I dag er det årets første offisielle grilldag og selv om vi griller hele året hos oss, er det ekstra hyggelig å legge ut noen grillsmakebiter fra bloggen i dag.
Du finner masse oppskrifter på grillmat her.
Mat, drikke, reiser og interiør
I dag er det årets første offisielle grilldag og selv om vi griller hele året hos oss, er det ekstra hyggelig å legge ut noen grillsmakebiter fra bloggen i dag.
Du finner masse oppskrifter på grillmat her.
I dag er det årets første offisielle grilldag og selv om vi griller hele året hos oss, er det ekstra hyggelig å legge ut noen grillsmakebiter fra bloggen i dag.
Du finner masse oppskrifter på grillmat her.
I dag feires kakedagen. Jeg har ingen anelse om hvorfor det akkurat er i dag, men det spiller vel egentlig ingen rolle. De beste kakene baker du selv, og du finner inspirasjon og mange oppskrifter her.
I dag feires kakedagen. Jeg har ingen anelse om hvorfor det akkurat er i dag, men det spiller vel egentlig ingen rolle. De beste kakene baker du selv, og du finner inspirasjon og mange oppskrifter her.
I dag feires kakedagen. Jeg har ingen anelse om hvorfor det akkurat er i dag, men det spiller vel egentlig ingen rolle. De beste kakene baker du selv, og du finner inspirasjon og mange oppskrifter her.
Verdens vanndag markeres den 22. mars hvert år for å skape oppmerksomhet om mangel på rent drikkevann. I Norge er vi så heldige at vi har rent vann i springen, men ikke alle er like heldige som oss.
I vår familie kan gin and tonic kun drikkes når du har bada, så vi kaller det «Badevann». Vi har til og med anskaffet egne badevannglass, til formålet.
Du finner oppskrift på badevann her.
Verdens vanndag markeres den 22. mars hvert år for å skape oppmerksomhet om mangel på rent drikkevann. I Norge er vi så heldige at vi har rent vann i springen, men ikke alle er like heldige som oss.
I vår familie kan gin and tonic kun drikkes når du har bada, så vi kaller det «Badevann». Vi har til og med anskaffet egne badevannglass, til formålet.
Du finner oppskrift på badevann her.
Verdens vanndag markeres den 22. mars hvert år for å skape oppmerksomhet om mangel på rent drikkevann. I Norge er vi så heldige at vi har rent vann i springen, men ikke alle er like heldige som oss.
I vår familie kan gin and tonic kun drikkes når du har bada, så vi kaller det «Badevann». Vi har til og med anskaffet egne badevannglass, til formålet.
Du finner oppskrift på badevann her.
Roastbiffbaguette med aromasopp er en deilig lunsj- eller kveldsrett. Om du vil legge ekstra mye kjærlighet i det, kan du lage baguettene selv, men det blir nydelig med baguetter fra butikken også. Denne oppskriften er passe til 2 personer.
1 baguette, delt i to, både på tvers og på langs
200 g roastbiff
Noen skiver sylteagurk
1 liten rødløk
1 pk aromasopp i skiver
Litt smør til steking
1 fedd hvitløk, finhakket eller fra tube
Salt og pepper
1 tube remulade, ev. hjemmelaget tartarsaus
1 pose reven parmesan
Brun soppen i smøret, tilsett hvitløk, salt og pepper. Smør baguetten med remulade, legg på sylteagurk, roastbiff, sopp, rødløk og persille. Dryss over parmesan og server roastbiffbaguette, mens soppen er varm.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.
Wallenbergare er en av de mest kjente matrettene fra Sverige. Denne gangen har jeg laget potetmos til, men du kan bruke hva slags poteter du ønsker, eller du kan legge dem på brødskiva.
500 g kjøttdeig
1/2 ts hvit pepper
1/2 ts nellik
2 egg
3 dl fløte
1/2 ts muskat
2 dl strøkavring eller panko
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
200 g smør
Elt sammen kjøttdeig, fløte, egg, salt, hvit pepper og krydder.
Legg strøkavring i en liten bolle.
Del kjøttdeigblandingen i fire like deler. Smør hendene med litt olje, så blandingen ikke fester seg til hendene og det blir enklere å forme runde burgere som er ca. 2 cm tykke. Dryss et lag med brødsmuler på oversiden, legg dem i varm stekepanne med smeltet smør og dryss brødsmuler på den andre siden.
La dem steke i ca. 20 minutter på middels varme.
Server Wallenbergare med kapers, potetmos, kokte grønne erter, og tyttebærsyltetøy.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.