Verdensdagen for kulturelt mangfold er en dag til ettertanke. Den ble opprettet av UNESCO med formål om å skape større forståelse mellom kulturer, som igjen forhåpentligvis skaper mer fred og stabilitet i verden.
En viktig del av kulturen vår er mattradisjoner og matkultur. Siden jeg er glad i å reise og lage mat fra alle verdenshjørner, har jeg lyst til å slå et slag for spennende mat fra andre land i dag. Du finner masse spennende oppskrifterher.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Verdensdagen for kulturelt mangfold er en dag til ettertanke. Den ble opprettet av UNESCO med formål om å skape større forståelse mellom kulturer, som igjen forhåpentligvis skaper mer fred og stabilitet i verden.
En viktig del av kulturen vår er mattradisjoner og matkultur. Siden jeg er glad i å reise og lage mat fra alle verdenshjørner, har jeg lyst til å slå et slag for spennende mat fra andre land i dag. Du finner masse spennende oppskrifterher.
Verdensdagen for kulturelt mangfold er en dag til ettertanke. Den ble opprettet av UNESCO med formål om å skape større forståelse mellom kulturer, som igjen forhåpentligvis skaper mer fred og stabilitet i verden.
En viktig del av kulturen vår er mattradisjoner og matkultur. Siden jeg er glad i å reise og lage mat fra alle verdenshjørner, har jeg lyst til å slå et slag for spennende mat fra andre land i dag. Du finner masse spennende oppskrifterher.
Verdens helsedag ble stiftet av Verdens helseorganisasjon for å fremme folks helse. Hvert år starter de en ny kampanje, som varer ett år, som f.eks. mental helse, fedme etc.
Jeg tenkte å markere denne dagen med å fremme de sunnere matalternativene på bloggen og du finner flere smakfulle oppskrifter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Verdens helsedag ble stiftet av Verdens helseorganisasjon for å fremme folks helse. Hvert år starter de en ny kampanje, som varer ett år, som f.eks. mental helse, fedme etc.
Jeg tenkte å markere denne dagen med å fremme de sunnere matalternativene på bloggen og du finner flere smakfulle oppskrifter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Verdens helsedag ble stiftet av Verdens helseorganisasjon for å fremme folks helse. Hvert år starter de en ny kampanje, som varer ett år, som f.eks. mental helse, fedme etc.
Jeg tenkte å markere denne dagen med å fremme de sunnere matalternativene på bloggen og du finner flere smakfulle oppskrifter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Iskrem og fiolin er en merkelig kombinasjon til en matdag, men om du setter på vakker fiolinmusikk og krøller deg sammen i godstolen med litt hjemmelaget iskrem, føles det ganske riktig likevel.
I dag kommer jeg til å friste med yoghurtis og du finner oppskriften her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Iskrem og fiolin er en merkelig kombinasjon til en matdag, men om du setter på vakker fiolinmusikk og krøller deg sammen i godstolen med litt hjemmelaget iskrem, føles det ganske riktig likevel.
I dag kommer jeg til å friste med yoghurtis og du finner oppskriften her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Iskrem og fiolin er en merkelig kombinasjon til en matdag, men om du setter på vakker fiolinmusikk og krøller deg sammen i godstolen med litt hjemmelaget iskrem, føles det ganske riktig likevel.
I dag kommer jeg til å friste med yoghurtis og du finner oppskriften her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Okonomiyaki er en tykk og velsmakende japansk pannekake. Før jeg smakte den, syntes jeg at blandingen av råvarer var litt merkelige, men det smaker nydelig. Du får tak i ingrediensene i asiatiske butikker. Oppskriften er passe til 3-4 personer.
1 pk bacon i skiver
Pannekakerøre:
200 g vann
200 g mel
3 eggeplommer
3 eggehviter, stivpisket
1/2 hodekål, finstrimlet
1 vårløk
1 pakke argentinske villreker, hver reke deles i 3
2,5 dl panko (tempurascraps)
1 ss sesamfrø
Bland alle ingrediensene godt sammen, det er enklest å røre sammen vann og mel først og kålen helt til slutt. Legg baconskivene i bunnen på stekepannen, hell over pannekakerøra og stek på ganske høy varme. Hele pannekaken snus når baconet er pent brunt og ferdig (bruk et lokk eller stort fat). Skru ned temperaturen og sett på lokk for å sikre om at okonomiyaki blir gjennomstekt. Server på et fat, men baconskivene opp.
Okonomiyakisaus:
40 g ketchup
40 g worchestershiresaus
6 g honning
1 ss soyasaus
Bland alle ingrediensene til sausen sammen.
Tilbehør:
1 tube japansk majones
Tørket grønt sjøgress i små biter
Katsuobushi
Bre okonomiyakisaus over hele toppen av okonomiyaki og lag striper med majones over. Topp den med tørket, grønt sjøgress i strimler og katsuobushi
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.