Stiltondagen i Storbritannia

Stilton er en britisk ost, som produseres i to varianter, blå og hvit. Begge har fått status som beskyttet av EU-kommisjonen, og dette gjør at kun ost produsert i de tre fylkene Derbyshire, Leicestershire og Nottinghamshire kan kalles Stilton.

Blå Stilton med portvin, som selges på Meny rett før jul hvert år, er min absolutte favorittost og jeg spiser den gjerne på pepperkake med et glass portvin til, når jeg skal kose meg ekstra.

Stiltondagen i Storbritannia

Stilton er en britisk ost, som produseres i to varianter, blå og hvit. Begge har fått status som beskyttet av EU-kommisjonen, og dette gjør at kun ost produsert i de tre fylkene Derbyshire, Leicestershire og Nottinghamshire kan kalles Stilton.

Blå Stilton med portvin, som selges på Meny rett før jul hvert år, er min absolutte favorittost og jeg spiser den gjerne på pepperkake med et glass portvin til, når jeg skal kose meg ekstra.

Pepero Day i Sør-Korea

Pepero Day ble opprettet i 1994. Det er en høytid i Sør-Korea som ligner på Valentinsdagen, men som holdes 11. november.

Det opprinnelige formålet med dagen var å utveksle peperos med hverandre i håp om å bli høyere og tynnere. Peperos er en kjeksstang, dekket eller fylt med f.eks. sjokolade og nøtter, vanilje, jordbær, ost og/eller knuste mandler.

I moderne tid utveksles peperos for å vise hengivenhet for venner og kjære.

Du finner matoppskrifter fra Sør-Korea her.

Pepero Day - pepero med smakene mango, jordbær og cookies & cream
Pepero Day – pepero med smakene mango, jordbær og cookies & cream

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Pepero Day i Sør-Korea

Pepero Day ble opprettet i 1994. Det er en høytid i Sør-Korea som ligner på Valentinsdagen, men som holdes 11. november.

Det opprinnelige formålet med dagen var å utveksle peperos med hverandre i håp om å bli høyere og tynnere. Peperos er en kjeksstang, dekket eller fylt med f.eks. sjokolade og nøtter, vanilje, jordbær, ost og/eller knuste mandler.

I moderne tid utveksles peperos for å vise hengivenhet for venner og kjære.

Du finner matoppskrifter fra Sør-Korea her.

Pepero Day - pepero med smakene mango, jordbær og cookies & cream
Pepero Day – pepero med smakene mango, jordbær og cookies & cream

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Pepero Day i Sør-Korea

Pepero Day ble opprettet i 1994. Det er en høytid i Sør-Korea som ligner på Valentinsdagen, men som holdes 11. november.

Det opprinnelige formålet med dagen var å utveksle peperos med hverandre i håp om å bli høyere og tynnere. Peperos er en kjeksstang, dekket eller fylt med f.eks. sjokolade og nøtter, vanilje, jordbær, ost og/eller knuste mandler.

I moderne tid utveksles peperos for å vise hengivenhet for venner og kjære.

Du finner matoppskrifter fra Sør-Korea her.

Pepero Day - pepero med smakene mango, jordbær og cookies & cream
Pepero Day – pepero med smakene mango, jordbær og cookies & cream

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Libanons nasjonaldag

Libanon feirer sin nasjonaldag etter frigjøringen fra Frankrike 22. nov. 1943. De fleste har fri denne dagen og feirer bl.a. med militærparader. Libaneserne  henger også libanesiske flagg utenfor hjemmene sine.

Libanesisk mat er en blanding av sør, vest og øst. De serverer meze, som er spennende småretter. De er glade i salater i glade farger. Maten smaker mye, men er ikke spesielt sterk. Du finner spennende matretter fra Libanon her.

 

Libanons nasjonaldag

Libanon feirer sin nasjonaldag etter frigjøringen fra Frankrike 22. nov. 1943. De fleste har fri denne dagen og feirer bl.a. med militærparader. Libaneserne  henger også libanesiske flagg utenfor hjemmene sine.

Libanesisk mat er en blanding av sør, vest og øst. De serverer meze, som er spennende småretter. De er glade i salater i glade farger. Maten smaker mye, men er ikke spesielt sterk. Du finner spennende matretter fra Libanon her.

 

Libanons nasjonaldag

Libanon feirer sin nasjonaldag etter frigjøringen fra Frankrike 22. nov. 1943. De fleste har fri denne dagen og feirer bl.a. med militærparader. Libaneserne  henger også libanesiske flagg utenfor hjemmene sine.

Libanesisk mat er en blanding av sør, vest og øst. De serverer meze, som er spennende småretter. De er glade i salater i glade farger. Maten smaker mye, men er ikke spesielt sterk. Du finner spennende matretter fra Libanon her.

 

Deilig søndagskylling med estragon

Deilig søndagskylling med estragon er en videreutvikling av en rett fra en av de eldste kokebøkene mine. Jeg er fan av mat hvor alt kan lages sammen i ovnen. Denne retten smaker godt av estragon, som er min favoritturt til kylling.

1 kylling

10 poteter i skiver

2 hvitløk, finhakket

2 løk, strimlet

1/4 kål, finstrimlet

4 gulrøtter, revet

2 ss tørket estragon

Salt og pepper

1 dl kyllingkraft, ev. vann og kyllingfond

Smør en stor ildfast form med litt olje. Legg i potetskiver, finhakket hvitløk, strimlet løk, finstrimlet kål og reven gulrot.  Krydre med estragon, pepper og salt. Hell over kyllingkraft. Sett formen i ovnen på 200 grader, mens du gjør klar kyllingen.

1 potte frisk estragon

1 ts salt

3 ss tørket estragon

1/2 ts pepper

200 g smør

Fyll kyllingen med frisk estragon og krydre den med salt, pepper og 1 ss tørket estragon. Legg den på en rist over den ildfaste formen, slik at dryppet fra kyllingen gir smak til grønnsakene. Stekes videre ved 200 grader, langt ned i ovnen. Smelt smør og rør inn masse estragon, litt salt og pepper. Kyllingen smøres med denne blandingen hvert kvarter hele steketiden. Snu kyllingen når den har fått fin farge på oversiden. Når den har fått fin farge under også, er den trolig klar. Sjekk om det kommer klar kraft ut, ved å stikke en spiss kniv inn ved låret. Om det kommer blod, må den stå litt til. Det tar ca. 1-1,5 time, avhengig av størrelsen på kyllingen.
Server deilig søndagskylling med estragon med valgfrie grønnsaker, f. eks. med litt frisk salat med litt frisk salat.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

De voksne barna på 3-retters middag

De voksne barna på 3-retters middag er alltid hyggelig. Det er ingen spesielle hensyn å ta, siden alle har blitt ganske så altetende og det er heller ingen allergier å ta hensyn til.

Forrett:

1/2 finhakket paprika

200 g pillede reker

1 finhakket vårløk

1 mango i små terninger

2 finhakkede, røde chili

1 lime, kun saften

1 neve finhakket koriander

Bland alt sammen og fordel i 4 porsjonsformer.

Avokadokrem:

1 avokado

1 lime, kun saften

2 ts honning

2 ss fløte

Kjør ingrediensene til en jevn masse med stavmikser, hell blandingen  over i en spumaflaske og sprøyt litt på toppen av hver skål. Om du ikke har spuma, kan du legge avokadokremen på med en spiseskje.

Strø over litt knust spelt- og honningknekkebrød fra Sigdal Bakeri eller noe annet sprøtt og godt. Pynt med frisk koriander og et par gressløkstrå.

Til hovedrett serveres andebryst med en nydelig ferskensaus. Oppskriften på dette finner du HER.

 

Desserten er en lekker variant av rom- og rosinis, som de voksne barna elsker. Du finner oppskrift på den HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.