Verdens vanndag

Verdens vanndag markeres den 22. mars hvert år for å skape oppmerksomhet om mangel på rent drikkevann. I Norge er vi så heldige at vi har rent vann i springen, men ikke alle er like heldige som oss.

I vår familie kan gin and tonic kun drikkes når du har bada, så vi kaller det «Badevann». Vi har til og med anskaffet egne badevannglass, til formålet.

Du finner oppskrift på badevann her.

Verdens vanndag

Verdens vanndag markeres den 22. mars hvert år for å skape oppmerksomhet om mangel på rent drikkevann. I Norge er vi så heldige at vi har rent vann i springen, men ikke alle er like heldige som oss.

I vår familie kan gin and tonic kun drikkes når du har bada, så vi kaller det «Badevann». Vi har til og med anskaffet egne badevannglass, til formålet.

Du finner oppskrift på badevann her.

Verdens vanndag

Verdens vanndag markeres den 22. mars hvert år for å skape oppmerksomhet om mangel på rent drikkevann. I Norge er vi så heldige at vi har rent vann i springen, men ikke alle er like heldige som oss.

I vår familie kan gin and tonic kun drikkes når du har bada, så vi kaller det «Badevann». Vi har til og med anskaffet egne badevannglass, til formålet.

Du finner oppskrift på badevann her.

Roastbiffbaguette med aromasopp

Roastbiffbaguette med aromasopp er en deilig lunsj- eller kveldsrett. Om du vil legge ekstra mye kjærlighet i det, kan du lage baguettene selv, men det blir nydelig med baguetter fra butikken også. Denne oppskriften er passe til 2 personer.

1 baguette, delt i to, både på tvers og på langs

200 g roastbiff

Noen skiver sylteagurk

1 liten rødløk

1 pk aromasopp i skiver

Litt smør til steking

1 fedd hvitløk, finhakket eller fra tube

Salt og pepper

1 tube remulade, ev. hjemmelaget tartarsaus

1 pose reven parmesan

Brun soppen i smøret, tilsett hvitløk, salt og pepper. Smør baguetten med remulade, legg på sylteagurk, roastbiff, sopp, rødløk og persille. Dryss over parmesan og server roastbiffbaguette, mens soppen er varm.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Wallenbergare med potetpuré og erter

Wallenbergare er en av de mest kjente matrettene fra Sverige. Denne gangen har jeg laget potetmos til, men du kan bruke hva slags poteter du ønsker, eller du kan legge dem på brødskiva.

500 g kjøttdeig

1/2 ts hvit pepper

1/2 ts nellik

2 egg

3 dl fløte

1/2 ts muskat

2 dl strøkavring eller panko

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

200 g smør

Elt sammen kjøttdeig, fløte, egg, salt, hvit pepper og krydder.

Legg strøkavring i en liten bolle.

Del kjøttdeigblandingen i fire like deler. Smør hendene med litt olje, så blandingen ikke fester seg til hendene og det blir enklere å forme runde burgere som er ca. 2 cm tykke. Dryss et lag med brødsmuler på oversiden, legg dem i varm stekepanne med smeltet smør og dryss brødsmuler på den andre siden.

Wallenbergare i stekepanna
Wallenbergare i stekepanna

La dem steke i ca. 20 minutter på middels varme.

Server Wallenbergare med kapers, potetmos, kokte grønne erter, og tyttebærsyltetøy.

Wallenbergare med potetmos og erter
Wallenbergare med potetmos og erter

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Høstbord

Høstbord er koselig å dekke, med alle de fine høstfargene. Dette er fra middagsselskaper jeg har hatt i høst. Jeg kan anbefale å ta med en serviett i blomsterbutikken, så de har noe å gå etter.

Høstbord
Høstbord

Du finner masse inspirasjon til borddekking her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Syltet rødløk

Syltet rødløk kan brukes til tapas og de fleste stekte eller grillede kjøttretter. Syltet rødløk får en nydelig sødme, og jeg kan anbefale det til biff, hamburger, pølse, pulled pork,  poke bowl og taco.

4 rødløk, skrelt og delt i 4

1 sitron, kun saften

2 ss sukker

Kok alle ingrediensene, på lav temperatur i en kjele, til løken er mør og har fått fin farge.

Syltet rødløk
Syltet rødløk

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.