Verdens helsedag ble stiftet av Verdens helseorganisasjon for å fremme folks helse. Hvert år starter de en ny kampanje, som varer ett år, som f.eks. mental helse, fedme etc.
Jeg tenkte å markere denne dagen med å fremme de sunnere matalternativene på bloggen og du finner flere smakfulle oppskrifter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Verdens helsedag ble stiftet av Verdens helseorganisasjon for å fremme folks helse. Hvert år starter de en ny kampanje, som varer ett år, som f.eks. mental helse, fedme etc.
Jeg tenkte å markere denne dagen med å fremme de sunnere matalternativene på bloggen og du finner flere smakfulle oppskrifter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Iskrem og fiolin er en merkelig kombinasjon til en matdag, men om du setter på vakker fiolinmusikk og krøller deg sammen i godstolen med litt hjemmelaget iskrem, føles det ganske riktig likevel.
I dag kommer jeg til å friste med yoghurtis og du finner oppskriften her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Iskrem og fiolin er en merkelig kombinasjon til en matdag, men om du setter på vakker fiolinmusikk og krøller deg sammen i godstolen med litt hjemmelaget iskrem, føles det ganske riktig likevel.
I dag kommer jeg til å friste med yoghurtis og du finner oppskriften her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Iskrem og fiolin er en merkelig kombinasjon til en matdag, men om du setter på vakker fiolinmusikk og krøller deg sammen i godstolen med litt hjemmelaget iskrem, føles det ganske riktig likevel.
I dag kommer jeg til å friste med yoghurtis og du finner oppskriften her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Okonomiyaki er en tykk og velsmakende japansk pannekake. Før jeg smakte den, syntes jeg at blandingen av råvarer var litt merkelige, men det smaker nydelig. Du får tak i ingrediensene i asiatiske butikker. Oppskriften er passe til 3-4 personer.
1 pk bacon i skiver
Pannekakerøre:
200 g vann
200 g mel
3 eggeplommer
3 eggehviter, stivpisket
1/2 hodekål, finstrimlet
1 vårløk
1 pakke argentinske villreker, hver reke deles i 3
2,5 dl panko (tempurascraps)
1 ss sesamfrø
Bland alle ingrediensene godt sammen, det er enklest å røre sammen vann og mel først og kålen helt til slutt. Legg baconskivene i bunnen på stekepannen, hell over pannekakerøra og stek på ganske høy varme. Hele pannekaken snus når baconet er pent brunt og ferdig (bruk et lokk eller stort fat). Skru ned temperaturen og sett på lokk for å sikre om at okonomiyaki blir gjennomstekt. Server på et fat, men baconskivene opp.
Okonomiyakisaus:
40 g ketchup
40 g worchestershiresaus
6 g honning
1 ss soyasaus
Bland alle ingrediensene til sausen sammen.
Tilbehør:
1 tube japansk majones
Tørket grønt sjøgress i små biter
Katsuobushi
Bre okonomiyakisaus over hele toppen av okonomiyaki og lag striper med majones over. Topp den med tørket, grønt sjøgress i strimler og katsuobushi
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
FN har opprettet en egen dag for lykke. Lykke er en dyp glede eller følelsen av det. Lykke er et begrepet er brukt innen både religion, psykologi og i filosofi. Å definere hva lykke er, mener jeg er opp til hver enkelt. Jeg blir f.eks. lykkelig av de små gledene i livet, som f.eks. at de rundt meg har det bra. En annen ting som gjør meg lykkelig, er mat og matkulturer, derfor elsker jeg å reise og å besøke matmarkeder.
Jeg har vært på en god del spennende steder etter hvert og du kan se noen av dem her.
FN har opprettet en egen dag for lykke. Lykke er en dyp glede eller følelsen av det. Lykke er et begrepet er brukt innen både religion, psykologi og i filosofi. Å definere hva lykke er, mener jeg er opp til hver enkelt. Jeg blir f.eks. lykkelig av de små gledene i livet, som f.eks. at de rundt meg har det bra. En annen ting som gjør meg lykkelig, er mat og matkulturer, derfor elsker jeg å reise og å besøke matmarkeder.
Jeg har vært på en god del spennende steder etter hvert og du kan se noen av dem her.
FN har opprettet en egen dag for lykke. Lykke er en dyp glede eller følelsen av det. Lykke er et begrepet er brukt innen både religion, psykologi og i filosofi. Å definere hva lykke er, mener jeg er opp til hver enkelt. Jeg blir f.eks. lykkelig av de små gledene i livet, som f.eks. at de rundt meg har det bra. En annen ting som gjør meg lykkelig, er mat og matkulturer, derfor elsker jeg å reise og å besøke matmarkeder.
Jeg har vært på en god del spennende steder etter hvert og du kan se noen av dem her.
Verdens melkedag markeres 1. juni og ble etablert av FN i 2001. Dagen markeres i mange land, med f.eks. utdeling av gratis melk, forskjellige arrangement, parader, konkurranser og lignende.
I Norge står melketradisjonene sterkt, spesielt kumelk og det er den som kalles melk i dagligtale. I Norge brukes også geitemelk og litt reinmelk, mens i mange andre land drikkes melken fra bøffel, moskus, hest og kamel.
Det ligger enormt mange oppskrifter med melk på bloggen, men jeg har lyst til å trekke frem en av yndlingsdessertene mine fra barndommen, semulepudding. Du finne oppskriften her.