Iskrem og fiolin er en merkelig kombinasjon til en matdag, men om du setter på vakker fiolinmusikk og krøller deg sammen i godstolen med litt hjemmelaget iskrem, føles det ganske riktig likevel.
I dag kommer jeg til å friste med yoghurtis og du finner oppskriften her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Okonomiyaki er en tykk og velsmakende japansk pannekake. Før jeg smakte den, syntes jeg at blandingen av råvarer var litt merkelige, men det smaker nydelig. Du får tak i ingrediensene i asiatiske butikker. Oppskriften er passe til 3-4 personer.
1 pk bacon i skiver
Pannekakerøre:
200 g vann
200 g mel
3 eggeplommer
3 eggehviter, stivpisket
1/2 hodekål, finstrimlet
1 vårløk
1 pakke argentinske villreker, hver reke deles i 3
2,5 dl panko (tempurascraps)
1 ss sesamfrø
Bland alle ingrediensene godt sammen, det er enklest å røre sammen vann og mel først og kålen helt til slutt. Legg baconskivene i bunnen på stekepannen, hell over pannekakerøra og stek på ganske høy varme. Hele pannekaken snus når baconet er pent brunt og ferdig (bruk et lokk eller stort fat). Skru ned temperaturen og sett på lokk for å sikre om at okonomiyaki blir gjennomstekt. Server på et fat, men baconskivene opp.
Okonomiyakisaus:
40 g ketchup
40 g worchestershiresaus
6 g honning
1 ss soyasaus
Bland alle ingrediensene til sausen sammen.
Tilbehør:
1 tube japansk majones
Tørket grønt sjøgress i små biter
Katsuobushi
Bre okonomiyakisaus over hele toppen av okonomiyaki og lag striper med majones over. Topp den med tørket, grønt sjøgress i strimler og katsuobushi
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
FN har opprettet en egen dag for lykke. Lykke er en dyp glede eller følelsen av det. Lykke er et begrepet er brukt innen både religion, psykologi og i filosofi. Å definere hva lykke er, mener jeg er opp til hver enkelt. Jeg blir f.eks. lykkelig av de små gledene i livet, som f.eks. at de rundt meg har det bra. En annen ting som gjør meg lykkelig, er mat og matkulturer, derfor elsker jeg å reise og å besøke matmarkeder.
Jeg har vært på en god del spennende steder etter hvert og du kan se noen av dem her.
FN har opprettet en egen dag for lykke. Lykke er en dyp glede eller følelsen av det. Lykke er et begrepet er brukt innen både religion, psykologi og i filosofi. Å definere hva lykke er, mener jeg er opp til hver enkelt. Jeg blir f.eks. lykkelig av de små gledene i livet, som f.eks. at de rundt meg har det bra. En annen ting som gjør meg lykkelig, er mat og matkulturer, derfor elsker jeg å reise og å besøke matmarkeder.
Jeg har vært på en god del spennende steder etter hvert og du kan se noen av dem her.
FN har opprettet en egen dag for lykke. Lykke er en dyp glede eller følelsen av det. Lykke er et begrepet er brukt innen både religion, psykologi og i filosofi. Å definere hva lykke er, mener jeg er opp til hver enkelt. Jeg blir f.eks. lykkelig av de små gledene i livet, som f.eks. at de rundt meg har det bra. En annen ting som gjør meg lykkelig, er mat og matkulturer, derfor elsker jeg å reise og å besøke matmarkeder.
Jeg har vært på en god del spennende steder etter hvert og du kan se noen av dem her.
Verdens melkedag markeres 1. juni og ble etablert av FN i 2001. Dagen markeres i mange land, med f.eks. utdeling av gratis melk, forskjellige arrangement, parader, konkurranser og lignende.
I Norge står melketradisjonene sterkt, spesielt kumelk og det er den som kalles melk i dagligtale. I Norge brukes også geitemelk og litt reinmelk, mens i mange andre land drikkes melken fra bøffel, moskus, hest og kamel.
Det ligger enormt mange oppskrifter med melk på bloggen, men jeg har lyst til å trekke frem en av yndlingsdessertene mine fra barndommen, semulepudding. Du finne oppskriften her.
Verdens melkedag markeres 1. juni og ble etablert av FN i 2001. Dagen markeres i mange land, med f.eks. utdeling av gratis melk, forskjellige arrangement, parader, konkurranser og lignende.
I Norge står melketradisjonene sterkt, spesielt kumelk og det er den som kalles melk i dagligtale. I Norge brukes også geitemelk og litt reinmelk, mens i mange andre land drikkes melken fra bøffel, moskus, hest og kamel.
Det ligger enormt mange oppskrifter med melk på bloggen, men jeg har lyst til å trekke frem en av yndlingsdessertene mine fra barndommen, semulepudding. Du finne oppskriften her.
Verdens melkedag markeres 1. juni og ble etablert av FN i 2001. Dagen markeres i mange land, med f.eks. utdeling av gratis melk, forskjellige arrangement, parader, konkurranser og lignende.
I Norge står melketradisjonene sterkt, spesielt kumelk og det er den som kalles melk i dagligtale. I Norge brukes også geitemelk og litt reinmelk, mens i mange andre land drikkes melken fra bøffel, moskus, hest og kamel.
Det ligger enormt mange oppskrifter med melk på bloggen, men jeg har lyst til å trekke frem en av yndlingsdessertene mine fra barndommen, semulepudding. Du finne oppskriften her.
204 – det sotrosa rommet er det gamle rommet til den eldste sønnen i huset og siden han bor i gangavstand fra oss, har han ikke behov for å overnatte lenger.
Jeg liker å bruke nøytrale farger på vegg og tak. Gråfargen på veggen er ganske smart, i tilfelle jeg blir lei rosafargen. Det er enkelt å bytte ut interiørdetaljer og ikke pusse opp hele rommet.
Sengen er 150 cm bred og har et oppbevaringsrom under. Oppbevaringsrommet bruker vil til oppbevaring av hagemøbelputer på vinteren, så det er ganske smart. Nattbordet fant jeg på finn og det ser helt nytt ut. Teppet og lampa er fra Rusta og det blomstrete sengetøyet fra Sparkjøp. Alt må ikke være så dyrt, for å være koselig. Godtebollen er fra et loppemarked og jeg passer på at det er sjokolade med rosa papir i den.
Selvfølgelig måtte det sotrosa rommet har en passende morgenkåpe, og den fant jeg på KID.
Blande gammelt og nytt
Bildet til venstre er fra en bruktbutikk og det til høyre fra fineart. Begge er rammet inn hos Oddvar Olsen i Drammen.
Det gamle bildet med blomster er malt av oldemoren til Helene Marie Fossesholm og jeg har arvet det av besteforeldrene mine.
Den gamle tinen til venstre, er arvegods fra familien til mannen i huset og den rosa boksen er fylt av matoppskriftsutklipp, som skal testes ut.
De fine lyktene er laget av Lara Bohinc. Siden de står inne i et skap, bruker jeg elektriske telys i dem.
De gamle koppene er etter oldemora mi, som levde til jeg var 21 år og som jeg var veldig glad i.
Gjesterommene våre står alltid klare til å ta imot besøk og at det er nummer på dørene, gjør at vi bare gir beskjed om hvor de skal bo, når de kommer.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
I dag er det årets første offisielle grilldag og selv om vi griller hele året hos oss, er det ekstra hyggelig å legge ut noen grillsmakebiter fra bloggen i dag.