Mongolsk kylling

Mongolsk kylling er strimlet kyllingbryst, eller lårfilet, i en velsmakende saus. Den er rask og enkel å lage også. Oppskriften er passe til 4 pers.

700 g kyllingbryst i strimler

3 dl maisenna

3 ss rapsolje

2 ts finhakket hvitløk

1 ts finhakket ingefær

2 ts sesamolje

1,5 dl soyasaus

1 dl vann

1 dl mørk brunt sukker

Salt og pepper

Legg kyllingen i en brødpose, sammen med maisenna og rist posen, så kyllingen blir helt dekket.

Varm oljen på høy temperatur i en stor stekepanne. Legg kyllingen i pannen og dryss over litt salt og pepper, husk at soyasaus også er ganske salt. Stek kyllingen i 3-4 minutter på hver side eller til de er brune. Ta kyllingen ut av pannen og legg på en tallerken kledd med tørkepapir.

Stek hvitløk og ingefær i pannen og i 30 sekunder. Tilsett soyasaus, sesamolje, vann og brunt sukker og la det småkoke. Legg kyllingen tilbake i sausen og la den kose seg i noen minutter, mens du woker valgfrie grønnsaker.

Egnede grønnsaker til mongolsk kylling er løk, squash, vannkastanjer, gulrøtter, brokkoli, sopp og rød paprika.

Om du ikke har wok, kan du bruke en stekepanne med høye kanter. Varm litt olje til høy temperatur i woken. Wok løk og sopp, før du tar dem ut og legger dem i en bolle. Wok gulrøtter og squash, legg tilbake løken og soppen og tilsett resten av grønnsakene. Hell sausen og kyllingen over grønnsakene, rør rundt og server med nykokt ris eller nudler.  

Du finner masse spennende og velsmakende matretter, fra fjern og nær her og om du har lyst på flere wokretter, finner du dem her.


Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis. 

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Valentinsdagen

Valentinsdagen ev. alle hjerters dag og kjærlighetsdagen, er en feiring av romantikk og kjærligheten. Feiringen startet på slutten av 1500-tallet, trolig fordi fuglene begynte å pare seg ca. denne dagen. En annen teori er at dagen er en arv etter Lupercalia-festlighetene i Romerriket.

Det er vanlig å gi et valentinskort og en bukett røde roser til sin kjære denne dagen.

Jeg har laget en deilig rett med hjertepasta og italienske kjøttboller i anledning dagen og du finner oppskriften på den her.

Valentinsdagen

Valentinsdagen ev. alle hjerters dag og kjærlighetsdagen, er en feiring av romantikk og kjærligheten. Feiringen startet på slutten av 1500-tallet, trolig fordi fuglene begynte å pare seg ca. denne dagen. En annen teori er at dagen er en arv etter Lupercalia-festlighetene i Romerriket.

Det er vanlig å gi et valentinskort og en bukett røde roser til sin kjære denne dagen.

Jeg har laget en deilig rett med hjertepasta og italienske kjøttboller i anledning dagen og du finner oppskriften på den her.

Valentinsdagen

Valentinsdagen ev. alle hjerters dag og kjærlighetsdagen, er en feiring av romantikk og kjærligheten. Feiringen startet på slutten av 1500-tallet, trolig fordi fuglene begynte å pare seg ca. denne dagen. En annen teori er at dagen er en arv etter Lupercalia-festlighetene i Romerriket.

Det er vanlig å gi et valentinskort og en bukett røde roser til sin kjære denne dagen.

Jeg har laget en deilig rett med hjertepasta og italienske kjøttboller i anledning dagen og du finner oppskriften på den her.

Rødvinskokte pærer – deilig tilbehør til svin og fjærkre

Rødvinskokte pærer kan brukes til dessert, sammen med is, men er også deilig tilbehør til både svin og fjærkre.

6 pærer

1 flaske rødvin

4 dl solbærsirup

Saft og skall av 1 båt sitron

1 kanelbark

1 stjerneanis

Noen kvister frisk timian

Kok opp vin, saft og krydder. Skrell pærene, men la stilken sitte på. Skjær litt av bunnen på pærene, så de kan stå støtt. Legg pærene i kjelen med vin og la de småkoke til de er møre, ca. 20 minutter, avhengig av hvor faste de er. Pærene vil bli liggende på siden, så snu dem et par ganger underveis, så de får jevn farge. Rødvinskokte pærer løftes forsiktig ut av laken, over på et fat og serveres lunkne.

Rødvinen kan kokes inn og brukes som starten på en saus.

Rødvinskokte pærer
Rødvinskokte pærer

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Koklemos

Koklemos er en av mine barndoms matretter. Den besto av kjøttdeig, løk og div. grønnsaker. Den har etterhvert blitt til flere forskjellige retter, men felles for alle er de er kjappe å lage, at alt er i en gryte og gir lite oppvask og jammen smaker det godt også. Jeg har akkurat oppdaget at koklemos ikke finnes, men her er oppskrift på en av dem likevel. Denne kaller vi luksuskoklemos, siden den inneholder både bacon og sopp.

2 finhakkede løk

500 g karbonadedeig

1 pk smårettbacon

1 pk sjampinjong i skiver

1/2 ltr oksekraft, ev. vann og oksefond

8 poteter i terninger

4 gulrøtter i terninger

1 persillerot i terninger

1/2 sellerirot i terninger

2 laurbærblader

1 boks erter

1 finsnittet purre

Litt finhakket bladpersille

Salt og pepper

Brun løk, karbonadedeig, smårettbacon og  sjampinjong i skiver i en gryte. Tilsett oksekraft, ev. vann og oksefond. Tilsett poteter, gulrot, persillerot og sellerirot i terninger og laurbærblader. La koklemosen småkoke til grønnsakene er møre, for du tilsetter erter, purre og persille og smaker til med salt og pepper.

Koklemos er perfekt å lage i større mengder, som du kan fryse ned i passe porsjoner og ta opp etterhvert, i en travel hverdag.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Sjokolademuffins med nøtter

Sjokolademuffins smaker godt for både liten og stor. Om du skal servere dem til barn, kan det være lurt å droppe chilien, selv om den bare føles som litt varme i munnen. Oppskriften på sjokolademuffins gir ca 12 muffins.

3,5 dl hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

0,5 dl kakao

0,5 ts salt

1,5 dl sukker

1/2 rød chili, uten kjerne, finhakket

100 g mørk kokesjokolade, hakket

1/2 dl valnøtter, finhakket

1/2 dl hasselnøtter, finhakket

2 egg

1 ss smør, smeltet og avkjølt

2,25 dl melk

Sikt sammen mel, kakaopulver, bakepulver, salt og vaniljesukker i en bolle. Rør inn sukker, sjokolade, chili og nøtter.

Visp sammen egg og smør. Tilsett melk og rør det sammen med melblandingen. Fyll muffinsformene 3/4 fulle. Stek sjokolademuffins midt i ovnen i 15 – 20 minutter på 200 grader.

Sjokolademuffins kan spises som de er, eller pyntes med melis eller vispet krem og bær.

Sjokolademuffins
Sjokolademuffins

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.