Pizzadagen

Vi forbinder vel kanskje ikke Brasil med pizza, men de feirer pizzadagen i dag og det kan vel vi også. Du finner mange spennende varianter her.

Du finner flere spennende matdager her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Toasted Marshmallow Day

I dag feirer USA Toasted Marshmallow Day. Toasted Marshmallow Day er en av de mest etterlengtede matdagene  i USA. Dette regnes også som den siste dagen de kan nyte sommeren hvert år. Marshmallows har eksistert lenge, og det er ikke USA som lagde dette godteriet først, men Egypt laget denne godbiten for flere tusen år siden.

Du finner oppskrifter med marsmallows, både rista, bakte og brukt som de er, her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Minas vaniljecupcakes med jordbær

Cupcakes smaker godt og er kjekt å ha i fryseren til du får gjester. Disse har et helt jordbær i seg og er en av mine favorittcupcakes. Om du har lyst på litt farge i frostingen, kan du tilsette konditorfarge, til du er fornøyd med resultatet.

Vaniljecupcakes:

125 g smør

150 g sukker

2 store egg

2 ts vaniljeekstrakt

1 vaniljestang

2 dl kremfløte

3 dl hvetemel

1 ts bakepulver

1 jordbær til hver cupcake

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Deretter piskes eggene inn, ett om gangen. Pisk inn vaniljeekstrakt. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, som blandes i røren. Sikt inn mel og bakepulver, som tilsettes sammen med fløten og bland til en klumpfri deig.

Sett papirformer i muffinsbrett. Fordel røren i formene til de er 1/3 fulle, legg i ett bær i hver kake og fyll videre til formene er 2/3 fulle. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca. 20 min, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøles.

Vaniljefrosting:

125 g smør, romtemperert

1 ts vaniljeekstrakt

1 vaniljestang

300 g melis

2-3 ss kremfløte

Litt limesaft

Pisk sammen smør og halvparten av melisen til en luftig smørkrem. Tilsett resten av melisen, vaniljeekstrakt, frø fra vaniljestang og fløte. Pisk kremen til den er lys og luftig. Juster ev. med melis eller fløte, dersom kremen er for stiv eller flytende og smak den til med limesaft.

Fyll frostingen over i en sprøytepose og sprøyt spiraltopper på vaniljecupcakesene.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Toasted Marshmallow Day

I dag feirer USA Toasted Marshmallow Day. Toasted Marshmallow Day er en av de mest etterlengtede matdagene  i USA. Dette regnes også som den siste dagen de kan nyte sommeren hvert år. Marshmallows har eksistert lenge, og det er ikke USA som lagde dette godteriet først, men Egypt laget denne godbiten for flere tusen år siden.

Du finner oppskrifter med marsmallows, både rista, bakte og brukt som de er, her.

 

Toasted Marshmallow Day

I dag feirer USA Toasted Marshmallow Day. Toasted Marshmallow Day er en av de mest etterlengtede matdagene  i USA. Dette regnes også som den siste dagen de kan nyte sommeren hvert år. Marshmallows har eksistert lenge, og det er ikke USA som lagde dette godteriet først, men Egypt laget denne godbiten for flere tusen år siden.

Du finner oppskrifter med marsmallows, både rista, bakte og brukt som de er, her.

 

Toasted Marshmallow Day

I dag feirer USA Toasted Marshmallow Day. Toasted Marshmallow Day er en av de mest etterlengtede matdagene  i USA. Dette regnes også som den siste dagen de kan nyte sommeren hvert år. Marshmallows har eksistert lenge, og det er ikke USA som lagde dette godteriet først, men Egypt laget denne godbiten for flere tusen år siden.

Du finner oppskrifter med marsmallows, både rista, bakte og brukt som de er, her.

 

Toasted Marshmallow Day

I dag feirer USA Toasted Marshmallow Day. Toasted Marshmallow Day er en av de mest etterlengtede matdagene  i USA. Dette regnes også som den siste dagen de kan nyte sommeren hvert år. Marshmallows har eksistert lenge, og det er ikke USA som lagde dette godteriet først, men Egypt laget denne godbiten for flere tusen år siden.

Du finner oppskrifter med marsmallows, både rista, bakte og brukt som de er, her.

 

Kjøttpudding av elg

Denne kjøttpuddingen er saftig og med god smak av elg. Den smaker godt med gammeldags, brun saus og den kan også lages av andre typer vilt eller storfe.

1 dl fløte

1 finhakket løk

500 g kjøttdeig av elg

1 sammenpisket egg

1/2 dl griljermel

1 ts salt

1 ts pepper

2 pk bacon i skiver

Bland griljermel og fløte i en bolle, og la det svelle i 5 minutter. Elt sammen alle ingrediensene til kjøttpuddingen utenom baconet.

Legg baconskivene med litt overlapp i en ildfast brødform. La endene henge utover kanten. Fordel deigen i formen. Pakk over baconendene og stek kjøttpuddingen i vannbad, midt i ovnen på 150 grader i ca. 40 minutter.

Server kjøttpuddingen med brun saus, poteter, stekt sopp og valgfrie grønnsaker, f.eks. blomkål, rosenkål, surkål, rødkål eller bønner.

Du finner oppskrift på gammeldags, brun saus her og oppskrift på en nydelig, litt annerledes rødkål som passer godt til vilt finner du her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Nøtteterte – min yndlingskake fra barndommen

Nøtteterte er min barndoms favorittkake og den er godt dynket med konjakk, så det er vel litt spesielt for et barn, kanskje. Oppskriften befinner seg på den aller første siden i den gamle, håndskrevne kokeboka mi. Jeg synes fortsatt denne kaken er veldig god og bruker den gjerne som dessert.

Det ble ikke tatt hensyn til at vi var barn, når det gjaldt mat, i min oppvekst. Vi måtte alltid smake på det som ble servert og det ble ikke laget spesielle eller tilpassede barneretter. Jeg er veldig glad for det nå, siden jeg har blitt veldig altetende og er aldri redd for å smake på noe nytt.

2 egg

1 dl sukker

100 g hasselnøttkjerner, malt

2 ss hvetemel

3/4 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland forsiktig inn resten av ingrediensene og hell over i en liten, smurt springform. Stek nøtteterten på 175 grader i 25-30 min.

Sjekk med en tynn pinne, om den er ferdigstekt og stek ev. noen min. til, dersom det henger deig på pinnen. Avkjøl nøtteterten på rist.

1 ss cognac, blandet ut med litt vann til dynking

1/3 ltr. fløte pisket til krem med litt sukker

Litt reven sjokolade eller eksotisk frukt, enten fersk, eller fra boks.

Om du ikke vil bruke konjakk, synes jeg at Bristol Cream eller en annen lignende sherry er et greit alternativ.

Du finner flere varierte og fristende kakeoppskrifter her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Tacopai

Hvorfor ikke variere fredagstacoen litt, med å lage en velsmakende tacopai? Du kan gjerne bruke rester fra fredagstacoen.

Paibunn:

150 g smør

3 dl hvetemel

2 ss vann

Elt sammen ingrediensene til bunnen. Kjevle den ut til en sirkel som dekker en form ca. 26 cm i diameter og legg den oppi. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter. Forstek paibunnen midt i ovnen på 200 grader i ca. 10-15 minutter. Avkjøl.

Paifyll:

400 g karbonadedeig

1 løk

2 paprika, gjerne to farger

1 ss smør til steking

1/2 pose tacokrydder

2 dl crème fraîche

2 dl revet gulost etter ønske

Stek karbonadedeig i stekepannen sammen med hakket løk og finkuttet paprika. Rør inn tacokrydder og crème fraîche. Fordel fyllet i paibunnen.

Dryss over osten og stek paien midt i ovnen i ca. 30-35 minutter til osten er gyllen. Serveres fleks. med salsa, rømme, guacamole, som du finner oppskrift på her, og en frisk salat.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.