Meatloaf med tomatglasur

Meatloaf er vel noe av det mest amerikanske jeg kan tenke meg. Det er en slags kjøttpudding, men med ketsjup som smakstilsetning. Denne meatloafen har fått en tomatglasur i tillegg og jeg synes den passer godt med potetmos og erter til.

1 kg kjøttdeig, familiedeig (blanding av svin og storfe)

2 løk, finhakket

2 store egg

6 fedd hvitløk, finhakket

6 ss ketchup

2 dl panko (strøkavring)

6 ss fersk persille, finhakket

1 dl melk

1 ts salt

3 ts italiensk krydder

1/2 ts malt svart pepper

1 ts malt paprika

Elt alle ingrediensene til puddingen godt sammen, hell blandingen i en brødform og stek ved 200 grader i 40 minutter.

Glasur:

2 dl ketsjup

1,5 ts hvitvinseddik

3 ss brunt sukker

2 ts hvitløkspulver

1 ts løkpulver

1/2 ts malt svart pepper

1/2 ts salt

Bland alle ingrediensene i en liten bolle. Fordel sausen over puddingen, sett det deretter tilbake i ovnen og stek i 20 minutter til. La puddingen hvile 10 minutter før du skjærer den i skiver. Hell kraft fra brødformen over ved serveringen.

Du finner en perfekt oppskrift på potetmos som du kan servere til meatloaf her. Om du bruker erter fra boks, kan du bare koke dem opp i en kjele i kraften sin, sile dem av og så er de klare til servering.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kylling á la Hellas

Kylling á la Hellas er enkel å lage. Når du har satt den i ovnen, gjenstår det bare å snu kyllingen en gang og dekke bordet.

2 bokser hakkede tomater (helst Mutti)

3 finhakkede hvitløk

1 glass oliven

4 løk i strimler

1 aubergine i terninger

1 squash i terninger

500  mandelpoteter, delt i fire

1 glass fetaost i marinade

Oreganokrydder, salt og pepper

4 – 6 kyllinglår, avhengig av størrelse, ev. kyllingbryst eller hel kylling

Start med å helle hakkede tomater i en langpanne. Tilsett hvitløk, oliven, løk, aubergine, squash og poteter og fetaosten inkludert marinaden. Dryss over masse oregano, litt salt og pepper. Sett formen i ovnen i 30 minutter på 250 grader.

Krydre kyllinglårene (ev. kyllingbryst eller hel kylling) med salt, pepper og oregano og legg dem på toppen av grønnsakene. Sett i ovnen på 180 grader og la det steke i ca. 45 minutter til. Når lårene (ev. brystene/kyllingen) får farge på den ene siden, snus de og stekes ferdig på den andre siden.  Det er klart, når potetene er gjennomkokte. Om du bruker hel kylling, er det lurt å bruke steketermometer og kyllingen er klar når termometeret viser 68 grader.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Lettvinn eplekake i porsjonsformer med hjemmelagd vaniljekrem

Lettvinn eplekake i porsjonsformer med hjemmelagd vaniljekrem er en dessert de aller fleste vil like. Om du har lyst på iskrem i stedet for vaniljekrem, smaker det også veldig godt. Denne desserten smaker aller best når den fortsatt er lun.

Eplefyll:

2 epler

2 ss sukker

1 ts kanel

Skrell eplene og del dem i små terninger, dryss over sukker og kanel, og bland godt.

Kakerøre:

150 g mel

150 g sukker

2 egg

150 g smør

1/2 ts bakepulver

Bland det tørre i en bolle. Visp eggene lett sammen, smelt smøret og rør alt sammen.

Fordel halvparten av blandingen i 6 smurte, ildfaste porsjonsformer. Fordel epleblandingen over kakerøra og hell resten av kakerøra, så den dekker eplene.

Stek midt i ovnen på 175 grader i ca. 30 minutter. Sjekk med en stekepinne at røra er gjennomstekt. 

Vaniljekrem:

Denne oppskriften gir ca. 10 dl vaniljekrem, som smaker mye bedre enn ferdigkjøpt.

8 eggeplommer

1 dl sukker

2 ss vaniljeekstrakt (ev. 2 vaniljestenger eller 2 ts vaniljesukker)

8 dl melk

2 ss maisenna

Visp sammen eggeplommer og sukker i en kjele. Tilsett vaniljesukker, ekstrakt, eller skrap ut frøene fra vaniljestenger og tilsett både frø og stenger i eggeblandingen. Rør inn maisenna og spe med melk. Varm opp på middels varme og rør hele tiden, så det ikke legger seg ved. Når kremen nærmer seg kokepunktet, begynner den å tykne, men det tar litt tid, så vær tålmodig. Kremen MÅ ikke koke.

Avkjøl kremen i kjøleskap eller i kaldt vann. Rør med jevne mellomrom for å unngå snerk og la vaniljestangen ligge i til kremen skal brukes. Den setter bare enda bedre smak.

 

Lettvin eplekake i porsjonsformer med hjemmelagd vaniljekrem
Lettvinn eplekake i porsjonsformer med hjemmelagd vaniljekrem

 

Du finner masse spennende oppskrifter med epler HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Ikke så glad i høsten, men liker fargene som følger med

Høsten er mørk og dyster, synes jeg. I tillegg vet jeg at det bare blir mørkere og kaldere den nærmeste tiden, og at det er lenge til våren.

Det er jammen godt at blomsterbutikken min kan lage slike vakre, fargerike kreasjoner. Det gjør at det i hvert fall blir triveligere inne, og med en kopp kakao foran peisen, føles livet ganske godt, selv om det er høst.

Jeg lager kakao av:

1 l melk

1 plate kokesjokolade, delt i terninger

Legg kokesjokolade i en kjele, hell i melk og kok opp under omrøring. Server med nypisket krem.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.