Spagetti diablo med reker

Spagetti diablo er litt sterkere enn de fleste spagettiretter, men den smaker nydelig og du kan enkelt justere styrken ved å tilsette mer eller mindre chiliflak.

2 ts olivenolje

1 grønn paprika, hakket

1 gul paprika, hakket

4 fedd hvitløk, finhakket

1 løk, hakket

1 ts svart pepper

2 ss kyllingfond (ev. grønnsaksfond)

1 dl hvitvin (ev. eplemost)

2 bokser tomater i terninger uten tilsatt salt

1 pk fersk persille, finhakket

1 ts tørket basilikum

½ ts tørket oregano

½ ts røde chiliflak

12 gram kokte reker

Spagetti 

Revet Pecorino eller parmesan

Varm olje i en gryte over middels høy varme og stek paprika, løk og hvitløk til de er møre, i 5 til 7 minutter. Krydre blandingen med pepper, tilsett vin og la det koke noen minutter. Bland inn tomater, fond, persille, basilikum, oregano og chiliflak. Rør det sammen, kok opp, skru ned varmen og la det koke med lokk i 2 timer på lav varme, husk å røre av og til.

Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann og kok spagettien til den er nesten gjennomkokt, ca. 10 minutter, før du heller av vannet.

Rør pasta og reker inn i tomatsausen og la det koke til pastaen er helt gjennomkokt, men fortsatt fast, ca. 2 -3 minutter til.

Server spagetti diablo med ost og ev. friske urter.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Den norske grøtdagen

Grøt har lang tradisjon i Norge og selvfølgelig måtte den få sin egen dag. Grøt er anvendelig og kan brukes til både frokost, lunsj, middag og som dessert. Jeg er ikke det ivrigste medlemmet av grøtfanklubben, men jeg synes at rømmegrøt er ganske godt. Du kan kjøpe den ferdig, men det er det ingen grunn til, når du enkelt kan lage den selv.

Vi spiser ikke så mye grøt lenger, men i dag burde vi kanskje feire den. Du finner oppskrifter på grøt her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Den norske grøtdagen

Grøt har lang tradisjon i Norge og selvfølgelig måtte den få sin egen dag. Grøt er anvendelig og kan brukes til både frokost, lunsj, middag og som dessert. Jeg er ikke det ivrigste medlemmet av grøtfanklubben, men jeg synes at rømmegrøt er ganske godt. Du kan kjøpe den ferdig, men det er det ingen grunn til, når du enkelt kan lage den selv.

Vi spiser ikke så mye grøt lenger, men i dag burde vi kanskje feire den. Du finner oppskrifter på grøt her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Fandens fødselsdag

Fandens fødselsdag er etter tradisjonen et humoristisk navn på datoene 11. juni og 11. desember, da renter av pantelån forfalt. Den gamle skikken med å fastsette terminene til disse to datoene er etter hvert blitt borte.

Siden jeg har en matrett som på norsk betyr “djevelens spagetti” på bloggen, tenkte jeg den kunne passe godt i dag.

Du finner oppskrift på spagetti diablo med reker her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Fandens fødselsdag

Fandens fødselsdag er etter tradisjonen et humoristisk navn på datoene 11. juni og 11. desember, da renter av pantelån forfalt. Den gamle skikken med å fastsette terminene til disse to datoene er etter hvert blitt borte.

Siden jeg har en matrett som på norsk betyr “djevelens spagetti” på bloggen, tenkte jeg den kunne passe godt i dag.

Du finner oppskrift på spagetti diablo med reker her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Fandens fødselsdag

Fandens fødselsdag er etter tradisjonen et humoristisk navn på datoene 11. juni og 11. desember, da renter av pantelån forfalt. Den gamle skikken med å fastsette terminene til disse to datoene er etter hvert blitt borte.

Siden jeg har en matrett som på norsk betyr “djevelens spagetti” på bloggen, tenkte jeg den kunne passe godt i dag.

Du finner oppskrift på spagetti diablo med reker her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Fandens fødselsdag

Fandens fødselsdag er etter tradisjonen et humoristisk navn på datoene 11. juni og 11. desember, da renter av pantelån forfalt. Den gamle skikken med å fastsette terminene til disse to datoene er etter hvert blitt borte.

Siden jeg har en matrett som på norsk betyr “djevelens spagetti” på bloggen, tenkte jeg den kunne passe godt i dag.

Du finner oppskrift på spagetti diablo med reker her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Fandens fødselsdag

Fandens fødselsdag er etter tradisjonen et humoristisk navn på datoene 11. juni og 11. desember, da renter av pantelån forfalt. Den gamle skikken med å fastsette terminene til disse to datoene er etter hvert blitt borte.

Siden jeg har en matrett som på norsk betyr “djevelens spagetti” på bloggen, tenkte jeg den kunne passe godt i dag.

Du finner oppskrift på spagetti diablo med reker her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Fandens fødselsdag

Fandens fødselsdag er etter tradisjonen et humoristisk navn på datoene 11. juni og 11. desember, da renter av pantelån forfalt. Den gamle skikken med å fastsette terminene til disse to datoene er etter hvert blitt borte.

Siden jeg har en matrett som på norsk betyr “djevelens spagetti” på bloggen, tenkte jeg den kunne passe godt i dag.

Du finner oppskrift på spagetti diablo med reker her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Taco tubs med kylling, guacamole og hjemmelaget salsa

Taco tubs er lettere å spise enn tacoskjellene, så jeg foretrekker ofte dem. Vi lager alt tilbehøret fra bunnen. Det gjør at det er mindre salt og smaker friskt og godt.

1 pk taco tubs

1-2 ss hjemmelaget krydderblanding

500 g karbonadedeig

1 porsjon guacamole

1 porsjon salsa

Salatblader

1 pk reven ost, gjerne vellagret

Frisk koriander

1-2 lime

Pakk inn taco tubs i aluminiumsfolie og sett dem i ovnen på 200 grader. Stek karbonadedeigen og bland med krydderblandingen.

Lag salsaen. Du finner oppskrift HER.

Du kan kjøpe ferdig guacamole, eller mix til å blande med avokado, men hjemmelaget smaker aller best og du finner oppskrift HER.

Sett taco tubs på tallerkner, legg på et salatblad, karbonadedeig, salsa, guacamole og reven ost. Pynt med koriander og en limebåt.

Taco tubs med kylling, guacamole og hjemmelaget salsa


Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.