Verdensdagen for kulturelt mangfold

Verdensdagen for kulturelt mangfold er en dag til ettertanke. Den ble opprettet av UNESCO med formål om å skape større forståelse mellom kulturer, som igjen forhåpentligvis skaper mer fred og stabilitet i verden.

En viktig del av kulturen vår er mattradisjoner og matkultur. Siden jeg er glad i å reise og lage mat fra alle verdenshjørner, har jeg lyst til å slå et slag for spennende mat fra andre land i dag. Du finner masse spennende oppskrifter her.

 

   

   

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Verdensdagen for kulturelt mangfold

Verdensdagen for kulturelt mangfold er en dag til ettertanke. Den ble opprettet av UNESCO med formål om å skape større forståelse mellom kulturer, som igjen forhåpentligvis skaper mer fred og stabilitet i verden.

En viktig del av kulturen vår er mattradisjoner og matkultur. Siden jeg er glad i å reise og lage mat fra alle verdenshjørner, har jeg lyst til å slå et slag for spennende mat fra andre land i dag. Du finner masse spennende oppskrifter her.

 

   

   

 

Verdensdagen for kulturelt mangfold

Verdensdagen for kulturelt mangfold er en dag til ettertanke. Den ble opprettet av UNESCO med formål om å skape større forståelse mellom kulturer, som igjen forhåpentligvis skaper mer fred og stabilitet i verden.

En viktig del av kulturen vår er mattradisjoner og matkultur. Siden jeg er glad i å reise og lage mat fra alle verdenshjørner, har jeg lyst til å slå et slag for spennende mat fra andre land i dag. Du finner masse spennende oppskrifter her.

 

   

   

 

Verdens helsedag

Verdens helsedag ble stiftet av Verdens helseorganisasjon for å fremme folks helse. Hvert år starter de en ny kampanje, som varer ett år, som f.eks. mental helse, fedme etc.

Jeg tenkte å markere denne dagen med å fremme de sunnere matalternativene på bloggen og du finner flere smakfulle oppskrifter her.

 

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Verdens helsedag

Verdens helsedag ble stiftet av Verdens helseorganisasjon for å fremme folks helse. Hvert år starter de en ny kampanje, som varer ett år, som f.eks. mental helse, fedme etc.

Jeg tenkte å markere denne dagen med å fremme de sunnere matalternativene på bloggen og du finner flere smakfulle oppskrifter her.

 

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Verdens helsedag

Verdens helsedag ble stiftet av Verdens helseorganisasjon for å fremme folks helse. Hvert år starter de en ny kampanje, som varer ett år, som f.eks. mental helse, fedme etc.

Jeg tenkte å markere denne dagen med å fremme de sunnere matalternativene på bloggen og du finner flere smakfulle oppskrifter her.

 

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Iskrem- og fiolindagen i USA

Iskrem og fiolin er en merkelig kombinasjon til en matdag, men om du setter på vakker fiolinmusikk og krøller deg sammen i godstolen med litt hjemmelaget iskrem, føles det ganske riktig likevel.

I dag kommer jeg til å friste med yoghurtis og du finner oppskriften her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Iskrem- og fiolindagen i USA

Iskrem og fiolin er en merkelig kombinasjon til en matdag, men om du setter på vakker fiolinmusikk og krøller deg sammen i godstolen med litt hjemmelaget iskrem, føles det ganske riktig likevel.

I dag kommer jeg til å friste med yoghurtis og du finner oppskriften her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Iskrem- og fiolindagen i USA

Iskrem og fiolin er en merkelig kombinasjon til en matdag, men om du setter på vakker fiolinmusikk og krøller deg sammen i godstolen med litt hjemmelaget iskrem, føles det ganske riktig likevel.

I dag kommer jeg til å friste med yoghurtis og du finner oppskriften her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Okonomiyaki – japansk pannekake

Okonomiyaki er en tykk og velsmakende japansk pannekake. Før jeg smakte den, syntes jeg at blandingen av råvarer var litt merkelige, men det smaker nydelig. Du får tak i ingrediensene i asiatiske butikker. Oppskriften er passe til 3-4 personer.

1 pk bacon i skiver

Pannekakerøre:

200 g vann

200 g mel

3 eggeplommer

3 eggehviter, stivpisket

1/2 hodekål, finstrimlet

1 vårløk

1 pakke argentinske villreker, hver reke deles i 3

2,5 dl panko (tempurascraps)

1 ss sesamfrø

Bland alle ingrediensene godt sammen, det er enklest å røre sammen vann og mel først og kålen helt til slutt. Legg baconskivene i bunnen på stekepannen, hell over pannekakerøra og stek på ganske høy varme. Hele pannekaken snus når baconet er pent brunt og ferdig (bruk et lokk eller stort fat). Skru ned temperaturen og sett på lokk for å sikre om at okonomiyaki blir gjennomstekt. Server på et fat, men baconskivene opp.

Okonomiyakisaus:

40 g ketchup

40 g worchestershiresaus

6 g honning

1 ss soyasaus

Bland alle ingrediensene til sausen sammen.

Tilbehør:

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

1 tube japansk majones

Tørket grønt sjøgress i små biter

Katsuobushi

Bre okonomiyakisaus over hele toppen av okonomiyaki og lag striper med majones over. Topp den med tørket, grønt sjøgress i strimler og katsuobushi

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.