4 tomater i små terninger
1/2 slangeagurk i små terninger
1/4 finhakket rødløk
1 liten boks mais
Bland alle ingrediensene til salsaen og smak til med salt og pepper
Server laksetaco med lomper, tacosaus etter eget ønske, reven ost og ev. rømme eller guacamole, som du finner oppskrift på her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Venezuelas nasjonaldag er en feiring av frigjøringen fra Spania i 1811. Dagen feires med militærparader.
Venezuelas mat er variert, full av ferske råvarer og med noen fascinerende kombinasjoner. Den er inspirert av Latin-Amerika, men med mye europeisk og vestafrikansk innflytelse.
Venezuelas nasjonaldag er en feiring av frigjøringen fra Spania i 1811. Dagen feires med militærparader.
Venezuelas mat er variert, full av ferske råvarer og med noen fascinerende kombinasjoner. Den er inspirert av Latin-Amerika, men med mye europeisk og vestafrikansk innflytelse.
Venezuelas nasjonaldag er en feiring av frigjøringen fra Spania i 1811. Dagen feires med militærparader.
Venezuelas mat er variert, full av ferske råvarer og med noen fascinerende kombinasjoner. Den er inspirert av Latin-Amerika, men med mye europeisk og vestafrikansk innflytelse.
Guatemalas nasjonaldag er en feiring av uavhengigheten fra Spania i 1821. Dagen feires med livlige skoletog med flagg og dans i tradisjonelle Mayadrakter.
Maten i Guatemala bygger på Maya-kjøkkenet, men med spansk innflytelse. De bruker mye mais, chili og bønner. Mayaene var de første som lagde sjokolade. Guatemala har matvarer som ofte spises på bestemte ukedager.
Guatemalas nasjonaldag er en feiring av uavhengigheten fra Spania i 1821. Dagen feires med livlige skoletog med flagg og dans i tradisjonelle Mayadrakter.
Maten i Guatemala bygger på Maya-kjøkkenet, men med spansk innflytelse. De bruker mye mais, chili og bønner. Mayaene var de første som lagde sjokolade. Guatemala har matvarer som ofte spises på bestemte ukedager.
Equadors nasjonaldag markerer dagen da frigjøringen ble erklært. Dagen feires med militærparader, det pyntes i gatene og det arrangeres dans og andre kulturelle arrangementer.
Ecuador har en spennende og variert matkultur. Siden klimaet er variert, dyrker de både ris, poteter, epler, pærer, ananas, bananer og appelsiner. I tillegg har de spennende vekster, som vi aldri har hørt om. De som bor ved kysten spiser mye sjømat fra Stillehavet, mens befolkningen i høyden, lenger inn i landet har helt andre spesialiteter.
Nasjonalretten er helstekt marsvin og kommer nok aldri på bloggen. Du finner matretter fra Ecuador HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Equadors nasjonaldag markerer dagen da frigjøringen ble erklært. Dagen feires med militærparader, det pyntes i gatene og det arrangeres dans og andre kulturelle arrangementer.
Ecuador har en spennende og variert matkultur. Siden klimaet er variert, dyrker de både ris, poteter, epler, pærer, ananas, bananer og appelsiner. I tillegg har de spennende vekster, som vi aldri har hørt om. De som bor ved kysten spiser mye sjømat fra Stillehavet, mens befolkningen i høyden, lenger inn i landet har helt andre spesialiteter.
Nasjonalretten er helstekt marsvin og kommer nok aldri på bloggen. Du finner matretter fra Ecuador HER.
Equadors nasjonaldag markerer dagen da frigjøringen ble erklært. Dagen feires med militærparader, det pyntes i gatene og det arrangeres dans og andre kulturelle arrangementer.
Ecuador har en spennende og variert matkultur. Siden klimaet er variert, dyrker de både ris, poteter, epler, pærer, ananas, bananer og appelsiner. I tillegg har de spennende vekster, som vi aldri har hørt om. De som bor ved kysten spiser mye sjømat fra Stillehavet, mens befolkningen i høyden, lenger inn i landet har helt andre spesialiteter.
Nasjonalretten er helstekt marsvin og kommer nok aldri på bloggen. Du finner matretter fra Ecuador HER.
Chiles nasjonaldag kalles Fiestas Patrias de Chile og markerer starten på uavhengigheten fra Spania i 1810 denne dagen. De feirer med fargerike festdrakter og dans i gatene.
Chile har mattradisjoner som er en blanding av urbefolkningens tradisjoner med innblanding fra Europa. Nord i Chile serveres det mye sjømat, f.eks. sverdfisk og tunfisk. Du får også servert også rå sjøpiggsvin. Litt lenger sør er empanada, en vanlig rett. Helt sør serveres det mye forskjellige stuinger, gjerne med potet og mais. To lokale spesialiteter er tomaticán og salpicón. De bruker også mye frikasséer av lam, kylling eller skalldyr.