Doi murgi er en deilig middagsrett er fra Bangladesh. Oppskriften inneholder mye chili, så det er viktig å tilpasse det sin egen gane og ikke overdrive, for det kan ødelegge et ellers nydelig måltid.
Marinade:
1 kg kyllinglårfilet, delt i store biter
2 ts sitronsaft
1 ts salt
4 ts hvitløk, finhakket
2 ts chilipulver
4 ts ingefær, finhakket
1/2 ts svart pepper, malt
250 g gresk yoghurt
1/2 ts spisskummen
Bland alle ingrediensene til marinaden og legg i kyllingfileten. Sett kyllingblandingen kaldt i min. 3 timer, men gjerne over natten.
Saus:
10 ss sennepsolje
6 mellomstore løk, finhakket
2 ts salt
12 kardemommekjerner
2 biter kanelbark
4 laurbærblader
16 nellikspiker
1 ts spisskummen pulver
2 ts malt koriander
1 ts gurkemeiepulver
1/8 ts muskat
1 ts chilipulver
12 grønne chili (hvis du tør)
Til serveringen:
1 dl finhakket, sprøstekt sjalottløk
8 chili (hvis du tør), delt på langs og fjernet innmat
Brun løk, salt, laurbærblader og de hele krydderne i sennepsoljen til løken er gyllenbrun (10-20 minutter).
Tilsett 2,5 dl vann og kok opp, skru deretter ned varmen og kok i 10 minutter, rør av og til.
Når løkblandingen er myk og karamellisert, tilsettes de malte krydderne. Skru opp varmen til middels og stek i ca. ett minutt.
Ta kjelen av varmen og tilsett kyllingblandingen og ev. chili. Rør alt godt sammen og tilsett ytterligere 1/2 dl vann
Sett kjelen tilbake på svak varme og sett på lokk. Kok i 35–40 minutter og rør av og til. Du bør ende opp med en ganske tykk saus, med litt olje som stiger opp til overflaten. Server med ris og limebåter til. Strø sprøstekt sjalottløk over og pynt med en delt chili, som kan spises av de som tør.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.