Dal med torsk og linser er en nydelig rett. Det er ikke så vanlig å få servert fisk i retten på restauranter, men jeg anbefaler å prøve. Sausen er så god, at du nesten bare kan kose deg med den, sammen med godt brød. Om du vil ha den som vegetarrett, kan du erstatte kyllingfond med grønnsaksfond eller en buljongterning.
600 g torsk i terninger
2 løk, finhakket
1 rød chili, finhakket
20 cherrytomater, delt i to
1/2 sitron, kun saften
2 ss rapsolje
1 ss garam masala
1 ts gurkemeie
2 fedd finhakket hvitløk
1 ts revet ingefær
1 ts spisskummen
2 ts tørket koriander
1 glass (650 g) hakkede tomater (helst Mutti)
1 boks kokosmelk
2 ss grønnsaksfond
1 kanelbark
1 boks hermetiske linser
Fres løk, chili og hvitløk i olje til løken er gyllen, før du tilsetter cherrytomatene og la det surre i fem minutter. Tilsett garam masala, gurkemeie, ingefær, koriander, kyllingfond og spisskummen og bland det godt sammen. Tilsett hakkede tomater, kokosmelk, kanelbark og linser, og la det koke under lokk i 5 minutter. Legg i torsketerningene og la det trekke under lokk i 3 minutter.
Server dal med godt brød, f.eks. roti eller nan, som du går kjøpt i alle dagligvareforretninger, eller du kan lage selv.
I India brukes det ofte indisk øl til maten.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.