Don’t Cry Over Spilled Milk Day er kanskje ikke en matdag, men handler mer over å se optimistisk på livet, selv om det går litt galt noen ganger. Don’t Cry Over Spilled Milk Day, er som mange andre dager, fra USA.
Jeg benytter sjansen til å anbefale melkekaker, som du finner oppskrift på her.
Don’t Cry Over Spilled Milk Day er kanskje ikke en matdag, men handler mer over å se optimistisk på livet, selv om det går litt galt noen ganger. Don’t Cry Over Spilled Milk Day, er som mange andre dager, fra USA.
Jeg benytter sjansen til å anbefale melkekaker, som du finner oppskrift på her.
Mongolsk kylling er strimlet kyllingbryst, eller lårfilet, i en velsmakende saus. Den er rask og enkel å lage også. Oppskriften er passe til 4 pers.
700 g kyllingbryst i strimler
3 dl maisenna
3 ss rapsolje
2 ts finhakket hvitløk
1 ts finhakket ingefær
2 ts sesamolje
1,5 dl soyasaus
1 dl vann
1 dl mørk brunt sukker
Salt og pepper
Legg kyllingen i en brødpose, sammen med maisenna og rist posen, så kyllingen blir helt dekket.
Varm oljen på høy temperatur i en stor stekepanne. Legg kyllingen i pannen og dryss over litt salt og pepper, husk at soyasaus også er ganske salt. Stek kyllingen i 3-4 minutter på hver side eller til de er brune. Ta kyllingen ut av pannen og legg på en tallerken kledd med tørkepapir.
Stek hvitløk og ingefær i pannen og i 30 sekunder. Tilsett soyasaus, sesamolje, vann og brunt sukker og la det småkoke. Legg kyllingen tilbake i sausen og la den kose seg i noen minutter, mens du woker valgfrie grønnsaker.
Egnede grønnsaker til mongolsk kylling er løk, squash, vannkastanjer, gulrøtter, brokkoli, sopp og rød paprika.
Om du ikke har wok, kan du bruke en stekepanne med høye kanter. Varm litt olje til høy temperatur i woken. Wok løk og sopp, før du tar dem ut og legger dem i en bolle. Wok gulrøtter og squash, legg tilbake løken og soppen og tilsett resten av grønnsakene. Hell sausen og kyllingen over grønnsakene, rør rundt og server med nykokt ris eller nudler.
Du finner masse spennende og velsmakende matretter, fra fjern og nær her og om du har lyst på flere wokretter, finner du dem her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Valentinsdagen ev. alle hjerters dag og kjærlighetsdagen, er en feiring av romantikk og kjærligheten. Feiringen startet på slutten av 1500-tallet, trolig fordi fuglene begynte å pare seg ca. denne dagen. En annen teori er at dagen er en arv etter Lupercalia-festlighetene i Romerriket.
Det er vanlig å gi et valentinskort og en bukett røde roser til sin kjære denne dagen.
Jeg har laget en deilig rett med hjertepasta og italienske kjøttboller i anledning dagen og du finner oppskriften på den her.
Valentinsdagen ev. alle hjerters dag og kjærlighetsdagen, er en feiring av romantikk og kjærligheten. Feiringen startet på slutten av 1500-tallet, trolig fordi fuglene begynte å pare seg ca. denne dagen. En annen teori er at dagen er en arv etter Lupercalia-festlighetene i Romerriket.
Det er vanlig å gi et valentinskort og en bukett røde roser til sin kjære denne dagen.
Jeg har laget en deilig rett med hjertepasta og italienske kjøttboller i anledning dagen og du finner oppskriften på den her.
Valentinsdagen ev. alle hjerters dag og kjærlighetsdagen, er en feiring av romantikk og kjærligheten. Feiringen startet på slutten av 1500-tallet, trolig fordi fuglene begynte å pare seg ca. denne dagen. En annen teori er at dagen er en arv etter Lupercalia-festlighetene i Romerriket.
Det er vanlig å gi et valentinskort og en bukett røde roser til sin kjære denne dagen.
Jeg har laget en deilig rett med hjertepasta og italienske kjøttboller i anledning dagen og du finner oppskriften på den her.
Fastelavn, betyr egentlig kvelden før fasten og er dagen som tradisjonelt åpnet den kristne fasten. Jeg forbinder først og fremst fastelavn med pyntede bjørkeris og fastelavnsboller med krem og syltetøy. Du finner oppskrift på fastelavnsboller her.
Rødvinskokte pærer kan brukes til dessert, sammen med is, men er også deilig tilbehør til både svin og fjærkre.
6 pærer
1 flaske rødvin
4 dl solbærsirup
Saft og skall av 1 båt sitron
1 kanelbark
1 stjerneanis
Noen kvister frisk timian
Kok opp vin, saft og krydder. Skrell pærene, men la stilken sitte på. Skjær litt av bunnen på pærene, så de kan stå støtt. Legg pærene i kjelen med vin og la de småkoke til de er møre, ca. 20 minutter, avhengig av hvor faste de er. Pærene vil bli liggende på siden, så snu dem et par ganger underveis, så de får jevn farge. Rødvinskokte pærer løftes forsiktig ut av laken, over på et fat og serveres lunkne.
Rødvinen kan kokes inn og brukes som starten på en saus.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Koklemos er en av mine barndoms matretter. Den besto av kjøttdeig, løk og div. grønnsaker. Den har etterhvert blitt til flere forskjellige retter, men felles for alle er de er kjappe å lage, at alt er i en gryte og gir lite oppvask og jammen smaker det godt også. Jeg har akkurat oppdaget at koklemos ikke finnes, men her er oppskrift på en av dem likevel. Denne kaller vi luksuskoklemos, siden den inneholder både bacon og sopp.
2 finhakkede løk
500 g karbonadedeig
1 pk smårettbacon
1 pk sjampinjong i skiver
1/2 ltr oksekraft, ev. vann og oksefond
8 poteter i terninger
4 gulrøtter i terninger
1 persillerot i terninger
1/2 sellerirot i terninger
2 laurbærblader
1 boks erter
1 finsnittet purre
Litt finhakket bladpersille
Salt og pepper
Brun løk, karbonadedeig, smårettbacon og sjampinjong i skiver i en gryte. Tilsett oksekraft, ev. vann og oksefond. Tilsett poteter, gulrot, persillerot og sellerirot i terninger og laurbærblader. La koklemosen småkoke til grønnsakene er møre, for du tilsetter erter, purre og persille og smaker til med salt og pepper.
Koklemos er perfekt å lage i større mengder, som du kan fryse ned i passe porsjoner og ta opp etterhvert, i en travel hverdag.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Sjokolademuffins smaker godt for både liten og stor. Om du skal servere dem til barn, kan det være lurt å droppe chilien, selv om den bare føles som litt varme i munnen. Oppskriften på sjokolademuffins gir ca 12 muffins.
3,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
0,5 dl kakao
0,5 ts salt
1,5 dl sukker
1/2 rød chili, uten kjerne, finhakket
100 g mørk kokesjokolade, hakket
1/2 dl valnøtter, finhakket
1/2 dl hasselnøtter, finhakket
2 egg
1 ss smør, smeltet og avkjølt
2,25 dl melk
Sikt sammen mel, kakaopulver, bakepulver, salt og vaniljesukker i en bolle. Rør inn sukker, sjokolade, chili og nøtter.
Visp sammen egg og smør. Tilsett melk og rør det sammen med melblandingen. Fyll muffinsformene 3/4 fulle. Stek sjokolademuffins midt i ovnen i 15 – 20 minutter på 200 grader.
Sjokolademuffins kan spises som de er, eller pyntes med melis eller vispet krem og bær.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.