Ukemeny 31

Ukemeny for uke 31 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene eller ved å trykke på bildene. Jeg håper menyen faller i smak.

Mandag: Raclette
Raclette
Raclette

 

Raclette
Raclette på tallerkenen
Tirsdag: Grillet kveite med spennende tilbehør
Grillet kveite med spennende tilbehør
Grillet kveite med spennende tilbehør
Onsdag: Pastaputer med pancettasaus
Pastaputer med pancettasaus
Pastaputer med pancettasaus
Torsdag: Svinemage med fløtegratinerte søtpoteter
Svinemage med fløtegratinerte søtpoteter
Svinemage med fløtegratinerte søtpoteter
Fredag: Grillspyd av kylling med gul ris og raita
Grillspyd av kylling med gul ris og raita
Grillspyd av kylling med gul ris og raita
Lørdag:
Forrett: Kveitesuppe
Kveitesuppe
Kveitesuppe
Hovedrett: Lammecarré med sennep
Lammecarré med sennep
Lammecarré med sennep
Dessert: Sjokoladeterrin med mørk og hvit sjokolade med friske bær og jordbærcoulis
Sjokoladeterrin med mørk og hvit sjokolade med friske bær og jordbærcoulis
Sjokoladeterrin med mørk og hvit sjokolade med friske bær og jordbærcoulis
Søndag:
Forrett: Pære- og blåskimmelgratinert hummer
Pære- og blåskimmelgratinert hummer
Pære- og blåskimmelgratinert hummer
Hovedrett: Indrefilet av reinsdyr med bakte perlepoteter og saus med sopp og blåskimmelost
Indrefilet av reinsdyr med bakte perlepoteter og saus med sopp og blåskimmelost
Indrefilet av reinsdyr med bakte perlepoteter og saus med sopp og blåskimmelost
Dessert: Minas suksessterte
Minas suksessterte
Minas suksessterte

Ukemeny for uke 31 er bare et forslag og du finner masse andre spennende oppskrifter HER.

Du finner flere spennende og varierte menyer HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Culotte med russiske erter og fløtegratinerte poteter

Culotte med russiske erter og fløtegratinerte poteter med løk og persille er en nydelig rett, som ikke trenger saus, siden potetene gir så mye fuktighet og culotten er saftig eller god tid i ovnen eller i en sous vide, før den har fått en rask runde på grillen. Culotte, som også kalles picanha, er forlengelsen av bankekjøttet, som ligger over mørbraden bak på dyret. Den blir forholdsvis mør dersom den blir mørnet. Beregn 200 – 250 g kjøtt per person.

Culotte:

Om du vil tilberede den i sous vide:

Fjern ev. sener og gni culotten inn med olivenolje, salt og pepper. Vakuumere den og legg den i sous vide på 56 grader i 7 timer, før du bruker den, enten på grillen eller i stekepanne. La kjøttet hvile i noen minutter, før den deles opp.

Om du vil tilberede den i ovn:

La kjøttet ligge på benken 1 time og fjern ev. sener. Gni culotten inn med olivenolje, salt og pepper.

Brun den raskt på alle sider på grillen eller i grillpanne og sett den i ovnen på 120 grader, til termometeret viser 58 grader. La kjøttet hvile i aluminiumsfolie i 30 minutter.

Fløtegratinerte poteter med løk og persille:

10 poteter i tynne skiver

2 løk i strimler

3 fedd finhakket hvitløk

1 pk bladpersille, finhakket

Salt og pepper

1 boks fløte

1 pk reven ost, gjerne vellagret og flere slag

Legg potetskivene, løken, hvitløken, persillen og 1/3 av osten i lag i en smurt, ildfast form.  Dryss litt salt og pepper i mellom. Hell over 1 boks fløte. Settes inn i oppvarmet stekeovn, 200 grader i 1 time. Om det begynner å se tørt ut, tilsettes mer fløte. Strø over ost og stek videre i ca. 20 minutter til, til osten er gyllen.

 

Fløtegratinerte poteter med løk og persille
Fløtegratinerte poteter med løk og persille

 

Russiske erter:

100 g russiske erter

2 dl vann

1 ts salt

2 ss smør

2 ss madeira (ev. sherry)

1 neve finhakket persille

Legg ertene i vannet i 1 time. Kok dem i bløtevannet, sammen med madeira og saltet, til vannet er fordampet (ca. 15 min.). Rør inn persillen og server.

 

Culotte med russiske erter og fløtegratinerte poteter
Culotte med russiske erter og fløtegratinerte poteter

 

Du finner mange spennende og varierte oppskrifter med sous vide her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Angaga rose

Angaga rose er en søt drink med kokos og ananassmak fra Maldivene.

4 cl brandy

6 cl Malibu

13 cl ananasjuice

Grenadine 

Kjør brandy, Malibu og ananasjuice i blenderen. Tilsett grenadine etter hvor søt du vil ha drinken, hell over i et glass med is og pynt med et cocktailbær.

Angaga rose
Angaga rose

 

Du finner mange spennende drinker, både med og uten alkohol her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kylling cacciatore

Kylling cacciatore er både sunt og godt og i tillegg lages alt i en form, så det blir lite oppvask. Dette er en italiensk rett, men Frankrike og Monacco lager samme rett, under navnet poulet chasseur. Kylling cacciatore eller poulet chasseur lages vanligvis med hel kylling, men her har jeg laget den av kylling lårfilet, så det skal gå litt raskere. Oppskriften er passe til 4 personer.

800 – 1000 g kylling lårfilet

800 g poteter i skiver

2 løk i strimler

4 fedd hvitløk, finhakket

2 paprika i forskjellige farger i strimler

4 ss olivenolje

2 dl tørr hvitvin

1 kvist rosmarin

1 boks hakkede tomater, helst Mutti

3 ts kyllingfond

100 g oliven

2 ts pepper

1 neve bladpersille, finhakket

Hell oljen i langpanna, legg i potetskiver og sett formen i ovnen på full guffe til potetene begynner å få farge. Mens du venter gjør du klar de andre ingrediensene.

Når potetene har fått farge, legg i løk, kylling og rosmarin og hell på hvitvin. La det kose seg i 10 minutter, mens du rører hvitløk, fond og pepper inn i tomatene og fordeler blandingen rundt i formen. Skru ned temperaturen til 200 grader og la det kose seg til kyllingen nesten er klar. Rør inn paprika og oliven og la det bli varmt, ca. 10 min.

Dryss over bladpersille rett før servering.

Kylling cacciatore
Kylling cacciatore

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Tunfisktaco

Tunfisktaco av fersk tunfisk er helt nydelig og om du kun har smakt tunfisk fra boks, kan jeg love at du blir skikkelig overrasket. Du får kjøpt fersk, vakuumpakket tunfisk på Meny, Rema 1000 og flere velassorterte matbutikker. Jeg serverer tinfisken med pico de gallo, som er en salsa, guacamole og limeaioli. Om du skal servere denne retten til gjester, kan du gjøre klar det meste i forveien, men tunfisken må lages i siste liten. Tunfisktaco blir aller best med hjemmelaget tacokrydder, men om du bruker ferdig kjøpt, er det viktig å huske at det er ganske så salt, så ta hensyn til det, når du salter de andre elementene. Oppskriften er passe til 4 personer

Limeaioli:

1 dl majones

1 dl tykk gresk yoghurt

1/2 finrevet hvitløksfedd

1 lime, kun revet skall

Salt og pepper

Rør sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper

Limeaioli
Limeaioli
Pico de gallo:

2 pk minitomater i små terninger

1/2 lime, kun saften

1 rødløk, finhakket

2 ss olivenolje

2 ss honning

1/2 fersk, grønn jalapeño, finhakket

1 hvitløkfedd, finhakket

1 potte koriander, finhakket

Salt og pepper

Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.

Pico de gallo
Pico de gallo
Guacamole:

4 modne avokado

10 minitomater i små terninger

1 hvitløkfedd

1/2 lime, saften

1/2 fersk grønn jalapeño

1 rødløk, finhakket

1 bunt koriander

salt og pepper

Kjør avokado, hvitløk og jalapeño til mos med en stavmikser og bland med tomter, lime, rødløk og koriander. Smak til med salt og pepper.

Guacamole
Guacamole
Grillet tunfisk:

700 g fersk tunfisk

Litt olivenolje

1-2 ss tacokrydder, helst hjemmelaget, som du finner oppskrift på her

Skyll av tunfiskbiffene og tørk av dem. Gni inn tunfisken med olivenolje, dryss på tacokrydder og stek den i 1/2 minutt på hver side i varm stekepanne eller på grillen.  Den skal ha en fin, brun skorpe, men være helt rå inni. Del tunfisken i fine skiver og server.

Grillet tunfisk
Grillet tunfisk
Servering:

1 potte koriander

1 pakke babyleafsalat

Pico de gallo

Guacamole

Limeaioli

1 rødløk

12 små maistortillas, varmet i aluminiumsfolie i ovnen, eller en rask runde i en stekepanne

Sett alle elementene på bordet og la gjestene fylle sine egne tunfisktacos.

Tunfisktaco
Tunfisktaco

 

Du finner mange spennende og velsmakende retter med tunfisk her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Cæsarsalat

Cæsarsalat er ikke oppkalt etter Julius Cæsar, men ble utviklet av italieneren Cesare Cardini i Mexico i 1924. Den slo raskt igjennom i California, men har siden blitt populær over hele verden. Cæsarsalat passer godt både til lunsj og middag. Oppskriften er passe til 4 personer.

Dressing:

4 eggeplomme

2 ts dijonsennep

6 ansjosfileter, finhakket

Saft av 1 sitron

2 fedd hvitløk, finhakket

3 dl rapsolje

60 g parmesan

1/2 ts salt

1/2 ts kajennepepper

Kjør eggeplommer, sennep, ansjos, sitronsaft og hvitløk med en stavmikser. Spe med litt og litt olje, mens du fortsetter å vispe. Dressingen skal bli tykk som en majones. Rør inn revet parmesan og smak til med salt og kajennepepper. Sett kaldt mens du lager resten av Cæsarsalaten.

Brødkrutonger:

4 skiver fint brød, f.eks. landbrød eller loff, delt i terninger

Litt olje

Legg brødterningene utover et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over litt olje og stek midt i ovnen på 200 grader, til de får lys, gyllen farge. Det tar ca. 15 minutter. Avkjøl, så de blir gode og sprø.

Bacon:

150 g bacon i skiver, helst tørrsaltet bacon

Legg baconskivene utover et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen på 200 grader, til de blir sprø og gylne. Del den i mindre biter med en kniv, eller knus dem mellom hendene.

Kyllingen:

4 kyllingfileter

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og brun dem i en stekepanne, på middels varme, med olje eller smør. Etterstek under lokk på lav varme, til de er gjennomstekt, men fortsatt saftige. La filetene hvile litt, før du deler dem i tynne skiver.

Servering:

1 romanosalat, ev. bruk pose med romanomiks

Dressing

Parmesan

Brødkrutonger

Kylling

Bacon

Vend salaten i litt av dressingen, før du legger den på et fat, eller på tallerkener. Legg på kyllingen,  høvle over litt parmesan og legg på brødkrutonger. Pynt gjerne med litt friske urter, f.eks. timian. Server med dressingen ved siden av, så de som ønsker kan ta mer selv.

Cæsarsalat
Cæsarsalat

 

Du finner flere spennende og velsmakende salater fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Glutenfritt fiberbrød

Glutenfritt fiberbrød er lekkert, sunt, godt og mye billigere enn å kjøpe glutenfritt brød.

100 g valnøtter

100 g solsikkekjerner

50 g linfrø

100 g mandler

1, 5 dl glutenfrie havregryn

400 g glutenfri fibermiks eller annen melmiks

1 pk tørrgjær

1 ts salt

5 dl lunket vann

2 ss fiberhusk

Bland sammen vann og fiberhusk og la det svelle ca. 5 min, så det blir en seig blanding. Kjør nøtter, kjerner, frø og havregryn til en fin blanding i en blender eller med en stavmikser. Bland alt godt sammen, til en jevn, fin deig. Tilsett ev. mer vann eller mel om deigen er for tørr eller våt. Sett deigen til heving i 1 time.

Form brødet etter eget ønske og snitt gjerne et mønster med en skarp kniv eller barberblad. Pensle med vann og la den etterheve i ca. 30 minutter. Stekes på 200 grader i ca. 40 minutter og avkjøles på rist.

Glutenfritt fiberbrød
Glutenfritt fiberbrød

 

Du finner flere brødoppskrifter fra fjern og nær her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Poke bowl med laks og chilimajones

Poke bowl med laks og chilimajones er velsmakende kosemat fra Hawaii. Poke er det hawaiiske ordet for å skjære eller kutte og det startet som restemat, da fiskerne fra Hawaii spiste fiskeavskjæret fra fangsten som mellommåltid, sammen med ris. Etter hvert ble det veldig trendy gatemat. Det er viktig å bruke veldig fersk fisk, f.eks. Salma. Oppskriften er passe til 4 personer.

600 g fersk laks

Marinade:

1 ss dijonsennep

2 ss soyasaus

1 ss sriracha

1 ss honning

Saft fra appelsinskrogene etter du har skjært ut filetene

2 ss rapsolje

Bland sammen ingrediensene til marinaden. Del laksen i terninger, bland dem med marinaden og sett den kaldt i 30 minutter, mens du lager salaten.

Salat:

1 agurk i terninger

1 avokado i terninger

2 appelsiner, kun filetene

4 vårløk i strimler

1 neve frisk koriander, halvparten finhakket, resten servert i en egen bolle, til å pynte med til slutt

2 ss limesaft

2 ts riseddik

Bland alt sammen i en bolle.

Laksen:

Laksen kan stekes på flere måter, enten i en stekepanne, eller i ovn eller i airfryer.

Om du vil bruke stekepanne, må den ha slippbelegg. Stek på middels temperatur og la marinaden være med. Stek i 5-10 minutter avhengig av hvor nye du vil ha den stekt. Jeg foretrekker at den er litt rå i midten. Bruk lokk og snu laksebitene etter halve tiden.

Om du vil steke dem i ovnen, heller du laksen og marinaden i en ildfast form og setter den i ovnen på 200 grader i 8-10 minutter.

Om du vil tilberede laksen i airfryer, legger du en papirform for airfryer i bunnen og heller lakseblandingen oppi. Stek på 190 grader i 8-10 minutter.

Servering:

4 porsjoner sushiris, kokt etter anvisning på pakken

Salaten

Laksen

Chilimajones

Sesamfrø, ristet i tørr stekepanne

Korianderblader

Granateplekjerner

Legg risen i bunnen av bollen. Legg laks over halparten av risen og salat over resten. Hell over ønsket mengde chilimajones og dryss på sesamfrø, korianderblader og granateplekjerner. Poke bowl med laks og chilimajones speses med pinner eller en gaffel.

 

Poke bowl med laks og chilimajones
Poke bowl med laks og chilimajones

 

Du finner flere varianter av poke bowl her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Fløtegratinerte poteter med løk og persille

Fløtegratinerte poteter med løk og persille er en velsmakende litt sunnere variant av fløtegratinerte poteter. De passer til de fleste stekte og grillede kjøttretter, som for eksempel koteletter, biff, kyllingfilet, stek og grillspyd.

10 poteter i tynne skiver

2 løk i strimler

3 fedd finhakket hvitløk

1 pk bladpersille, finhakket

Salt og pepper

1 boks fløte

1 pk reven ost, gjerne vellagret og flere slag

Legg potetskivene, løken, hvitløken, persillen og 1/3 av osten i lag i en smurt, ildfast form.  Dryss litt salt og pepper i mellom. Hell over 1 boks fløte. Settes inn i oppvarmet stekeovn, 200 grader i 1 time. Om det begynner å se tørt ut, tilsettes mer fløte. Strø over ost og stek videre i ca. 20 minutter til, til osten er gyllen.

 

Fløtegratinerte poteter med løk og persille
Fløtegratinerte poteter med løk og persille

 

Du finner mange spennende og varierte potetoppskrifter her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Ukemeny 30

Ukemeny for uke 30 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene eller ved å trykke på bildene. Jeg håper menyen faller i smak.

Mandag: Domoda
Domoda
Domoda
Tirsdag: Bakt ishavsrøye med sennepspoteter
Bakt ishavsrøye med sennepspoteter
Bakt ishavsrøye med sennepspoteter
Onsdag: Falafel med hummus og tahinisaus
Falafel med hummus og tahinisaus
Falafel med hummus og tahinisaus
Torsdag: Kylling med mango, papaya og ingefær
Kylling med mango, papaya og ingefær
Kylling med mango, papaya og ingefær
Fredag: Tagliata Di Manzo
Tagliata Di Manzo
Tagliata Di Manzo
Lørdag:
Forrett: Gazpacho
Gazpacho
Gazpacho
Hovedrett: Tapas – spanske småretter
Tapas – spanske småretter
Tapas – spanske småretter
Dessert: Flan de Naranja
Flan de Naranja
Flan de Naranja
Søndag:
Forrett: Hafalaab
Hafalaab
Hafalaab
Hovedrett: Andebryst med konjakk- og peppersaus
Andebryst med konjakk- og peppersaus
Andebryst med konjakk- og peppersaus
Dessert: Asbjørns tantes marengskake
Asbjørns tantes marengskake
Asbjørns tantes marengskake

Ukemeny for uke 30 er bare et forslag og du finner masse andre spennende oppskrifter HER.

Du finner flere spennende og varierte menyer HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.