Argentinas nasjonaldag kalles First Government Day og de feirer løsrivelsen fra Spania etter mairevolusjonen i 1810. Dagen feires med flagg, de kler seg i blått og hvitt, som er fargene i flagget. I tillegg arrangeres det konserter, utstillinger og dansearrangementer.
Argentina ligger helt sør i Sør-Amerika og de fleste som bor der er etterkommere av utvandra italienere og spanjoler og det har påvirket mattradisjonene i stor grad. Mattradisjonene er en kulturell blanding av matretter fra middelhavsland som Italia og Spania, og jordbruksprodukter og ingredienser som finnes naturlig i landet. Argentina er aller mest kjent for er kjøttrettene sine og regnes av mange for å ha verdens beste storfekjøtt.
Argentinas nasjonaldag kalles First Government Day og de feirer løsrivelsen fra Spania etter mairevolusjonen i 1810. Dagen feires med flagg, de kler seg i blått og hvitt, som er fargene i flagget. I tillegg arrangeres det konserter, utstillinger og dansearrangementer.
Argentina ligger helt sør i Sør-Amerika og de fleste som bor der er etterkommere av utvandra italienere og spanjoler og det har påvirket mattradisjonene i stor grad. Mattradisjonene er en kulturell blanding av matretter fra middelhavsland som Italia og Spania, og jordbruksprodukter og ingredienser som finnes naturlig i landet. Argentina er aller mest kjent for er kjøttrettene sine og regnes av mange for å ha verdens beste storfekjøtt.
Havregrøt med banan, rosiner og mandelflak er sunn mat, som smaker godt til frokost, men den kan spises til alle måltider. Denne oppskriften er passe til 1-2 personer.
Havregrøt under koking
1,5 dl havregryn
4 dl melk ev. vann
1 klype salt
Kok opp under omrøring og la det småkoke til ønsket konsistens, før du rører inn salt.
Mens grøten koker, skreller og skiver du en banan.
Fordel grøten i to boller og legg på bananskiver, rosiner og mandelflak.
Havregrøt med banan, rosiner og mandelflak
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Tunisias uavhengighetsdag markerer uavhengigheten fra Frankrike i 1956. Dagen feires med opptog og flagg.
Maten fra Tunisia er ofte basert på olivenolje , krydder, tomater, fisk, skalldyr og kjøtt. De bruker mye «varmt» krydder i middagen, som vi fra Norge ofte forbinder med julebakst.
Tunisere lager mye av maten i en tagine, men du kan lage den i en vanlig gryte også.
Kryddere som harissa og ras el hanout, finner du i asiatiske butikker.
Du finner spennende og smaksrike matretter fra Tunisia HER.
Tunisias uavhengighetsdag markerer uavhengigheten fra Frankrike i 1956. Dagen feires med opptog og flagg.
Maten fra Tunisia er ofte basert på olivenolje , krydder, tomater, fisk, skalldyr og kjøtt. De bruker mye «varmt» krydder i middagen, som vi fra Norge ofte forbinder med julebakst.
Tunisere lager mye av maten i en tagine, men du kan lage den i en vanlig gryte også.
Kryddere som harissa og ras el hanout, finner du i asiatiske butikker.
Du finner spennende og smaksrike matretter fra Tunisia HER.
Tunisias uavhengighetsdag markerer uavhengigheten fra Frankrike i 1956. Dagen feires med opptog og flagg.
Maten fra Tunisia er ofte basert på olivenolje , krydder, tomater, fisk, skalldyr og kjøtt. De bruker mye «varmt» krydder i middagen, som vi fra Norge ofte forbinder med julebakst.
Tunisere lager mye av maten i en tagine, men du kan lage den i en vanlig gryte også.
Kryddere som harissa og ras el hanout, finner du i asiatiske butikker.
Du finner spennende og smaksrike matretter fra Tunisia HER.
Sør-Afrikas nasjonaldag kalles også den nasjonale frihetsdagen og de feirer at de har hatt frie, ikkeradikale, demokratiske valg siden 1994.
Maten fra Sør-Afrika er veldig variert og mye av den inneholder ingredienser vi ikke har hørt om i Norge. De serverer eksotiske retter som krokodillekjøtt og sauehoder, men også matretter vi kjenner igjen fra Europa. Oksekjøtt er det mest verdsatte kjøttet og vegetarmat blir møtt med forvirring. De fleste måltider serveres med grønnsaker som for eksempel gresskar, bønner og kål. Du finner oppskrifter fra Sør-Afrika HER.
Sør-Afrikas nasjonaldag kalles også den nasjonale frihetsdagen og de feirer at de har hatt frie, ikkeradikale, demokratiske valg siden 1994.
Maten fra Sør-Afrika er veldig variert og mye av den inneholder ingredienser vi ikke har hørt om i Norge. De serverer eksotiske retter som krokodillekjøtt og sauehoder, men også matretter vi kjenner igjen fra Europa. Oksekjøtt er det mest verdsatte kjøttet og vegetarmat blir møtt med forvirring. De fleste måltider serveres med grønnsaker som for eksempel gresskar, bønner og kål. Du finner oppskrifter fra Sør-Afrika HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.