Pizza-med-alt-utenom-ansjos-dagen er vel en av matdagene med lengst navn. Jeg liker ansjos på pizza, men resten av familien min er ikke så begeistret. Jeg har mange pizzaoppskrifter og virkelig noe for enhver smak. Du finner oppskriftene her.
Mat, drikke, reiser og interiør
Pizza-med-alt-utenom-ansjos-dagen er vel en av matdagene med lengst navn. Jeg liker ansjos på pizza, men resten av familien min er ikke så begeistret. Jeg har mange pizzaoppskrifter og virkelig noe for enhver smak. Du finner oppskriftene her.
Pizza-med-alt-utenom-ansjos-dagen er vel en av matdagene med lengst navn. Jeg liker ansjos på pizza, men resten av familien min er ikke så begeistret. Jeg har mange pizzaoppskrifter og virkelig noe for enhver smak. Du finner oppskriftene her.
Cupcakes har tatt Norge med storm og selv om de ikke har blitt bakt her så lenge, har de vært bakt siden 1800-tallet i USA og har derfor fått sin egen dag. Du finner oppskrift på vaniljecupcakes her.
Cupcakes har tatt Norge med storm og selv om de ikke har blitt bakt her så lenge, har de vært bakt siden 1800-tallet i USA og har derfor fått sin egen dag. Du finner oppskrift på vaniljecupcakes her.
Nachos er harde, tynne, latinamerikanske maisbrød, skjært biter. De brukes både som hovedingrediens i matretter, som tilbehør og som snacks. De første nachosene kom fra Negras i Meksiko, men har etter hvert blitt populære over hele verden.
Du finner deilig oppskrifter med nachos her.
Nachos er harde, tynne, latinamerikanske maisbrød, skjært biter. De brukes både som hovedingrediens i matretter, som tilbehør og som snacks. De første nachosene kom fra Negras i Meksiko, men har etter hvert blitt populære over hele verden.
Du finner deilig oppskrifter med nachos her.
Candy Day er nok en matdag fra USA og godteri kan være så mangt.
Godteriet kommer opprinnelig fra India. Det ble laget av sukkerrør, som urfolk i Sørøst-Asia kokte sukkerrørjuice og gjorde om til sukkerbiter, som de kalte khanda. Godteri ble faktisk brukt som medisin for å roe ned fordøyelsessystemet eller kjøle ned halsen.
Jeg har noen oppskrifter på godteri på bloggen, og her er min favoritt.
Candy Day er nok en matdag fra USA og godteri kan være så mangt.
Godteriet kommer opprinnelig fra India. Det ble laget av sukkerrør, som urfolk i Sørøst-Asia kokte sukkerrørjuice og gjorde om til sukkerbiter, som de kalte khanda. Godteri ble faktisk brukt som medisin for å roe ned fordøyelsessystemet eller kjøle ned halsen.
Jeg har noen oppskrifter på godteri på bloggen, og her er min favoritt.
Candy Day er nok en matdag fra USA og godteri kan være så mangt.
Godteriet kommer opprinnelig fra India. Det ble laget av sukkerrør, som urfolk i Sørøst-Asia kokte sukkerrørjuice og gjorde om til sukkerbiter, som de kalte khanda. Godteri ble faktisk brukt som medisin for å roe ned fordøyelsessystemet eller kjøle ned halsen.
Jeg har noen oppskrifter på godteri på bloggen, og her er min favoritt.
Welsh Rabbit eller welsh rarebit er en walisisk rett fra 1700-tallet. Det var mye fattigdom og derfor måtte de være oppfinnsomme med maten. Kanin var det billigste kjøttet, men det hadde ikke alle råd til, så de lagde denne retten med ost og kalte den welsh rabbit. Siden den ikke inneholder kanin, har den senere fått navnet welsh rarebit.
Denne oppskriften gir 2 enormt store rabbits eller 4 litt mindre.
300 g revet ost, gjerne vellagret og gjerne flere slag
1 egg
1/2 ts salt
1 ts pepper
2 ts sterk engelsk sennep, ev. dijon eller annen sterk sennep du liker
3 ss mørkt øl, ev. alkoholfritt
1 ss finhakket rosmarin
2 – 4 brødskiver
Bland sammen alle ingrediensene, utenom brødet til en jevn masse.
Rist brødskivene på begge sider, enten i en brødrister, tørr stekepanne eller på stekeplate i ovnen.
Legg brødskivene på bakepapir på stekebrettet og fordel osteblandingen over. Stek welsh rabbit på 200 grader med grillfunksjonen på i ca. 10 mim. Følg med, så ikke de blir brent. Når welsh rabbit er gyllenbrun og har begynt å boble, tar du den ut og dem avkjøle seg i noen minutter, så du ikke brenner deg.
Resten av ølen er perfekt drikke til welsh rabbit.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.