Tunisias uavhengighetsdag markerer uavhengigheten fra Frankrike i 1956. Dagen feires med opptog og flagg.
Maten fra Tunisia er ofte basert på olivenolje , krydder, tomater, fisk, skalldyr og kjøtt. De bruker mye «varmt» krydder i middagen, som vi fra Norge ofte forbinder med julebakst.
Tunisere lager mye av maten i en tagine, men du kan lage den i en vanlig gryte også.
Kryddere som harissa og ras el hanout, finner du i asiatiske butikker.
Du finner spennende og smaksrike matretter fra Tunisia HER.
Tunisias uavhengighetsdag markerer uavhengigheten fra Frankrike i 1956. Dagen feires med opptog og flagg.
Maten fra Tunisia er ofte basert på olivenolje , krydder, tomater, fisk, skalldyr og kjøtt. De bruker mye «varmt» krydder i middagen, som vi fra Norge ofte forbinder med julebakst.
Tunisere lager mye av maten i en tagine, men du kan lage den i en vanlig gryte også.
Kryddere som harissa og ras el hanout, finner du i asiatiske butikker.
Du finner spennende og smaksrike matretter fra Tunisia HER.
Sør-Afrikas nasjonaldag kalles også den nasjonale frihetsdagen og de feirer at de har hatt frie, ikkeradikale, demokratiske valg siden 1994.
Maten fra Sør-Afrika er veldig variert og mye av den inneholder ingredienser vi ikke har hørt om i Norge. De serverer eksotiske retter som krokodillekjøtt og sauehoder, men også matretter vi kjenner igjen fra Europa. Oksekjøtt er det mest verdsatte kjøttet og vegetarmat blir møtt med forvirring. De fleste måltider serveres med grønnsaker som for eksempel gresskar, bønner og kål. Du finner oppskrifter fra Sør-Afrika HER.
Sør-Afrikas nasjonaldag kalles også den nasjonale frihetsdagen og de feirer at de har hatt frie, ikkeradikale, demokratiske valg siden 1994.
Maten fra Sør-Afrika er veldig variert og mye av den inneholder ingredienser vi ikke har hørt om i Norge. De serverer eksotiske retter som krokodillekjøtt og sauehoder, men også matretter vi kjenner igjen fra Europa. Oksekjøtt er det mest verdsatte kjøttet og vegetarmat blir møtt med forvirring. De fleste måltider serveres med grønnsaker som for eksempel gresskar, bønner og kål. Du finner oppskrifter fra Sør-Afrika HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Sør-Afrikas nasjonaldag kalles også den nasjonale frihetsdagen og de feirer at de har hatt frie, ikkeradikale, demokratiske valg siden 1994.
Maten fra Sør-Afrika er veldig variert og mye av den inneholder ingredienser vi ikke har hørt om i Norge. De serverer eksotiske retter som krokodillekjøtt og sauehoder, men også matretter vi kjenner igjen fra Europa. Oksekjøtt er det mest verdsatte kjøttet og vegetarmat blir møtt med forvirring. De fleste måltider serveres med grønnsaker som for eksempel gresskar, bønner og kål. Du finner oppskrifter fra Sør-Afrika HER.
Mosambiks nasjonaldag markerer uavhengigheten fra Portugal og har vært feiret siden 1975. Dagen feires stort i Maputo, med en flott konsert, med musikk, dans, kunst og poesi.
Mosambiks tradisjonsmat består mye av fersk sjømat, maisgrøt, hirse, gryteretter og mandioka (cassava pudding). Det er vanlig å servere kylling med bønner, kassavachips, batatapoteter, kokosnøtt og cashewnøtter. Det brukes mye hvitløk og piri piri (portugisisk innflytelse).
Mosambiks nasjonaldag markerer uavhengigheten fra Portugal og har vært feiret siden 1975. Dagen feires stort i Maputo, med en flott konsert, med musikk, dans, kunst og poesi.
Mosambiks tradisjonsmat består mye av fersk sjømat, maisgrøt, hirse, gryteretter og mandioka (cassava pudding). Det er vanlig å servere kylling med bønner, kassavachips, batatapoteter, kokosnøtt og cashewnøtter. Det brukes mye hvitløk og piri piri (portugisisk innflytelse).
Mosambiks nasjonaldag markerer uavhengigheten fra Portugal og har vært feiret siden 1975. Dagen feires stort i Maputo, med en flott konsert, med musikk, dans, kunst og poesi.
Mosambiks tradisjonsmat består mye av fersk sjømat, maisgrøt, hirse, gryteretter og mandioka (cassava pudding). Det er vanlig å servere kylling med bønner, kassavachips, batatapoteter, kokosnøtt og cashewnøtter. Det brukes mye hvitløk og piri piri (portugisisk innflytelse).
Kokostonkatsu er en spennende rett som spises i japan og flere av landene i det nordlige Stillehavet. Jeg har brukt svinefilet, men du kan også bruke renskårede svinekoteletter.
Svinefilet:
2 egg
2 ss olivenolje
800 g svinefilet
Salt og pepper
100 g rismel
200 g kokosmel
Pisk sammen egg med olivenolje. Del svinefilet i tommetykke skiver og bank skivene flate. Krydre dem med salt og pepper, vend dem i rismel, så i eggeblandingen og tilslutt i kokosmel. Stek dem i en panne med olje, ca. 2-3 minutter på hver side, til de får lekker gyllen farge.
Kålsalat:
1 kålhode
1 grapefrukt
Salt
Mirin
Sesamfrø
Snitt kålhodet fint. Skær toppen og bunnen av grapefrukten og skjær av skallet. Skjær ut filetene og legg dem i en skål. Press saften ut av «skroget». Masser kålen med litt salt og grapefruktjuicen. Smak til med Mirin og salt. Vend inn grapefruktfiletene inn i kålen. Dryss over sesamfrø.
Tonkatsusaus:
1 ss soyasaus
1 ss mirin
40 g tomatpuré
1 ss sukker
1 ss dijonsennep
2 ss worcestersaus
1 fedd finhakket hvitløk
Bland alle ingrediensene. Smak om det må ha mer soyasaus eller Mirin.
Servering av kokostonkatsu: Anrett med ris i bunnen av tallerkenen, deretter svinefiletene, hell saus over og server salaten ved siden av.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Marokkos nasjonaldag er en feiring av løsrivelsen fra Frankrike. Dagen feires med parader og folkefest.
Marokkansk mat er smaksrik, med mye varme krydder, hvitløk, løk, tørkede frukter og lang tilberedning i f.eks. tagine. Vi kjøpte vår første tagine for mange år siden og har flere, både i forskjellige størrelser og egne som er spesielt beregnet for servering.
Du finner spennende og fulle matretter fra Marokko her.