Candy Day

Candy Day er nok en matdag fra USA og godteri kan være så mangt.

Godteriet kommer opprinnelig fra India. Det ble laget av sukkerrør, som urfolk i Sørøst-Asia kokte sukkerrørjuice og gjorde om til sukkerbiter, som de kalte khanda. Godteri ble faktisk brukt som medisin for å roe ned fordøyelsessystemet eller kjøle ned halsen.

Jeg har noen oppskrifter på godteri på bloggen, og her er min favoritt.

Candy Day

Candy Day er nok en matdag fra USA og godteri kan være så mangt.

Godteriet kommer opprinnelig fra India. Det ble laget av sukkerrør, som urfolk i Sørøst-Asia kokte sukkerrørjuice og gjorde om til sukkerbiter, som de kalte khanda. Godteri ble faktisk brukt som medisin for å roe ned fordøyelsessystemet eller kjøle ned halsen.

Jeg har noen oppskrifter på godteri på bloggen, og her er min favoritt.

Candy Day

Candy Day er nok en matdag fra USA og godteri kan være så mangt.

Godteriet kommer opprinnelig fra India. Det ble laget av sukkerrør, som urfolk i Sørøst-Asia kokte sukkerrørjuice og gjorde om til sukkerbiter, som de kalte khanda. Godteri ble faktisk brukt som medisin for å roe ned fordøyelsessystemet eller kjøle ned halsen.

Jeg har noen oppskrifter på godteri på bloggen, og her er min favoritt.

Welsh Rabbit eller welsh rarebit

Welsh Rabbit eller welsh rarebit er en walisisk rett fra 1700-tallet. Det var mye fattigdom og derfor måtte de være oppfinnsomme med maten. Kanin var det billigste kjøttet, men det hadde ikke alle råd til, så de lagde denne retten med ost og kalte den welsh rabbit. Siden den ikke inneholder kanin, har den senere fått navnet welsh rarebit.

Denne oppskriften gir 2 enormt store rabbits eller 4 litt mindre.

300 g revet ost, gjerne vellagret og gjerne flere slag

1 egg

1/2 ts salt

1 ts pepper

2 ts sterk engelsk sennep, ev. dijon eller annen sterk sennep du liker

3 ss mørkt øl, ev. alkoholfritt

1 ss finhakket rosmarin

2 – 4 brødskiver

Bland sammen alle ingrediensene, utenom brødet til en jevn masse.

Rist brødskivene på begge sider, enten i en brødrister, tørr stekepanne eller på stekeplate i ovnen.

Legg brødskivene på bakepapir på stekebrettet og fordel osteblandingen over. Stek welsh rabbit på 200 grader med grillfunksjonen på i ca. 10 mim. Følg med, så ikke de blir brent. Når welsh rabbit er gyllenbrun og har begynt å boble, tar du den ut og dem avkjøle seg i noen minutter, så du ikke brenner deg.

Resten av ølen er perfekt drikke til welsh rabbit.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis. 

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Bakt laks med teriyakisaus, spinat og mangosalat

Bakt laks med teriyakisaus, spinat og mangosalat er en nydelig, Japansk fiskerett og  en av favorittfiskerettene mine fra Japan. Oppskriften er passe til 4 personer.

800 g laksefilet 

2 dl teriyakisaus

4 fedd finrevet hvitløk

2 ts ingefær finrevet fersk

1 finhakket rød chili

200 g spinat

1/2 agurk

1 mango, renset og delt i terninger

salt og nykvernet pepper

jasminris

frisk mynte

frisk koriander

Kok risen etter anvisning på pakken.

Bland teriyakisausen sammen med 3 finrevne hvitløkfedd, ingefær og chili.

Del laksen i passe porsjonsstykker og legg laksestykkene i en ildfast form, smurt med litt olje. Krydre lett med salt og pepper og pensle stykkene med litt av sausen. Bak laksen ved 200 grader i ca. 8 minutter.

Varm en stekepanne med litt olje. Tilsett spinaten og resten av hvitløken og rør til spinaten akkurat faller sammen, før du krydrer med salt og pepper og heller spinaten over på en tallerken så lenge.

Bakt laks med teriyakisaus serveres med kokt jasminris, spinat, mangoterninger og agurk. Drypp over litt ekstra saus, urter, finhakket chili og sesamfrø når du serverer.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis. 

Du kan også følge bloggen på Facebook.